W8CONTROL (Iris) Blogt - Op gewicht blijven tijdens de feestdagen: Hoe pak ik dat aan?


Hoe overleven we de feestdagen?

Woehoew de feestdagen komen eraan en ik heb er alvast zin in…. Jij ook?

Je hoeft tijdens de feestdagen heus niet bang te zijn voor je lijn.. Je mag gerust gewoon mee-eten.

Let enkel op de porties die je eet. Probeer je niet vol te proppen, eet van alles lekker mee maar hou de hoeveelheden in het oog…

Het aperitief:

Drink een cava’tje of een glaasje witte wijn. Die zoete suikerrijke cocktails zouden toch niet ten goede komen van je appetijt.

Eet gerust een aperitiefhapje mee. Gezellige starter zo’n hapje met een drankje maar pas op dat je je buik niet gaat vullen met allerlei hapjes omdat je honger hebt. Denk eraan dat het ganse 3,4 of 5 gangen diner nog moet volgen.

Ohja… en eet beter geen zoute nootjes of chips bij het aperitief, daar krijg je alleen maar meer dorst van. :-)

Moet je zelf voor de hapjes zorgen kies dan niet voor gefrituurde hapjes maar ga voor kleine gerechtjes met vis, groenten of schaaldieren.

Bv: Oesters, gevuld witloofblaadje met garnaaltjes, gebakken scampi, spiesjes met mozzarella en kerstomaatjes, bisque van kreeft,…

Het voorgerecht

Geniet van je voorgerecht maar probeer zeker niet te veel brood te eten bij het voorgerecht. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat je de rest van de maaltijden moet overslaan omdat je al overvol zit na je eerste gang. En dat zou zoooo jammer zijn!

Ben jij gastvrouw en bereid jij het voorgerecht? Ga dan voor iets mager bv; Carpaccio, gegrilde vis met groentjes, vitello tonnato, asperges met ham, kreeft, salade met gerookte vis,…

Het hoofdgerecht

Na een “proteïnedieet” ben je het niet meer gewoon om veel koolhydraten te eten. Eet daarom tijdens het hoofdgerecht vooral de groenten en het vlees en probeer nog steeds de koolhydraten te beperken.