top of page

Lies blogt: slim winkelen
Het belangrijkste onderdeel van een dieet is om op een bewuste en slimme manier inkopen te doen. In dit blogbericht omschrijf ik even de verschillende stappen die je moet ondernemen om jouw dieet perfect te kunnen volbrengen.

1. Bereid je voor

Het is van belang om zoveel mogelijk gezond eten in huis te halen. Dit kan je bijvoorbeeld al doen door zonder hongergevoel te gaan winkelen. Wanneer je met een lege maag gaat, bestaat de kans er dat je meer naar het ongezonde zal grijpen. Alles ruikt lekker, ziet er ook lekker uit en dit zal dan ook sneller dan je denkt in de winkelwagen belanden. Wanneer je dat hongergevoel onder controle hebt, zal je meer de neiging hebben om gezondere inkopen te doen. Je zal er bewuster mee omgaan en met maar een doel (jouw dieet) gaan winkelen. Dit zal zelfs een fijne taak worden, want hier kan je heel creatief mee omspringen. Je kan zelfs véééél creatiever zijn met gezond eten.

Enkele voorbeelden:


Lust je heel graag een spaghetti bolognese? Niet getreurd. Tijdens een dieet kan je dit alsnog eten! Je zorgt er gewoon voor dat je kiest voor mager (runder)gehakt of américain filet pur. Hier zitten véél minder vetten ( slechts 2 g per 100 g!) in dan bv in varkens- of kalfsgehakt. Voor de saus neem je een passata. Dit zijn gewoon gezeefde tomaten, dus supergezond! Daarbij voeg je nog groenten toe en je hebt al een goede basis voor de saus. Hmm lekker! En nu denken jullie, maar wat met een koolhydraatarm dieet? Want ik mag toch geen pasta? Klopt. Hiervoor hebben we bij W8control zeker een oplossing. We hebben verschillende koolhydraatarme pasta’s die je hiervoor kan gebruiken. De Slim pasta is gemaakt van de Konjac plant en dus zelfs volledig vegan!

Lust je heel graag wraps? Hier kan je eveneens creatief mee omspringen. Het is momenteel heel erg hip om bv van een omelet een wrap te maken, van sla, witloofblaadjes,.. En ook bij W8control hebben we natuurlijk ook koolhydraatarme wraps en pannenkoekjes! Pannenkoeken kan je ook gebruiken als een wrap of kan je zelfs een “hartige” pannenkoek van maken. Hier leg je dan groentjes en/of eventueel kip of ander mager vlees tussen.

2. Bepaal vooraf wat je gaat eten

Door vooraf al te bepalen wat je gaat eten of door een weekmenu samen te stellen, ga je ook al meer geneigd zijn om gezonder te willen koken. Zo kan je op zoek gaan naar makkelijke receptjes, want gezond koken hoeft ook niet perse moeilijk te zijn. Je kan al veel doen met wat groenten. Deze kan je stomen, koken, wokken of je kan er zelfs een ovenschotel van maken. Hier voeg je dan eventueel wat vlees of vis aan toe en zo heb je al snel een lekker gerechtje. Wanneer in de winkel, zal je ook sneller op zoek gaan naar de nodige ingrediënten voor je gekozen gezond receptje.

3. Ga voor diepvriesproducten (groenten en vis/vlees)

Diepvriesproducten zijn zelfs erg gezond en ook nog eens super makkelijk. Er zal een moment komen dat je weinig tijd hebt om in de kookpannen te vliegen. Zo heb je toch altijd gezond eten in huis. Bij W8control hebben we bijvoorbeeld ook koolhydraatarme microgolf maaltijden. Snel, makkelijk en lekker! :-)
4. Het gezin wil niet mee diëten

Het is soms heel moeilijk om het hele gezin mee te laten volgen met je dieet. Dus voor hen zal je helaas wel eens ‘ongezondere’ koekjes of snoep moeten halen. Zorg ervoor dat je het ergens in een kast legt waar alleen je gezin in kan, zo zal je ook niet verleid worden om zelf ongezonder te eten. Of kies voor koekjes die je zelf niet echt lekker vindt, dat maak het ook wat gemakkelijker!

5. Diëten is geen straf

Bekijk diëten niet als een straf, maar meer als er een gezondere levensstijl op na houden. En dit kan je zo leuk en lekker maken zoals je zelf wilt. Indien je nog wat tips nodig hebt, kan je altijd een afspraak maken bij onze verschillende filialen van W8control:


W8CONTROL TURNHOUT

STEENWEG OP DIEST 66, 2300 TURNHOUT

TEL : 0468 32 83 89

W8CONTROL OUD- TURNHOUT

STEENWEG OP TURNHOUT 68, 2360 OUD-TURNHOUT

TEL : 0470 39 26 52

W8CONTROL HOOGSTRATEN

VRIJHEID 121, 2320 HOOGSTRATEN

TEL: 0471 68 55 19

W8CONTROL BREE

OPPITERSTRAAT 17, 3960 BREE

TEL : 0498 38 26 04


Zo, nu weet je toch al een beetje hoe je het best gaat winkelen tijdens een dieet :-) keep going! You can do it!

201 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page