top of page

Lies blogt: Mag je proteïneproducten en supplementen meenemen op vliegvakantie?


Ga je op vliegvakantie en ben je niet zeker of je proteïnevoeding of sportvoeding en/of supplementen mag meenemen? Wij hebben het even voor jou uitgezocht! Het hangt er natuurlijk steeds vanaf waar je precies op reis gaat.

Ga je op reis binnen Europa? Dan is het toegestaan om dieetvoeding/sportvoeding mee te nemen op het vliegtuig (mits eigen gebruik). Ga je op reis buiten Europa? Dan kan dit per land verschillen. Indien je twijfelt kan je best contact opnemen met de douane of jouw luchtvaartmaatschappij.

Hoeveel mag ik meenemen?

Het is niet zo dat je onbeperkt dieetvoeding of sportvoeding mee in het vliegtuig mag nemen. De douane kijkt altijd of deze hoeveelheden voor eigen gebruik zijn. Bij grote hoeveelheden kan het vermoeden ontstaan dat het gaat om handel. Dit is lang niet altijd toegestaan. Hierbij kan je het risico lopen dat je de producten zal moeten inleveren.

Probeer de producten ook zoveel mogelijk in originele verpakking mee te nemen. Zo kan de douane direct de ingrediënten nakijken. Indien dit niet lukt, voeg dan eventueel een ingrediëntenlijst toe!

Uiteindelijk is het dus totaal geen probleem om producten mee te nemen op reis. Zo kunnen jullie toch met een goed gevoel op vakantie vertrekken en moeten jullie zich alvast geen zorgen maken.

Let er wel op dat je Ready to Drink shakes niet in je handbagage steekt. Vloeibare producten mogen hier niet inzitten, enkel in speciale plastic doorkijkzakjes en max 100 ml. Een kant en klare shake is dus altijd minimum 200 ml en dat kan dus niet mee in de handbagage.

Over het algemeen dus weinig of geen problemen betreft jouw aangepaste voeding mee te nemen. Je shakepoeder of je supplementen kunnen gerust mee de bagage in zodat je ook op vakantie af en toe eens aan kan denken om ook nog terug te komen met jouw summerbody in plaats van er alleen mee te vertrekken ;-).

En nu vooral genieten, enjoy your holiday!


274 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page