top of page

Iris blogt : Een strakker buikje na de zwangerschap, hoe doe je dat?


Een strakker buikje na de zwangerschap, hoe doe je dat?

Via Instagram vroeg ik jullie waar jullie graag een blog over zouden willen.

Een paar mama’s vroegen om een blog over hoe ze hun buikje kwijt kunnen raken na de zwangerschap. Dus mama’s en toekomstige mama’s hier de ultieme tips!

Gewichtstoename tijdens de zwangerschap:

Dat je enkele kilo’s bijkomt tijdens je zwangerschap is volkomen normaal! De ene 6 tot 10 kg de andere 15 tot 20 kg. En nee hoor dat is niet altijd van te veel eten!

Tijdens onze zwangerschap komen we niet enkel het gewicht van het baby’tje bij maar ook onze placenta gaat vergroten, extra bloed wordt aangemaakt en natuurlijk ook vruchtwater. Deze kilo’s verliezen we weer snel na de bevalling. Maar ook houden we nu meer vocht vast en kweken we een extra laagje vet dat vaak rond ons buikje blijft zitten ook na de bevalling.

Dit laagje vet en dat ‘loshangend’ buikje willen we uiteraard zo snel mogelijk terug zoals het oude krijgen, maar hoe doe je dat?

Deze buikspieroefeningen moet je doen!

Tijdens de zwangerschap rekken onze buitenste buikspieren en scheiden ze om plaats te maken voor ons baby’tje. Het is daarom niet verstandig om achteraf in het wilde weg buikspieroefeningen te gaan doen op eigen houtje. Je doet hier namelijk meer slecht mee dan goed. De meeste buikspieroefeningen die wij kennen gaan net die buitenste buikspieren ontwikkelen en deze zaten nog niet volledig terug op zijn plek.

Focus daarom enkel op je binnenste buikspieren! Dit is enorm belangrijk!

Oefening1

Deze oefening kan je altijd en overal toepassen! Ga je naar de supermarkt, even wandelen met je baby,… Maak dan een rechte rug, schouders naar achteren en trek je onderbuik (onder je navel) in. Loop gewoon zo rond, niemand zal dit merken en jij traint er je onderste buikspieren mee, je schouder- en je rugspieren en bovendien wordt je buikwand sterker en strakker.

Oefening 2

Deze oefening ligt een beetje in dezelfde lijn als oefening 1. Maar deze doe je gewoon thuis op de grond. Zoek een stevige ondergrond en ga op de rug liggen met beide benen gebogen en de voeten op de grond. Leg je handen in je zij, je vingers wijzen hierbij richting je navel. Hoest of kuch een keer en voel wat er in onder je vingers gebeurd. De diepe rompspieren spannen zich aan. Probeer deze spier een paar keer seconden aan te spannen en dan weer los te laten. Let op dat je ontspannen blijft doorademen.

Oefening 3

Ga op een stevige ondergrond op dezelfde manier liggen als oefening 2. Breng je onderrug richting de ondergrond. Je onderrug wordt nu vlakker en je onderliggende buikspieren spannen zich aan. Laat de spieren langzaam weer los, er komt dan weer wat holling in de onderrug. Voer de oefening rustig en met zo min mogelijk ‘kracht’ uit. Hierbij kun je ontspannen blijven doorademen. Combinatie oefening 2 en 3

Combineer het bekkenkantelen met het aanspannen van de rompspieren. Kantel je bekken naar achteren (de onderrug wordt vlakker) en span de diepe rompspieren aan. Wanneer dat lukt kun je stilletjes uitbreiden door:

De benen om beurten op te tillen, fietsen met de benen in de lucht, 2 benen in de lucht te houden, enz..

Voila mama’s: dit lijkt misschien(te) eenvoudig maar is wel de enige manier om terug op een goede verantwoorde manier een plat en strak buikje te krijgen na de bevalling.

Lukt het toch niet goed op jezelf en heb je meer ondersteuning nodig? Probeer dan zeker ook onze e-fit eens uit! Dit is een 20 minuten work-out waarbij je al je belangrijkste spiergroepen elektronisch gaat stimuleren en er is een speciaal 'abs' programma om de buikspieren extra te stimuleren. Ondertussen doe je cardio oefeningen om aan je conditie te werken. De perfecte combi dus om te doen na je bevalling! En je kan je kleine spruit gerust meebrengen zoals andere mama's dat al doen ;-)


61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page