top of page

Lotte blogt: Wat met je dieet als je in quarantaine moet?


Hoe overleeft mijn dieet 10 dagen quarantaine?


We horen het aan de telefoon vaker de laatste tijd. Klanten die in quarantaine moeten wegens contact met een risicopersoon of worst case zelf besmet zijn.


Dit is voor veel mensen moeilijker om zich dan aan het dieet te houden aangezien de regelmaat van je dag wegvalt en ook dikwijls de verveling toe slaagt.

Maar in deze 10 dagen quarantaine zou je net alles uit je dieet moeten halen wat je kan!

10 dagen geen etentjes, geen feestjes, geen traktaties op het werk, geen verleidingen in de supermarkt, ..


Hier geven we enkele tips zodat je er in slaagt om je dieet verder te zetten deze 10 dagen.

Wat sowieso belangrijk is, is regelmaat.


Zet ’s morgens op een vast uur de wekker, die ochtendrush valt nu weg dus geniet daar ook van. Neem je tijd om te ontbijten aan tafel. Tip: Zet geen ontbijttafel klaar, maar neem je ontbijt klaar op de moment zelf en neem enkel hetgeen dat je mag eten mee aan de tafel.


Deze tip kan je voor al de maaltijden toepassen. Zet gedurende de rest van de dag wekkertjes op vaste momenten voor je tussendoortjes en lunch. Zo slaag je zeker geen maaltijden over en ga je ook geen extra maaltijden eten.


Plan ook een moment van beweging in! Naar buiten om te sporten kan je nu niet, maar dat wil niet zeggen dat je niet kan bewegen. De mensen met thuis een crosstrainer of fiets kunnen hier dagelijks 2 x een half uurtje gebruik van maken. Wat je ook kan doen is eventueel aan de hand van een app dagelijks oefeningen doen. Of je kan via youtube verschillende lessen, yoga, dans, .. volgen.
Aangezien je nu sowieso minder beweging zal hebben probeer je de calorie inname te beperken door bijvoorbeeld in de voormiddag geen fruit maar groentjes te eten zoals kersttomaatjes, worteltjes, komkommer, .. In de namiddag kan je dan best een proteïneshake, - pudding of soep nemen in plaats van een reep.


Waar je nu ook veel uitgebreider tijd in kan steken is in je avondmaaltijd. Neem de tijd om verschillende recepten op te zoeken, of haal inspiratie van onze facebookgroep ' W8control tips & tricks' of kijk eens op onze Instagrampagina. Je kan dag per dag bekijken waar je zin in hebt of je maakt ineens al een menu voor 10 dagen. Aangezien je nu iemand voor jou naar de supermarkt moet laten gaan kan het wel handig zijn dat je enkel de ingrediënten opschrijft die op je weekschema staan.


Laat zeker geen snoep, chips, of kant en klare maaltijden meekomen. Als je het niet in huis hebt kan je het ook niet eten 😉. Voor de mensen die graag aperitieven probeer hier niet dagelijks een gewoonte van te maken. En als je dan toch eens af en toe het gezellig wil maken door vooraf een hapje en drankje te nemen maak dan betere keuzes. Je kan ook bij ons MP3 frisdrank met fatburner bestellen. Naast het dorst lessen stimuleert dat dus ook nog eens de vetverbranding.
Kies voor (bruis)water met limoen en munt of met een zakje bolero. Schenk het in een wijnglas, dat drinkt een stuk plezanter. Een light drankje kan natuurlijk ook of voor degene die het moeilijk hebben met alcohol 1 glaasje cava of gin light tonic. Zeer beperkt kan dit ook wel eens een keer om de omstandigheden een beetje te verzachten.


Als hapje kies je best voor worteltjes, komkommer, kerstomaatjes, garnaaltjes, gedroogde ham, olijven, als dipsaus kan je de zero calorie sausjes uit onze winkels gebruiken ..


Vergeet zeker geen water te drinken! Ik hoor vaak klanten zeggen: " Op het werk is het geen probleem om aan 1.5 liter water te komen maar thuis lukt het me niet." Water blijft heel belangrijk voor een gezonde levensstijl! Dus neem elke dag een grote fles water klaar en op het einde van de dag moet deze leeg zijn. Wat je ook kan doen is om voor of bij elke maaltijd een groot glas water te drinken. Dan ben je ook zeker dat je toch al zeker 1 liter water gedronken hebt.
Heb je producten nodig tijdens jouw quarantaine? Bestel deze dan via onze webshop. Bpost levert deze dan tot bij je thuis! https://www.w8control.be/webshop-qzq4h

Maar hopelijk geen 10 dagen quarantaine voor jou, maar deze tips kunnen toch ook een beetje helpen voor de mensen die nu thuis aan het (tele) werken zijn!Probeer gewoon in deze lastige periodes je voedingspatroon goed te volgen. Het zou heel jammer zijn dat Corona ook dat harde werk van jezelf zou beïnvloeden. Laat dat niet gebeuren, en remember we staan klaar voor jouw vragen.


Succes! Stay Healthy & keep it safe

133 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page