top of page

W8CONTROL (Iris) Blogt - Op gewicht blijven tijdens de feestdagen


Tips + inspiratie voor de gastvrouw,- heer.


Hoe overleven we de feestdagen?

Woehoew!!!! De feestdagen komen eraan en ik heb er alvast zin in…. Jij ook?

Je hoeft tijdens de feestdagen heus niet bang te zijn voor je lijn.. Je mag gerust gewoon mee-eten.

Let enkel op de porties die je eet. Probeer je niet vol te proppen, eet van alles lekker mee maar hou de hoeveelheden in het oog…

Het aperitief:


Drink een glaasje cava, champagne, witte wijn of gin- tonic light. Deze aperitief drankjes bevatten niet zo heel veel kcal en haast geen suiker.

Let op met zoete suikerrijke cocktails, deze bevatten veel suiker en kcal en zouden toch niet ten goede komen van je appetijt.


Ohja… en eet beter geen zoute nootjes of chips bij het aperitief, daar krijg je alleen maar meer dorst van. :-)

Moet je zelf voor de hapjes zorgen kies dan niet voor gefrituurde hapjes maar ga voor kleine gerechtjes met vis, groenten of schaaldieren.


Bv: Oesters, gevuld witloofblaadje met garnaaltjes, gebakken scampi, spiesjes met mozzarella en kerstomaatjes, bisque van kreeft, lepeltje met zalm en komkommer, slablad gevuld met makreel en pijpajuin, mini tomaat met guacamole en garnalen,....

Het voorgerecht


Geniet van je voorgerecht maar probeer zeker niet te veel brood te eten bij het voorgerecht. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat je de rest van de maaltijden moet overslaan omdat je al overvol zit na je eerste gang. En dat zou zoooo jammer zijn!

Ben jij gastvrouw en bereid jij het voorgerecht? Ga dan voor iets mager bv; Carpaccio, gegrilde vis met groentjes, vitello tonnato, asperges met ham, kreeft, salade met gerookte vis,…

Het hoofdgerechtNa een “proteïnedieet” ben je het niet meer gewoon om veel koolhydraten te eten. Eet daarom tijdens het hoofdgerecht vooral de groenten en het vlees en probeer nog steeds de koolhydraten te beperken.

Weet je niet wat klaar te maken? Het is nu wildseizoen, de ideale periode voor een heerlijk

stukje wild te serveren met gestoofde of gegrilde wintergroenten. Wild bevat meestal minder vet dus dat is mooi meegenomen. ( Verwijder wel het vel van bijvoorbeeld eend of fazant...) Ook een lekker stukje gestoomde vis met wat groenten is iets wat de meeste gasten wel kunnen appreciëren en het is lekker mager en gezond.

Het nagerecht

Dit is de enige gang waar je bij MOET zondigen. Alle desserten zijn namelijk suikerrijk en meestal ook vet, maar voor die ene keer zou ik zeggen: GENIET ER VAN! :-)

Heb je zelf de eer om het nagerecht te bereiden, dan kan je natuurlijk gaan voor carpaccio van ananas, een fruitsoepje met (suikervrije?) sorbet, fruitsalade, plattekaas taart, havermout crumble met plattekaas… mmmmh...Hopelijk hebben we jullie wat kunnen inspireren. Als de foto’s van onze gerechten vonden we via pinterest een heel gemakkelijk programma waar je super veel gezonde recepten kan terug vinden.
Willen jullie toch dat beetje extra doen en toch suikervrij of caloriearme producten gebruiken?

In ons W8CONTROL gamma kan je enorm veel caloriearme sauzen terug vinden die je kan gebruiken als dressing bij een salade of als saus bij je vlees. Ook kan je onze suikervrije koeken of chocolade gebruiken om te verwerken in je dessert of als extraatje bij de koffie. Vergeet bijvoorbeeld ook onze suikervrije pralines en zoetstof niet 😉


Wij wensen jullie alvast met het hele W8CONTROL team hele fijne feestdagen en een spetterend eindejaar!


272 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page