• W8CONTROL

Zomerse recepten voor tijdens je dieet

ZOMER editie receptenbundel

exclusief voor W8CONTROL klanten




De zomervakantie is reeds aangebroken. Velen onder jullie zouden in eerste instantie denken dat de vakantie een ‘moeilijke’ periode is om het gewicht onder controle te houden. Bij W8control weten wij dat dat helemaal zo niet hoeft te zijn. We hebben voor jullie enkele makkelijke koude gerechten, bijgerechtjes, maar ook BBQ geïnspireerde zomergerechten uitgewerkt in deze editie van onze receptenbundels.


Verschillende pagina’s inspiratie als ideetje voor een heerlijke vakantie zonder al te veel zorgen over je gewicht. Probeer ook vooral te genieten. Dat gaan wij ook doen, ieders op onze beurt, zo blijft W8control open gans de zomer zodat jullie steeds terecht kunnen bij ons.



Fijne vakantie van ons allemaal & blijf gezond!


Team W8CONTROL & Team TuniQ


Iris, Koen, Lotte, Leen, Anne, Kim, Jynthe, Karen, Glenn, Robin, Nathalie & Tijab.


Je kan hier de bundel in PDF downloaden en dan heb je bij elk recpte ook een leuke foto!



Receptenbundel W8CONTROL ZOMER 2021
.pdf
Download PDF • 2.41MB





Warm hapje van de BBQ


Geschikt vanaf Fase 2


Benodigdheden voor 1 persoon:


½ W8control Fase 2 Grill brood

Milner smeerkaas met tuinkruiden

70 gr gerookte zalm

20 gr fijngesnipperde ui

Afwerken met wat rucola en verse kruiden naar believen.


Voor fase 1b en 1c kan je enkele van onze crostinos gewoon rechtsreeks uit het zakje gebruiken


Bereidingswijze:


Leg het grillbroodje op de BBQ. Leg eerst de binnenzijde van het broodje op het rooster van de BBQ en laat grillen.

Haal het grillbroodje van de BBQ en besmeer de binnenzijde van het broodje dun met de MILNER - smeerkaas ‘Tuinkruiden’.

Leg het broodje terug op de BBQ en laar verder garen. De smeerkaas smelt in het broodje.

Haal het krokante broodje van de BBQ en beleg met de gerookte zalm en de fijngesnipperde ui.


Carpaccio van tomaat met cottage cheese ( voorgerechtje)

Geschikt vanaf Fase 2


Ingrediënten:


2 grote stevige tomaten

verse basilicum

100 gram cottage cheese (light)

- Snijd de tomaten zo dun mogelijk en verdeel deze op een groot bord

- Verdeel de cottage cheese over de tomaten

- Werk af met verse basilicum, olijfolie en peper en zout.



ITALIAANSE OMELET WRAP


Vanaf fase 1c ( Hoofdgerechtportie )


2 eieren 1 tl oregano Snuif peper 2 plakjes parmaham 1 el Parmezaanse kaas Handje rucola



Kluts de eitjes en voeg een snuifje peper en de oregano toe. Bak deze in een koekenpan met een drupje olijfolie. Draai het vuur laag. Laat de eieren rustig stollen en voeg op het laatste moment de Parmezaanse kaas toe. Wanneer dit klaar is beleg de eierwrap met de plakjes parmaham en een flinke hand rucola en rol deze op. Je mag altijd aanvullen met ++ groentjes vanuit je fase papier.


GEVULDE PAPRIKA MET TONIJN

Vanaf Fase 1b ( Hoofdgerecht portie)




1 paprika

125g tonijn uit eigen nat

0,5 ui

1 teentje knoflook

Vers gesneden kruiden naar wens ( bieslook, basilicum, kervel, tijm,…)

1 tl paprikapoeder

½ bol mozzarella light

Peper en zout

Olijfolie


Verwarm de oven op 200°

Was de paprika. Snijd deze doormidden en verwijder het witte vlies en de zaadjes.

Snijd de knoflook en de ui fijn.

Doe de tonijn, ui, knoflook, paprikapoeder, peper en zout in een kom en meng deze goed door elkaar.

Leg de halve paprika’s op zilverpapier op de BBQ en verdeel hier het tonijnmengsel over.

Bestrooi de paprika’s met de mozzarella light en besprenkel het met olijfolie.

Bak de gevulde paprika’s 10 min op een matig warme BBQ met het deksel gesloten.

Je mag altijd aanvullen met ++ groentjes vanuit je fase papier.


GROENTENPAKKETJES BBQ


Vanaf Fase 1 b


1 courgette 1 rode paprika 1 groene paprika 100 g tomaat 1 rode ui 4 el olijfolie 2 tl oregano Grof zeezout Vers gesneden kruiden naar wens Maak de papilotte max met 400 g groenten per persoon. 120 tot 150 g mager vlees of vis op de BBQ gegrild naar keuze.


Snijd de courgette, de paprika in stukjes en de ui in ringen en halveer de tomaatjes.

Meng de olijfolie met de oregano en meng dit onder de groenten.

Verdeel de groenten over de folie.

Zet 15-20 minuten op de BBQ tot deze gaar is.





ITALIAANSE KIPSPIESJES MET LOOK


Vanaf Fase 1 b ( portie per persoon)



120 tot 150 g kipfilet 1 teentjes knoflook 2 el olijfolie 1 takjes rozemarijn 1 el oregano Peper





Pers de lookteentjes uit boven de kom en rits de rozemarijn van de takjes. Voeg ook de oregano en wat peper naar smaak toe aan de marinade.

Snijd de kip in blokjes en leg ze in de marinade. Heb je tijd, dan is het het lekkerste als je de kip zeker 2 uur in de marinade laat staan. Rijg de kippenblokjes aan de spiesjes.

Daarna bak je deze op de BBQ.


Super eenvoudige vleesbereiding maar Ohhhh zo lekker. Je moet het echt eens proberen.


Vanaf fase 2 is het heerlijk om ook nog wat citroensap en citroen zeste toe toe voegen aan de marinade.


Maak hierbij gewoon een rauwkostsalade van de groenten die toegelaten zijn in jouw fase. met frisse azijn of bijvoorbeeld onze kant-en klare honinig mosterd dressing.


TIP:


Je kan ook bijna alle groenten ( behalve slasoorten natuurlijk) in zijn geheel op een minder warme BBQ vooraf garen onder deksel. Super smaakvol is dat.


( denk maar aan aubergines, courgette, wortels, schijven knolselder, koolrabi etc…)



Koude pastasalade


Vanaf fase 1


Ingrediënten voor 4 personen:

2 zakjes Protein Fusili

Yonnaise – 2B SLIM

1 groene paprika

1 gele paprika

2 tomaten

2 eetlepels pijnboompitten

Peper & zout


Bereidingswijze :


Kook de fusili zoals aangegeven op de verpakking.

Spoel de pasta af onder koud water en laat uitdampen in een vergiet. Doe de pasta in een kom wanneer die volledig afgekoeld is.

Snij de paprika’s in twee in de lengte. Zet ze gedurende 20 minuten onder de grill. Wanneer de paprika’s afgekoeld zijn, kan je ze ontvellen.

Snij alle groenten fijn en meng ze, samen met de pijnboompitten, door de pasta.

Kruid met peper en zout.

Bewaar in de koelkast tot wanneer je gaat opdienen.


Extra: Je kan eventueel wat yonnaise (2B SLIM) door de pasta roeren om het wat romiger te maken.



Groentenschotel met gegrilde aubergines van de BBQ

Vanaf fase 1


Ingrediënten voor 4 personen;


1 ui

Verse tijm

Peper & zout

2 aubergines

1 groene paprika

2 eetlepels olijfolie

200 gram champignons


Bereidingswijze:

Steek de BBQ aan. Probeer deze op 180 graden te krijgen.

Was de aubergines. Verwijder het groen en snijd in plakken van 0,5 cm.

Pel de ui en snijd in partjes.

Was de paprika. Verwijder de steel en zaadlijst en snijd het vruchtvlees in grove stukken.

Maak de champignons schoon.

Verdeel de groenten over een ovenschaal die op de BBQ past, of gebruik een speciale BBQ schaal met gaatjes in de bodem.

Giet de olijfolie over de aubergines. Breng op smaak met peper, zout en verse tijm.

Plaats de schaal met aubergines in de barbecue. Bij 180 graden is deze in zo’n 30-35 minuten klaar.

Haal het gerecht uit de oven.

Je kan dit meteen heerlijk warm eten, maar je kan dit gerecht ook laten afkoelen. Koud zijn deze aubergines van de BBQ ook heerlijk!



TIP: Vanaf Fase 2 heerlijk om af te werken met wat verkruimelde Feta of Geitenkaas


Crunchy zomersalade van bloemkool en broccoli


Vanaf fase 1 b zonder noten en pitjes.

Vanaf fase 2 met pitten en nootjes en wat olijfolie en citroensap.



Ingrediënten voor 4 personen :


150 g broccoli

150 g bloemkool

40 g fijngesneden peterselie

15 g zonnebloempitten

50 g ongezouten, ongebrande cashewnoten

1 goed snuifjes zout

Scheutje azijn.


Bereidingswijze:


Week de zonnebloempiten 1 nacht in water met 1 koffielepel zout.

Kook de bloemkool en broccoli gaar. Laat ze nadien afkoelen.

Hak de bloemkool en broccoli fijn en vermeng ze met de zonnebloempitten en cashewnoten.

Voeg zout toe en werk af met de peterselie.



Wortel ‘frietjes’ met kruiden op de BBQ (vanaf FASE 2)


Lekker bijgerechtje op de BBQ bij je gegrilde stukje vis of kip of vlees. Vul aan met een knapperige salade van ++ groentjes vb komkommer / spinazie en rauwe champignons.


Ingrediënten:


150 gram wortel

1 eetlepels olijfolie

1 takje verse koriander

1 theelepel kruidenmix Ras-el-Hanout ( Marrokaanse kruiden met komijn en curry)

Zout


Bereidingswijze:


Schil de wortels en snijd ze in 1 cm dikke reepjes.

Besprenkel de wortelreepjes met olijfolie.

Voeg de kruidenmix en zout toe.

Meng het geheel goed zodat de wortelreepjes goed met olie en kruiden bedekt zijn.

Leg een vel bakpapier op een bakblik en verdeel de wortels goed. Het beste is wanneer ze zo min mogelijk over elkaar heen liggen.


Zet op de BBQ bij 180 graden voor 25-30 minuten. Na 1/2de van de tijd kan je de wortelen eventueel een keer omscheppen.

Garneer met gehakte koriander en serveer!



Paëlla van bloemkoolrijst


Ingredïenten voor 1 persoon:



200 gr bloemkoolrijst

1 theelepel kurkuma

50 gr kip

5 grote steurgarnalen

10 mosselen

1 rode puntpaprika

1 plukje saffraan

3 eetlepels gekookt water

1/2 blokje bouillon (kip of vis)

1 teentje knoflook

Zout

Peper

Olijfolie


Bereidingswijze:


Meng de kurkuma door de bloemkoolrijst. Zo kleurt de bloemkoolrijst geel.

Meng een eetlepel olijfolie met wat zout en het geplette teentje knoflook. Laat de garnalen er even in marineren.

Giet in een klein kommetje de 3 eetlepels kokend water en leg de saffraan erin met de bouillon.

Snij de kip in kleine stukjes

Snij de puntpaprika doormidden en verder in halve ringetjes

Verwarm een eetlepel olijfolie Ine een grote pan of in de wok en voeg de kip en de puntpaprika toe. Goed roeren en laat een minuut of 2-3 bakken

Schenk het mengsel van water, bouillon en saffraan toe. Laat nog even mee stoven samen met de mosselen.

Voeg nu de bloemkoolrijst toe en laat mee doorbakken tot de bloemkoolrijst gaar is.

Terwijl alles gaart, neem je een andere pan om de garnalen kort in te bakken of op te warmen.

Proef van de bloemkoolrijst en voeg nog peper en zout naar smaak toe

Leg de garnalen boven op de bloemkoolrijst en dien op.

Smakelijk!



Algemene Tips voor bij de BBQ



*Maak groentenspiesjes

*Serveer gezonde bijgerechtjes

*Neem geen brood of pasta

*Neem Rabeko saus i.p.v. gewone saus


*Koop geen gemarineerd vlees maar marineer het eventueel zelf met de juiste ingredïenten. Heel veel marinades van de beenhouwer bevatten suikers, honing of fruitsappen zonder dat je het weet.


Wist je dat je ook ‘droog’ kan marineren?


Bijvoorbeeld met zout/chilipeper/ veel verse kruiden/knoflook…. 1 eetlepel olie kan je gebruiken om het vlees of vis in te masseren. Dan overvleoding bedekken met je specerijen en kruiden, bedekken met plastic folie en en dan 1 nacht in de ijskast laten staan ( voor vlees mag dat zelfs met een ‘gewicht erbovenop’ ( dat gewicht kan een bus melk ofzo zijn bijvoorbeeld) De druk zal zorgen voor een extra push van de marinade in je vlees)


*Kruid zelf af met olie, azijn, peper en zout

*Zet water met munt of limoen op tafel i.p.v. alcohol





Gegrilde Gamba’s ( vanaf fase 1b)


Grijze gamba’s 2 tenen look 2 el olijfolie met chili Zwarte peper en zout Tijm en rozemarijn Satéprikkers


Neem een schaaltje en doe hier de eetlepels olijfolie met chili, kruiden & look in