Wat heb je nodig?
1200 g bloemkool (1 grote)
5 el olijfolie
2 el baharat of 1 el gemalen komijn en 1 el koriander en 1 el Currypoeder (Euroma Original spices by Jonnie Boer)* (specerijenmelange)
1 schaal tastytom-trostomaten
20 g platte peterselie (bakje)
100 g kappertjes (potje)
100 g feta kaas
Hoe te bereiden?
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de bladeren en steelaanzet van de bloemkool, zodat deze goed blijft liggen. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng 2 el olie met de baharat en bestrijk de bloemkool ermee. Rooster de bloemkool in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar of tot hij zacht is.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken en verkruimel de witte kaas. Meng de tomatenblokjes, peterselie en kappertjes met de rest van de olie tot een salsa. Breng op smaak met peper. Neem de bloemkool uit de oven, snijd in plakken en verdeel de tomatensalsa en witte kaas erover.
Variatietip:
De kern van een grote bloemkool blijft vrij stevig. Houd je van zachte bloemkool? Gebruik dan 2 kleine bloemkolen. Ook lekker met een stukje witte vis!
Wist je trouwens dat bloemkool geel kon worden door de zon? Door de bloem met haar eigen bladeren te bedekken vangt de bloem geen zon. Zo blijft de bloemkool wit.
Comments