top of page

De kracht van thee tijdens je dieet.


Deze blog gaat over thee. Zelf hou ik heel veel van thee! Het is gewoon lekker zowel bij je ontbijt als tussendoor, als voor het slapengaan. Maar wat is thee juist?

Wat veel mensen niet weten is dat Thee theïne bevat, theïne is zoals de cafeïne in koffie of cola. Teveel is dus nooit goed! Je kan er vanuit gaan dat alle zwarte thee’s zoals English breakfast, earl grey, darjeeling.. allemaal theïne bevatten, deze drink je dan ook best niet voor het slapen gaan en ook niet meer dan 4 kopjes per dag.

Ook groene en witte thee bevat theïne. Wat het verschil is tussen groene en witte thee leg ik je even uit. Voor witte thee worden enkel de jongste scheutjes van de plant gebruikt, daardoor is witte thee het puurst, bevat veel meer antioxidanten en is zachter van smaak dan groene thee.

En wat met kruiden of vruchtenthee’s? Dit zijn infusies, Deze bevatten geen theïne dus deze horen niet onder de naam thee maar infusie. Kruideninfusies hebben bijvoorbeeld een helende werking. Vroeger werden deze dan ook als medicijn gebruikt voor van alles en nog wat.

Ik noem enkele soorten op en vertel waarom net deze goed zijn voor jou lichaam.

Groene thee drinken om vet te verbranden?

Inderdaad, groene thee bevat een stof (ECGC) dit stofje zorgt ervoor dat je lichaam sneller vet zal omzetten naar energie. Ook zorgt groene thee ervoor dat je stofwisseling sneller gaat werken.

Maar buiten dit is groene thee ook heel gezond en versterkt het jouw weerstand. Heeft het een preventieve werking op bepaalde ziektes zoals Parkinson of alzheimer. En werkt het zeer ontgiftend.

Drink wel nooit meer dan 3-4 kopjes per dag. Anders verlies je net de kracht van groene thee door de theïne.

Een infusie van kamille:

Zelf vind ik dit super lekker om te drinken. Kamille komt voort van een plant waar fijne paardenbloempjes aan groeien. Het heeft heel veel voordelen om te drinken. Van kamille kom je volledig tot rust, dus is het ideaal voor het slapengaan. Ook bij misselijkheid, darmkrampen, diarree, menstruatiepijnen, migraine. En het heeft een helende werking voor schaafwonden, snijwonden en psoriasis. Echt een wonderdrankje dus!

Al eens van Rooibos gehoord?

Rooibos is afkomstig van een plant die enkel groeit in Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika gebruiken ze vooral Rooibos bij buikkrampen, acne en hooikoorts. Bovendien bevat rooibos heel veel antioxidanten waaronder vitamine C, calcium en ijzer.

Gemberinfusie:

Heel populair de laatste jaren is een infusie van gember. Heerlijk zowel vers als gedroogd in koud of kokend water. Gember word ook veel verwerkt in medicijnen tegen misselijkheid. Helpt ook ongelooflijk tegen spierpijnen of krampen dus ook ideaal om te drinken na het sporten! Heb je vaak last van ontstekingen? Ook daar is gember goed voor. Zeker in de wintermaanden wordt het aangeraden om 1 tot 2 tasjes gemberthee te drinken.

Brandnetelinfusie:

Last van vocht ophouden? Het drinken van brandnetel werkt zeer vocht afdrijvend! Helpt enorm om nierstenen, blaasontstekingen of andere urineweg problemen te voorkomen of te genezen. Ook is brandnetel een natuurlijk geneesmiddel tegen allergieën of huidziektes.

Munt:

Munt word ook vaak gebruikt om je water een extra smaakje te geven. Maar doe er kokend water bij en je hebt een heerlijk tasje thee. Super goed tijdens een verkoudheid, munt maakt ook de slijmen los. Ook helpt muntthee bij een betere spijsvertering of een zware maaltijd, ideaal om te drinken na een restaurantbezoekje dus!

Ik zou dit nog veel langer kunnen maken want er bestaan nog zeker meer dan 100 thee’s of infusies, allemaal met hun eigen kracht. Dus zeker in deze koude wintermaanden kan een tasje thee extra goed smaken. Weet wel dat thee geen water vervanger is dus probeer nog zeker meer dan 1 liter water per dag te drinken. Maar buiten water is thee nog altijd het gezondste drankje dus geniet van de kracht van thee!

215 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page