top of page
W8Control-34.jpg

Het
proteïne
dieet

Wat is dit nu juist?

scroll

PROTEÏNEDIEET

De HEEL KORTE uitleg :

Een dieet gebaseerd op de consumptie van meer eiwitten tov koolhydraten waardoor je eigen vetmassa gaat verbranden.

De LANGE wetenschappelijke uitleg: 

W8CONTROL heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd door het opbouwen van een eigen W8CONTROL dieet.  Op maat van de klant met aan de basis vaak het gebruik van proteïnerijke voeding.  Toch is niet elke mens hetzelfde.  Met ons gepersonaliseerde dieet maken we het verschil en dat is ook meteen waarom ons dieet ook voor jou kan werken.

 

Eiwitdieet, Pronokaldieet, Bart de Wever dieet, Dukandieet ...allemaal synoniemen of varianten voor het proteïnedieet ofwel eiwitrijk dieet.

 

Een eiwitrijk dieet bestaat eruit dat je enkel alle bouwstoffen, die nodig zijn om de spiermassa te onderhouden gaat consumeren. Deze bouwstoffen omvatten eiwitten, vitamines en mineralen. Het is dan aan het lichaam om de energie die je nodig hebt om te functioneren uit de (vet-)reserves te halen. De koolhydraten of suikers gaan we weglaten of beperken tot een absoluut minimum omdat het lichaam anders de eigen reserves niet aanspreekt.

Koolhydraten doen bij het eten ervan onze bloedsuikerspiegel stijgen. Als gevolg daarvan gaat de pancreas of alvleesklier insuline produceren. Insuline zorgt ervoor dat het overtollige suiker dat in onze bloedbaan circuleert ( en niet onmiddellijk als energie wordt gebruikt )wordt opgeslagen in de reserves. Dit gebeurt eerst in de spieren en in een later stadium in de vetcellen met gewichtstoename tot gevolg indien met niet genoeg beweegt of energie verbrand.

 

Hoogwaardige eiwitrijke maaltijden zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel minder varieert. Hierdoor wordt de pancreas veel minder geprikkeld en moet deze minder insuline gaan produceren.

Resultaat: het hongergevoel tussen de maaltijden blijft weg. Het lichaam gaat nu energie halen uit de vetreserves met vermagering tot gevolg. Na 3 dagen mag je geen hongergevoel meer hebben. 

 

Dit komt omdat je lichaam 'in ketose' gaat. Ketose is een 100% biochemisch proces in je lichaam. Zodra er zich te weinig koolhydraten in het bloed bevinden om te verbranden zal het lichaam automatisch overschakelen naar een verbranding van de vetreserves. Tijdens dit proces komen er 'ketonen' vrij, welke de honger stillen en meer energie geven. En vermits de spieren goed gevoed worden dankzij de eiwitten is er enkel verlies van vetmassa mét behoud van spiermassa. Hierdoor krijg je een gespierder en slanker figuur.

 

Afhankelijk van het aantal kilo's die je wil of moet verliezen kan je een strikt of gematigd eiwitrijk dieet volgen. Na het initiële proteïnedieet kan je overschakelen op onze 'opvolgings' producten om je gewicht op peil te houden na het gewichtsverlies.

 

Geen jojo effect! Hiermee wordt bedoeld dat je eerst vermagert en onmiddellijk daarna weer verdikt zoals bij vele andere diëten waardoor je uiteindelijk alleen maar zwaarder wordt.  Dit omdat de meeste andere diëten het lichaam uithongeren en spier in plaats van vetmassa gaan aanspreken.

Kort samengevat:

*  je eet vanaf nu een zeer korte periode enkel (of gecombineerd) eiwitrijke voeding

*  na 2 dagen deze voeding te eten en weinig koolhydraten of suikers gaat je lichaam in KETOSE (enkel in het strengste eiwitdieet)

*  het hongergevoel verdwijnt

*  de zin naar zoet verdwijnt

*  je verbrandt enkel lichaamseigen vet

*  je spiermassa blijft behouden

*  makkelijk vol te houden

*  zeer uitgebreid gamma aan proteïne voeding

*  geen jojo effect

*  afbouwen kan al na één week (afhankelijk van je streefdoel)

*  na het proteïne dieet bouwen we samen aan een gezond eetpatroon dat perfect in jouw levensstijl past.

Onze eiwitproducten die noodzakelijk zijn voor uw proteïnedieet zijn verkrijgbaar in onze proteïnewinkel en dieetwinkels te Turnhout , Oud-Turnhout, Hoogstraten & Bree. Tevens kan je bestellen in onze dieetwebshop om handig thuis te laten leveren ( gratis vanaf € 60)

bottom of page