top of page

Afvallen was nog nooit zo gemakkelijk... door in de zon te liggen. ;-)


Met onze huidige winterse Belgische temperaturen wordt dit aartsmoeilijk, dus lose weight now, ask us how ;-).

Baal jij van het vet rondom je dijen? Of wil je afscheid nemen van je love handles? Volgens onderzoekers van de universiteit van Alberta in Canada is de oplossing simpeler dan ooit: je moet gewoon even in de zon gaan liggen.

Geloof het of niet, maar volgens onderzoek kun je afvallen door gewoonweg in de zon te liggen. Zonnestralen zorgen namelijk dat er minder vet opgeslagen wordt. Vetcellen lossen in het zonlicht zelfs op, zo ontdekten wetenschappers van de universiteit van Alberta. ‘Als je de resultaten omdraait, dan kun je zeggen dat onvoldoende blootstelling aan zonlicht in het noordelijk halfrond leidt tot vetopslag en het feit dat veel van ons aankomen in de winter,’ aldus professor Peter Light, een van de auteurs van het wetenschappelijke artikel.

Hoeveel tijd je in de zon zou moeten spenderen om gewicht te verliezen, is helaas onbekend. Daarvoor is meer onderzoek nodig. De ontdekking werd überhaupt ‘per ongeluk’ gedaan; eigenlijk werd onderzocht op welke manier vetcellen insuline produceren als reactie op licht. Mogelijk kan de nieuwe vondst leiden tot middelen om mensen met overgewicht en diabetes te helpen met medicijnen of een vorm van lichttherapie.

Wij zien het vooral als excuus om deze winter nog een tripje naar een zonnig oord te boeken.


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page