• w8control / Unsplash

Vrienden op bezoek? Welk eten is geen aanslag op je gezondheid...


Etentjes, vrienden op bezoek, verjaardagen,… hoeven niet noodzakelijk een aanslag op je gezondheid te zijn. Natuurlijk eet je wat meer, maar omdat het tijdelijk is hoef je je daar ook niet meteen zorgen over te maken. Wie graag gezond de etentjes doorstaat, kan deze keuzes maken.

Zoete aardappelen Beter dan kroketjes of frieten, maar zeker even lekker. Zoete aardappel zit boordevol antioxidanten die goed zijn voor je huid. En de vezels zorgen voor een goede spijsvertering. Stukje kalkoen of wild Met vlees doe je eigenlijk nooit iets verkeerd maar wild en kalkoen zijn magerder dan je gewoonlijke steak of hamburger. De proteïnen zorgen voor een lang verzadigd gevoel. Hou het stukje alleen beperkt (niet meer dan 1/3 van je bord), want meer kan je lichaam niet verwerken op korte tijd. Alle groenten Vraag of maak een extra portie groenten om de nodige vitamines en mineralen binnen te krijgen. Schep eventueel nog wat extra groene salade bij. Vooral broccoli is een echt superfood, de vezels zijn opnieuw goed om de rest van het menu vlot te verteren. Nootjes De chips en ovenhapjes zijn niet meteen het gezondste van het aperitiefbuffet, maar zeker geen ramp voor één avond. Wil je gezonder gaan? Concentreer je op de kerstomaatjes, bloemkoolroosjes, olijven en de (ongezouten) noten. Amandelen bevatten ijzer en vitamine B2, ze zouden ook een goede invloed hebben op je cholesterol. Zalm Zalm zit boordevol gezonde vetten. Omega 3 is bovendien goed voor je humeur. Als er nog warme kerstomaatjes bij zitten heb je dubbel gewonnen. Die bevatten lycopeen - een echte stralende-huid-anti-oxidant - dat beter wordt opgenomen met een beetje vet (olijfolie of zalm) bij.

Avocado Een hapje met garnalen en avocado als voorgerecht? Prima idee! Avocado heeft een enorme hoeveelheid gezonde vetten, die goed zijn voor de gezonde darmbacteriën, waardoor het minder rommelt in je buik. Garnalen zitten dan weer bomvol vitamines en mineralen, waaronder zink. Zink maakt huid, haar en nagels sterker. Zeevruchten Zeevruchten zijn goede bronnen van mineralen en van jodium, wat helpt bij de stofwisseling. Vooral oesters bevatten heel veel zink.

Fruit

En dan is er natuurlijk nog het dessert. Maak een heerlijke carpaccio van ananas of een kommetje vers fruit. Deze dosis vitamine C zijn een prima antioxidant en helpen de weerstand in stand te houden. Ga je zelf uit eten, sla dan een ongezond dessert over en sluit de maaltijd af met een heerlijk kopje koffie of thee.

#gezondeten #uiteten #gezondkoken

25 keer bekeken0 reacties

W8CONTROL TURNHOUT: STEENWEG OP DIEST 66, 2300 TURNHOUT, TEL : 0468 32 83 89

W8CONTROL OUD- TURNHOUT: STEENWEG OP TURNHOUT 68, 2360 OUD-TURNHOUT, TEL : 0470 39 26 52

W8CONTROL HOOGSTRATEN, VRIJHEID 121,

2320 HOOGSTRATEN

TEL: 0471 68 55 19

W8CONTROL BREE: OPPITERSTRAAT 17, 3960 BREE

TEL : 0498 38 26 04

MAIL: info@w8control.be

IBAN BE 41 0689 0420 3210         BTWNR: BE 0661.609.086        @2018 COPYRIGHT BY W8CONTROL  ®BISQI   DESIGN BY BOOST-IT.BE

EEN VRAAG? 

MAIL ONS