W8CONTROL

17 dec 20225 minuten

FEEST editie 2022 Dieet vriendelijke recepten

Lieve klant,

Naar goede traditie bezorgen wij jullie weer de nodige inspiratie om je dieet verder te kunnen zetten tijdens de feestdagen. Onze recepten en inspiratiebundel, het ene wat feestelijker als het andere, maar zelfs fase 1 receptjes zitten ertussen om jullie genoeg ideeën te geven hoe je kan koken en feesten quasi zonder suiker en koolhydraten. Spring vooral matig om met alcohol, dat bespaart je veel 'dieet' werk achteraf ;-)

Hapjes en voorgerechten:

Pasta Pesto

Ingrediënten:

Pasta Fusili W8control fase 1. Handvol rucola, handvol basilicum, 15g pijnboompitten, olijfolie, peper, zout.

Recept:

Kook de pasta beetgaar. Meng de rucola, basilicum, pijnboompitten, olijfolie en kruiden in een blender. Doe de pesto onder de pasta en verdeel onder kleine amuse glaasjes. Werk af met een vers blaadje basilicum.

Frisse zalmsalade

Ingrediënten:

50gr gerookte zalm, ½ appel, ¼ komkommer dressing, 2 lepels ongezoete haveryoghurt, 2 lepels mayonaise Rabeko. Peper, zout druppeltje citroen.

Recept:

Snij de zalm, appel en komkommer in fijne partjes. Meng met elkaar en doe de yoghurt, mayonaise, peper zout en enkele druppels vers citroensap erbij.

Schep in een mooi amuse glaasje en hang een fijn partje citroen aan de rand. Serveren maar!

Sint Jacobsnoot met doperwtenpuree

Ingrediënten:

100gr doperwten, enkele blaadjes basilicum, 1 bosuitje, halve avocado, 2 lepels magere yoghurt, chilipoeder. 4 Sint - Jacobsnoten.

Recept:

Doe de erwtjes en bosui in een pannetje en laat 10min sudderen in een bodempje water. Wanneer deze zacht zijn giet je ze in een vergiet en laat uitlekken. Schil de avocado en snij in fijne partjes. Meng de erwten en bosui met de avocado, basilicum, yoghurt in een blender. Kruid met wat chilipoeder. Bak de Sint Jacobsnoot goudbruin.

Leg een laagje doperwtenpuree op een schaaltje en leg de Sint Jacobsnoot erbovenop. Bestrooi de super fijn gesneden bosui er overheen.

Meloen in rauwe ham.

Ingrediënten:

Meloen naar keuze (honingmeloen, cavaillon, galia), enkele snede rauwe ham.

Recept:

Wikkel de meloen in ham en serveer op een bordje!

Frisse rijstsalade met komkommer en peer

Ingrediënten:

Rijst W8control fase 1 , ¼ komkommer, 1 peer, 1 stengel lente ui, verse muntblaadjes, snuifje zout. Eventueel een Nori blad.

Recept:

Kook een zakje dieet rijst met een beetje zout. Laat de rijst afkoelen. Snij de komkommer, peer, lente ui in fijne partjes. Snipper de muntblaadjes (hou enkele heel voor afwerking).

Meng alle ingrediënten en schep in een amuse kommetje. Werk af met een enkel fijne partjes peer en een vers blaadje munt.

Als je een Nori blad laat weken dan kan je het ook vullen met her rijstmengsel en er een sushi van maken. Let er op dan dat je rijst goed droog is.

Spicy pasta met rucola

Ingrediënten:

Pasta Fusili W8control fase 1, handvol rucola, 1 tomaat, Spicy garlic Rabeko

Recept:

Kook de pasta gaar. Giet af en laat afkoelen. Snij de tomaat in fijne blokjes. Meng de pasta, rucola en tomaat en doe er 2koffielepels Spicy Garlic Rabeko bij. Meng en serveer in bordje. Werk af met tomatenblokjes en wat rucola.

Grissi stokjes met zalmpuree

Ingrediënten:

Grissi stokjes W8control, 200gr gerookte zalm, 4 lepels magere yoghurt, peper, zout en chilikruiden.

Recept:

Blend de zalm met de yoghurt, peper, zout en chilipoeder. Schep in een kommetje en werk af met wat lente ui. Heerlijk om de stokjes in de zalmpuree te dippen!

Kleine gevulde wrap

Ingrediënten:

2 Nano Wrap W8control, Honey Mosterd Rabeko, 100gr kippenwit ( of rundsvlees of ossenvlees), courgette of komkommers en tuinkers

Recept:

Stoof wat blokjes courgette aan in olijfolie. Verdeel het kippenwit over 2wraps, beleg met de gestoofde courgette, wat Honey mosterd saus en een beetje tuinkers. Rol de wraps op en snij in reepjes. Serveer op een bordje met een tandenstoker!

Spinazie omelet

Ingrediënten:

200gr babyspinazie, 2 eieren, zout en peper, 50 g garnaaltjes

Recept:

Blend de spinazie met de 2eieren, zout en peper. Bak in wat olijfolie. Rol het groene omeletje zoals een wrap en snij in reepjes. Werk af met lauwe garnaaltjes.

Snack paprika( mini) met een frisse dressing

Ingrediënten:

Oranje of rode snackpaprika, 200gr magere yoghurt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie en/of bieslook, amandelnoten, zout en peper.

Recept:

Snij de snackpaprika in 2, haal er eventuele pitjes uit. Meng de yoghurt met peterselie,zout en peper. Doe de dressing in de snackpaprika. Crunch de amandelnootjes en bestrooi deze over de dressing.

Slawrap met makreelfilet

Ingredienten:

Ijsbergsla, 100gr makreelfilet, 2 eetlepels mager yoghurt, 2 eetlepels Rabeko Mayonaise, zout, peper en chilikruiden.

Recept: Snij de makreel filet fijn, meng er de yoghurt, mayonaise en kruiden onder. Leg in een blad sla en wikkel deze op zoals een wrap. En klaar!

Gegrilde scampi Chili

Ingrediënten:

Scampi’s, chilisaus Rabeko

Recept:

Grill of bak de scampi’s en

Serveer met chilisaus van Rabeko.

Pizza met groentjes

Ingrediënten:

Pizza W8control fase 1, rucola, champignon, tomaatjes, courgette.

Recept :

Maak de pizza met saus klaar (zie product), bekleed met wat champignonnen, rucola, kerstomaatjes en courgette. Plaats even terug in de over. En smullen maar!

Varieer of vul de tafel aan met onze Kant- en klare aperitief snacks

° Tortilla chips

° Saucisse of Chorizo

° Sojanootjes

° Snackers

Hoofdgerechten

Gourmet

Kies voor gourmet. Het is supergezellig en hierbij kan je het vlees of vis bakken zonder of weinig vetstof. Maak verschillende verse koude groenten klaar of grill gewoon ook fijngesneden groentjes op de bakplaat of in het pannetje. Super gezellig.

Tip: doe dit bij de buren, je ouders of je vrienden. Er hangt best wel wat rook binnen in je huis na deze feestmaal 🤣

Hertenfilet met warme groenten en bloemkoolsaus

Ingrediënten:

Hertenfilet, bloemkool, champignons, witloof, spuiten, peper, zout, nootmuskaat, kippenboullion.

Recept:

Saus: Breng ongeveer een 400gr bloemkool aan de kook met 1blokje kippenboullion. Giet af en laat er nog een beetje vocht bij. Pureer de bloemkool en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Indien nodig meng met een beetje water voor een lopend sausje.

Groenten: Stoof de groenten gaar in wat olijfolie. Kruid af naar smaak.

Hertenfilet: Bak de hertenfilet aan in een pan, plaats daarna in de oven op 170°.

Kalkoengebraadje met gestoofde regenboogwortels

Ingrediënten: Kalkoengebraadje (borst) of rollade( vraag je beenhouwer), regenboogwortels ( mix pak van gekleurde wortels), peper, zout, peterselie, nootmuskaat

Recept:

Bak het kalkoengebraad aan in de pan. Plaats een 50min in een oven van 200°.

Stoof de i

n rondjes gesneden regenboogwortels in een pan en kruid af naar smaak. Je kan de wortel ook wassen en zelfs ongeschild in zen geheel in een ovenschotel roosteren. Reken ook op 50

minuten dan onder zilverfolie. Dat kan dus makkelijk samen garen met je vlees. Heel lekker is het dan om een paar teentjes look en houtige kruiden zolas rozemarijn en ermee onder te mengen en te roosteren. Bestrooi ze na het stoven of na de garing in de oven met wat verse peterselie en nootmuskaat.

Op de huid gegrilde zalm op een bedje van rucola met gepureerde broccoli

Ingrediënten:

Zalm met ontschubte huid, broccoli, rucola, peper, zout, rozemarijn, tijm, nootmuskaat.

Recept:

Doe de broccoli in roosjes en snij de stam fijn. Kook alles in ruim gezouten water. Giet af en pureer de broccoli in de blender, kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Grill de zalm en kruid deze met peper, zout, rozemarijn en tijm.

Serveer op een bedje van rucola,

gepureerde broccoli en smullen maar!

Dessert

Chocolade MUGcake

Ingrediënten:

Mugcake kant en klare mix W8control

Recept:

Voeg 60ml water toe aan het zakje, shake de massa goed door elkaar en voeg 1 zakje SHIP toe. Doe het geheel in een kom en plaats 1. 5min. in een microgolfoven op 750 Watt.

Als je niet in fase 1 zit dan kan je ervoor kiezen dit eventueel aan te vullen met verse besjes of framboosjes.

Pannenkoek natuur

Ingrediënten:

Pannekoek Natuur W8control, Rabeko chocoladesaus of Salty Caramel

Recept:

Meng de inhoud van het zakje met 200ml koud water.

Bak het deeg in een pannenkoekenpan. Serveer met wat saus.

BONUS MOVIE

Healthy Chocomouse Fase 1

Alle snacks die we gebruikten zijn te vinden in onze winkels of online op onze webshop.

Of vraag er gerust naar tijdens je afspraak bij je coach of bij je volgende winkelbezoek.

Bij alle gerechten mag je onze Sauzen en dressings gebruiken vanaf onze fase 1!

Rabeko Sauzen:

https://www.w8control.be/product-page/kopie-van-rabeko-zero-calorie-sauce-425ml-bbq

Slim Pasta:

( vegetale pasta zonder koolhydraten):

https://www.w8control.be/product-page/slim-pasta-spaghetti-1%C3%A02-porties

Wil jij meer recepten en inspiratie?

Volg ons op Instagram! Meer dan 450 voorbeelden hebben we al gepost.

Of sluit je aan op onze besloten groep : ‘W8CONTROL, RECEPTEN & TRICKS ‘ op Facebook. Hier verschijnen ook dagelijks tips en recepten van W8control maar ook van andere klanten.

Veel succes, smakelijk eten en nogmaals een heel fijn Eindejaar gewenst van gans ons team.

    2060
    2