Lies blogt: slim winkelen
Het belangrijkste onderdeel van een dieet is om op een bewuste en slimme manier inkopen te doen. In dit blogbericht omschrijf ik even de verschillende stappen die je moet ondernemen om jouw dieet perfect te kunnen volbrengen.

1. Bereid je voor

Het is van belang om zoveel mogelijk gezond eten in huis te halen. Dit kan je bijvoorbeeld al doen door zonder hongergevoel te gaan winkelen. Wanneer je met een lege maag gaat, bestaat de kans er dat je meer naar het ongezonde zal grijpen. Alles ruikt lekker, ziet er ook lekker uit en dit zal dan ook sneller dan je denkt in de winkelwagen belanden. Wanneer je dat hongergevoel onder controle hebt, zal je meer de neiging hebben om gezondere inkopen te doen. Je zal er bewuster mee omgaan en met maar een doel (jouw dieet) gaan winkelen. Dit zal zelfs een fijne taak worden, want hier kan je heel creatief mee omspringen. Je kan zelfs véééél creatiever zijn met gezond eten.

Enkele voorbeelden:


Lust je heel graag een spaghetti bolognese? Niet getreurd. Tijdens een dieet kan je dit alsnog eten! Je zorgt er gewoon voor dat je kiest voor mager (runder)gehakt of américain filet pur. Hier zitten véél minder vetten ( slechts 2 g per 100 g!) in dan bv in varkens- of kalfsgehakt. Voor de saus neem je een passata. Dit zijn gewoon gezeefde tomaten, dus supergezond! Daarbij voeg je nog groenten toe en je hebt al een goede basis voor de saus. Hmm lekker! En nu denken jullie, maar wat met een koolhydraatarm dieet? Want ik mag toch geen pasta? Klopt. Hiervoor hebben we bij W8control zeker een oplossing. We hebben verschillende koolhydraatarme pasta’s die je hiervoor kan gebruiken. De Slim pasta is gemaakt van de Konjac plant en dus zelfs volledig vegan!