top of page

W8CONTROL (Iris) blogt - Hoe blijf ik op gewicht tijdens mijn vakantie???


De vakantieperiode is aangebroken.... Niet direct de tijd van het jaar om op je gewicht te letten. Maar hoe beperk ik nu de schade op vakantie?

Op vakantie diëten is bijna onmogelijk daarom zou ik ook nooit iemand een vast 'dieet' schema meegeven op vakantie. Maar niemand gaat bij mij de zaak buiten zonder deze tips... En vandaag deel ik die graag met iedereen die mijn blog volgt....

1) De all-in luilekker vakantie...

Mmmmh... heerlijk genieten van zon zee strand en véél eten... Maar toch kan je op zo'n all-in vakantie op gewicht blijven. Hoe? Wel de eerste dagen eet je gewoon wat je thuis ook zou eten. Maar telkens je het buffet passeert kijk je wel goed rond welk eten je nu toch persé wil eten tijdens je vakantie. Dit zijn meestal de dingen die je al enige tijd( tijdens je dieet) hebt moeten missen en dat is ok. Deze mogen op vakantie met mate gegeten worden. Daarom kijk je de eerste dagen wat rond en begin je je verleidingen in te plannen. Zo kan je bijvoorbeeld zeggen: ah morgenvroeg voor mij geen bruine boterham en een potje yoghurt... Nee morgenvroeg wil ik héérlijke pannenkoeken eten met honing en een wafel als afsluiter. :-) En dat is ok, maar de rest van de dag houd je dan wel je uitspattingen in bedwang. De volgende dag, geen pannenkoeken en wafels meer voor jou, nee die heb je gisteren al gehad. Vandaag is het pastadag! Die heerlijke pasta met room die al een paar dagen je ogen uitsteekt mag je vandaag eten. Maar dan eet je 's morgens je normale ontbijt, 's middags pasta en 's avonds terug groentjes met vlees/vis zonder koolhydraten. Wil je jezelf ook eens een keertje helemaal verliezen in het dessertenbuffet? Zelfs dat kan... Maar dan wel enkel bijvoorbeeld na je diner terwijl je de hele dag nog niets anders verkeerd hebt gedaan.

Maar hoe zit het met alcohol op vakantie?

Ik zou zeggen, geniet van je glaasje wijn, je aperitiefje of digestiefje. Maar probeer niet té veel heel zoete cocktails te drinken, deze bevatten echt té veel suiker.

Work that body

Lui lekker niets doen is natuurlijk de eerste vereiste op all-in vakantie maar dat wil niet zeggen dat je niet op een heel ontspannende manier kan bewegen. Doe eens een lange strandwandeling, zwem enkele toertjes rond het zwembad of doe mee met de bewegingsanimatie van het hotel. Misschien vind je zelfs een uurtje de tijd om in de hotelfitness te spenderen. Elk beetje beweging kan helpen om op gewicht te blijven tijdens je vakantie.

2) De 'wij huren een huisje of kamperen met familie en vrienden' vakantie

Samen met vrienden of familie een huisje huren en heel de dag lekker fun maken en gezellig samen zijn is heerlijk, toch?

En op dit soort vakantie is het meestal niet eens zo moeilijk om het bijkomen te beperken. Let wel vooral op de regelmaat. Omdat de meeste wat later eten 's morgens, 's middags en vooral 's avonds is het wel belangrijk dat je tussendoor ook je tussendoortjes niet vergeet te nemen. Deze houden je verbranding in gang. Neem bijvoorbeeld af en toe een stukje fruit tussendoor. Je kan zelfs proteïne tussendoortjes meenemen op dit soort vakantie. Zo kan je bijvoorbeeld als de rest chips of nootjes neemt als vieruurtje ook een zakje proteïne chips of nootjes eten, eventueel een reep of chocolade bolletjes. Keuze genoeg aan heerlijke proteïne tussendoortjes om mee te nemen op vakantie. Je kan deze altijd vinden in onze shop of in onze webshop.

Alcohol

Zin in een glaasje? Geen probleem maar ga je experimenteren met cocktails maak ze dan met light frisdrank en zoetstof. Zo kan je gin-tonic light drinken, whiskey-cola light of zelfs mojito maken met canderel. Dit is het voordeel van zelf je inkopen te moeten doen. :-)

Work that body

Zoals bij elke vakantie is het aangewezen om toch een minimum aan beweging te hanteren. Maak een ochtend wandeling of ga even een blokje rond lopen. Zwem wat baantjes in het zwembad of doe je boodschappen te voet. Dit helpt je meer kcal te verbranden en zo blijf je gemakkelijker op gewicht.

Na deze tips rest er nog maar 1 ding te doen op vakantie en dat is.... genieten :-)


71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page