top of page

Vrienden op bezoek? Welk eten is geen aanslag op je gezondheid...


Etentjes, vrienden op bezoek, verjaardagen,… hoeven niet noodzakelijk een aanslag op je gezondheid te zijn. Natuurlijk eet je wat meer, maar omdat het tijdelijk is hoef je je daar ook niet meteen zorgen over te maken. Wie graag gezond de etentjes doorstaat, kan deze keuzes maken.

Zoete aardappelen Beter dan kroketjes of frieten, maar zeker even lekker. Zoete aardappel zit boordevol antioxidanten die goed zijn voor je huid. En de vezels zorgen voor een goede spijsvertering. Stukje kalkoen of wild Met vlees doe je eigenlijk nooit iets verkeerd maar wild en kalkoen zijn magerder dan je gewoonlijke steak of hamburger. De proteïnen zorgen voor een lang verzadigd gevoel. Hou het stukje alleen beperkt (niet meer dan 1/3 van je bord), want meer kan je lichaam niet verwerken op korte tijd. Alle groenten Vraag of maak een extra portie groenten om de nodige vitamines en mineralen binnen te krijgen. Schep eventueel nog wat extra groene salade bij. Vooral broccoli is een echt superfood, de vezels zijn opnieuw goed om de rest van het menu vlot te verteren. Nootjes De chips en ovenhapjes zijn niet meteen het gezondste van het aperitiefbuffet, maar zeker geen ramp voor één avond. Wil je gezonder gaan? Concentreer je op de kerstomaatjes, bloemkoolroosjes, olijven en de (ongezouten) noten. Amandelen bevatten ijzer en vitamine B2, ze zouden ook een goede invloed hebben op je cholesterol. Zalm Zalm zit boordevol gezonde vetten. Omega 3 is bovendien goed voor je humeur. Als er nog warme kerstomaatjes bij zitten heb je dubbel gewonnen. Die bevatten lycopeen - een echte stralende-huid-anti-oxidant - dat beter wordt opgenomen met een beetje vet (olijfolie of zalm) bij.

Avocado Een hapje met garnalen en avocado als voorgerecht? Prima idee! Avocado heeft een enorme hoeveelheid gezonde vetten, die goed zijn voor de gezonde darmbacteriën, waardoor het minder rommelt in je buik. Garnalen zitten dan weer bomvol vitamines en mineralen, waaronder zink. Zink maakt huid, haar en nagels sterker. Zeevruchten Zeevruchten zijn goede bronnen van mineralen en van jodium, wat helpt bij de stofwisseling. Vooral oesters bevatten heel veel zink.

Fruit

En dan is er natuurlijk nog het dessert. Maak een heerlijke carpaccio van ananas of een kommetje vers fruit. Deze dosis vitamine C zijn een prima antioxidant en helpen de weerstand in stand te houden. Ga je zelf uit eten, sla dan een ongezond dessert over en sluit de maaltijd af met een heerlijk kopje koffie of thee.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page