top of page

Lies blogt: 4 tips -> Hoe pik je de draad weer terug op na jouw verdiende vakantie?


Zomer, zon, lekker eten en eindeloos genieten.. Het hoort er natuurlijk allemaal bij op vakantie. Maar wat als je eenmaal terug thuis bent? We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt. Terug thuis komen en niet zo blij zijn met die cijfertjes op onze weegschaal. Oeps!

Via deze weg geef ik jullie alvast enkele tips hoe jullie de draad perfect terug kunnen oppikken! Hoe val je niet terug in oude gewoontes en geraak je uit die spiraal van onregelmatig (en ongezond) eten?

Tip 1: terug regelmatig eten

Tijdens de vakantie is je ritme vaak anders dan normaal. Je eet onregelmatiger en vaak wat meer hapjes of drankjes tussendoor. Eens je terug thuis bent kan je best terug regelmatig eten. Hiermee bedoel ik dus dat je best +- 3 uur tussen de maaltijden laat. Zorg ook dat je schema terug aangepast wordt met verse, gezonde voedingsmiddelen en/of proteïnen, en slaag je ontbijt zeker niet over! Dit is de belangrijkste maaltijd van de dag en zorgt ervoor dat je metabolisme gestart wordt ;-) dus je weet wat je te doen staat: laat de ongezonde hapjes en alcoholische dranken terug achterwege en je bent al klaar met de eerste stap.

Tip 2: Ga weer volop bewegen

Door in combinatie met gezonde voeding weer genoeg te bewegen, ga je de kilo's weer sneller kwijtraken. Het is zelfs zo dat sport en beweging voor 30% er mee voor zorgt dat je zult afvallen. Je krijgt niet alleen een strakker lichaam, maar je zal je ook terug fit en gezond voelen. Door te sporten zal ook het gelukshormoon "serotonine" vrij komen. Het is dus bewezen dat sporten helpt tegen burn outs en andere depressies! Zelfs de kleinste beweging kan dat effect al hebben! Dus pak al eens sneller de fiets dan de wagen, via kleine dingen kan dit al snel opgelost worden ;-) of indien je echt geen tijd hebt, kan je ook nog altijd opteren voor E-fit. Een effectieve fitnessmanier waar je maar 20 min per keer voor nodig hebt. Na een aantal sessies boek je dan ook al snel resultaat. Go go go!

Tip 3: drink voldoende water

Wil je succesvol afvallen na je vakantie? Laat dan frisdranken, vruchtensappen, energiedrankjes en alcohol terug staan. Ze leveren alleen maar onnodige calorieën op. Kies voor water. Gemiddeld heeft je lichaam 1,5 - 2 liter water per dag nodig. Het zal je vocht mee helpen op peil houden. Indien je toch door dit warme weer zin hebt in wat frisdrank, dan kan je ook altijd cola zero drinken. Het bevat geen suikers en geen koolhydraten, wat alleen maar goed is :-)

Tip 4: Ontspan en slaap voldoende

Door een goede nachtrust en op tijd te ontspannen zal dit stress reduceren. Stress zorgt er vaak voor dat we zin hebben in eten of naar die ongezonde dingen zullen grijpen. Dit gaan we proberen te vermijden natuurlijk ;-) probeer ook 's avonds niet te lang in de zetel te blijven zitten of voor je laptop, zo kan je de verleiding al wegnemen om in die lekkere koelkast of voorraadkast te duiken :-) conclusie: slaapgebrek zorgt er nu eenmaal voor dat we een hongergevoel krijgen en dat we minder goed in ons vel zitten. Dus een goede nachtrust is hierbij de boodschap!

Hopelijk kom je met deze tips al wat verder...

Heb je nog plannen of komt er een BBQ in het verschiet? Geen nood, met een BBQ heb je het voordeel dat je eigen vlees/vis kan kiezen en natuurlijk kies je dan ook je eigen groentjes. Compleet gezond dus! :-)

Indien je nog op vakantie bent, geniet er nog van!


52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page