top of page

KETO-recept: gevulde groene paprika met spinazie en champignons


Groene paprika

Ben je nog op zoek naar een leuk receptje en zit je in fase 1 (lees: fase 1a) van ons dieet? Dan kan dit wel eens iets voor jou zijn. Het is makkelijk te bereiden en ook nog eens zeer lekker!

Ingrediënten:

  • 1 groene paprika (max 200 gram)

  • 1/2 ui (max 200 gram)

  • 200 gram champignons

  • 100 gram spinazie (vers)

  • 1 teen knoflook

  • 1 tl tijm

  • 1 tl nootmuskaat

  • Peper en zout

Hoe bereid je het?

1 Verwarm de oven voor op 200 graden.

2 Was de paprika goed en snijd deze door de helft. Verwijder de zaadlijsten.

3 Snijd de ui en champignons in kleine stukjes.

4 Fruit de ui met het knoflook in een koekenpan. Voeg de champignons toe en bak even mee. Voeg vervolgens de spinazie toe tot deze geslonken is. Let op: gebruik voor het bakken enkel olie!

5 Haal het spinaziemengsel van het vuur en bestrooi met nootmuskaat, tijm, peper en zout.

6 Vul de twee paprikahelften met het mengsel.

7 Doe de paprika’s in een geoliede ovenschaal en bak ze 20 minuten in de oven.

Zit je in dieetfase 2? Dan kan je aan het gerecht nog een kleine hoeveelheid geraspte kaas toevoegen!

Trouwens, wist je dat: … er negen kleuren paprika’s bestaan? Naast de bekende rode, gele, oranje en groene versies bestaan er ook nog paarse, lila, muntgroene en bruine varianten. En sinds kort bestaat er ook een geel-rode tweekleurenpaprika.

176 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page