top of page

Het nieuwe jaar gezond starten! Hoe start ik 2020 qua voeding? Lies legt het graag even uit:

Het nieuwe jaar gezond starten!

De feestdagen zijn achter de rug, het nieuwe jaar is gestart en de goede voornemens komen alvast tevoorschijn. Je wil terug gezond gaan eten, misschien het sporten weer opnemen of ermee starten, ..  Alleen heb je totaal geen idee hoe je dit moet aanpakken. Via deze blog geven we alvast enkele tips om de goede voornemens van het nieuwe jaar langdurig te kunnen volhouden. 


TIP 1: Zorg voor een gevarieerd voedingspatroon


Door gevarieerd te eten boek je niet alleen meer resultaten, maar kan je het ook beter volhouden op lange termijn. Zoek dingen die je lekker vindt en waar je ook van kan genieten. Het is zeer belangrijk om te eten wat je graag eet en niet met tegenzin aan iets moet starten. Wil je graag koolhydraatarme recepten? Of een voedingsschema op maat gemaakt? Vraag het aan ons team van ervaren voedingscoaches.


TIP 2: Maak het jezelf gemakkelijk

Zorg ervoor dat je niet al te veel werk nog hebt met koken. Gezond eten hoeft niet per se moeilijk te gaan of veel tijd in beslag te nemen. Zo heb je bijvoorbeeld al groenten uit de diepvries (en ja dit is ook gezond!). Bevroren groenten zitten eveneens nog boordenvol vitaminen. Door je eten voor te bereiden zal het jezelf ook al veel tijd besparen. Bak je vlees of vis en groenten al op voorhand en verdeel het over verschillende potjes in de koelkast. Zo zal je op drukkere momenten gewoon je eten kunnen opwarmen. Indien je ook weinig tot geen tijd hebt om je eten voor te bereiden, verkopen we bij W8control ook koolhydraatarme magnetronmaaltijden. Lekker, handig en tijdbesparend!


TIP 3:  “Ik kan het niet volhouden zonder zoetigheden”

We kennen allemaal wel de neiging om even een tussendoortje te nemen als we honger hebben. Dit hoeft zeker niet te slecht te zijn, zolang de snack die je neemt maar gezond is. We hebben zelfs goed nieuws voor jou, want met ons assortiment kan je nog steeds tijdens jouw dieet genieten van gezonde “zoetigheden”. Ze bevatten weinig tot geen suiker en zijn tevens ook nog eens koolhydraatarm. 


TIP 4: “Ik moet elk weekend gaan uiteten of naar een feestje toe”


Dit moet je er niet van weerhouden om een dieet te starten. Zo zijn er verschillende diëten waarbij je af en toe ook wel mag 'zondigen'. Je moet er gewoon voor zorgen dat dit in balans blijft. Heb je het aankomend weekend een etentje gepland? Geen zorgen, dan zorg je ervoor dat je de andere dagen wel gewoon op je eten let. Na een tijd zal dit zelfs een automatisme worden en zal je hier op lange termijn geen problemen meer van ondervinden. 


TIP 5: Ga niet te vaak op de weegschaal staan


Zorg ervoor dat je niet te vaak op de weegschaal gaat staan. Je gewicht schommelt helaas elke dag en zo zal je dan ook sneller gedemotiveerd geraken. Wees geduldig en volg het stap voor stap. De resultaten komen vast wel met jouw groot doorzettingsvermogen!

Indien je toch graag een afspraak maakt voor professionele begeleiding, aarzel dan niet om contact met ons Team op te nemen:


W8CONTROL dieetwinkel Oud-Turnhout: 0470/39 26 52

- Voedingscoach: Lies 

- EFIT: Lies & Koen


W8CONTROL dieetwinkel Turnhout: 0468/32 83 89

- Voedingscoaches: Lotte of Iris


W8CONTROL dieetwinkel BREE: 0498/38 26 04

- Voedingscoach & PT: Glenn & Robin

279 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page