top of page

Lies Blogt: op dieet in tijden van Corona.De Corona crisis treft ons allen, we moeten massaal binnenblijven, de scholen, horecazaken, niet-essentiële winkels zijn dicht,.. Gelukkig kan je nog wel terecht bij supermarkten en voedingswinkels (ook dieet). We merken dat velen het moeilijk vinden om in deze tijden nog een dieet te volgen of gezond te eten of leven. Terwijl het eigenlijk nog nooit zo makkelijk was ;-). Geen feestjes, cocktail- of verjaardagsfeestjes,... Via dit blogbericht geef ik alvast graag nog enkele extra tips om deze lastige crisis periode door te komen:

TIP 1: Winkel verstandig

Omwille van de corona crisis zijn we bijna verplicht eenmalig boodschappen te doen voor een volledige week of onze winkelbezoeken toch te beperken. Daarom is het belangrijk om ‘verstandig’ te winkelen. Wanneer je in de supermarkt bent is het heel verleidelijk om naar het ‘ongezonde’ te grijpen. Maar probeer dit toch niet te doen! Ga voor gezonde, gemakkelijke en snelle voeding of bereidingen.

Bijvoorbeeld:

· Diepvriesgroenten en/of -vis: neem groenten of vis uit de diepvries, deze blijven langer houdbaar en zijn gemakkelijk te bereiden. Extra weetje: diepvriesgroenten zijn zelfs vaak verser en veiliger dan verse groenten, raar maar waar! De groenten worden kraakvers ingevroren en behouden hun vitaminen. Ze worden na de oogst niet bloot gesteld aan daglicht en temperatuurschommeling en zijn dus echt supervers.

· Ontbijtgranen: zorg ervoor dat je voldoende ‘gezonde’ ontbijtgranen in huis hebt. Bv: havermout, granola, weetabix, W8control-muesli's, rijstwafels,...

Deze 'droge voeding' blijft eveneens lang houdbaar en dan ben je zeker van een gezond ontbijt.

· Magere producten: haal vooral magere producten in huis! Producten zoals magere melk, ongezoete sojamelk, mager beleg, mager vlees of vis,.. Deze blijven in principe zelfs nog dezelfde week goed houdbaar. Wat verstaan we onder mager vlees: kipfilet, kalfsvlees, mager rundvlees, mager 'gehakt' (américain filet pur of runds, of kippengehakt). Deze zijn tevens ook nog eens makkelijk te bereiden en zijn al snel héél smaakvol. Wissel voor de kinderen af qua vorm: rol dan eens bolletjes, maak er eens een hamburger, bak het in z'n geheel als gehaktbroodje, roerbak het losjes in de pan,... Varieer, blijft een belangrijk codewoord, dat maakt het gewoonweg prettiger.

TIP 2: Eet gezond en blijf gezond!

We zitten momenteel in een situatie dat we onze vitaminen en versterking van het immuunsysteem meer dan nodig hebben. Daarom is het belangrijk om gezond te blijven eten, hier sterk je niet alleen van aan, maar je krijgt ook nog de juiste vitaminen binnen. Uit onderzoek is gebleken dat vitamine A, C, D en Zink het immuunsysteem zouden aansterken.

Vitamine A: zorgt ook voor een goede werking van het afweersysteem. Je kan deze halen uit dierlijke producten zoals vlees, vis, zuivelproducten en/of eierdooier. Tip: maak eens een gezond groentenomelet!

Vitamine C: vergroot je weerstand en kan je vooral halen uit groenten en fruit!


Vitamine D: De belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht. Helaas is dit tijdens de winterperiode veel minder. We merken dan ook vaak dat we hier een tekort aan hebben. Vitamine D kan je eveneens halen uit dierlijke producten, waarbij vis eten zelfs heel goed is! Tip: een zonnige wandeling van 15-30min per dag doet wonderen en verhoogt ook je weerstand.

ZINK: Zink zorgt voor de opbouw van eiwitten, groei en vernieuwing van weefsel, de stofwisseling en een goede werking van het afweer- en immuunsysteem.

Zink komt in kleine hoeveelheden voor in veel verschillende voedingsmiddelen. Het zit in vlees, kaas, graanproducten, noten en schaal- en schelpdieren zoals garnalen en mosselen.

Indien je deze vitaminen toch niet voldoende via voeding binnenkrijgt, kan je altijd nog een multivitaminencomplex bijnemen. Bij W8control kan je ook op onze webshop terecht hiervoor:

1. First Class Nutrition Premium Multivit - €17,90

(https://www.w8control.be/product-page/first-class-nutrition-premium-multivit-60-caps)

Voor mensen die echt een verzwakt immuunsysteem hebben kan een voedingssupplement met BETA GLYCANEN een boost geven aan het afweersysteem. ( verkrijgbaar bij de apotheker)

TIP 3: Beweeg voldoende

De regering stimuleert ons om ook tijdens de quarantaine voloende te bewegen. Dus maak een wandeling, neem wat frisse lucht of voor de echte sporters onder ons: ga even een toertje lopen (social distancing van 1,5m afstand ofcourse!). Door voldoende te bewegen hou je jezelf fit en hou je er een gezonde levensstijl op na. Zoals hierboven omschreven verhoogt het zelfs je weerstand, wat alleen maar positief is toch?

Nog enkele positieve effecten van bewegen:

- Slaappatroon verbetert

- Verkleint de kans op ziekten (obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten,..)

- Positieve invloed op stemming en humeur

- Vermindert depressies

- Last but not least: vetverbranding! Bewegen in combinatie met gezond eten stimuleert de vetverbranding, dus: wandelen maar!

Zo zie je maar dat het alleen maar voordelen heeft om gezond te blijven eten en leven. Ook tijdens deze periode is het van cruciaal belang. GO GO GO!

P.S. wij blijven open tijdens deze crisis! Zo zullen de winkels Turnhout en Oud-Turnhout geopend blijven en blijft de webshop 24/7 beschikbaar. Zeer handig voor als jullie zich niet buiten willen begeven ;-) Nu tijdelijk gratis verzending vanaf € 40 ipv € 70

DAT WE MET ZIJN ALLEN GEZOND MOGEN BLIJVEN (ETEN)!


En vooral, keep it healthy, op alle mogelijke manieren.

285 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page