top of page

Koen blogt: blijf of start met bewegen tijdens de Corona crisis

We moeten jullie dit niet meer vertellen natuurlijk : bewegen is gezond voor ons lichaam.


Deze zonnige maar tevens woelige dagen van thuis zitten had niemand zien aankomen natuurlijk. Maar laat je niet vangen door slechte eetgewoontes en vervang je sport of E-fit activiteit! Denk niet, nu maar even niet dan, maar hou vol.


Nu meer dan ooit hebben we een vitaal gezond lichaam nodig. Er is al medisch bewezen dat obesitas, een snelle celvermeerdering van het virus zou doen ontstaan. Het vuile beestje blijkt zich beter te vermenigvuldigen op het aantal aanwezige vetcellen. Maar jullie zijn reeds goed bezig om dit via 1 van onze diëten en voedingsbegeleiding onder controle te houden. Top! Doe zo verder, je bent goed bezig.


Probeer qua bewegen wat eenvoudige home workouts te doen als je jouw sport nu niet kan beoefenen. Ook voor onze E- fitters telt deze regel natuurlijk. Laat wat je hebt opgebouwd nu niet wegzakken. Je kan dit perfect onderhouden, als je het maar wil. We leggen je kort uit dat het niet moeilijk hoeft te zijn.


Tips:


Doe dagdagelijks een toegestane wandeling, looptochtje of fietstocht. Moet je nog gaan werken? Probeer ook deze verplaatsing nu met het mooie weer te doen met de fiets. Kom bijvoorbeeld je productjes ophalen met de fiets bij W8CONTROL ipv met de auto, doe je boodschappen niet in de supermarkt maar stippel een fiets- of wandelroute uit van beenhouwer naar bakker en van bakker naar de groentewinkel bijvoorbeeld... Met een koeltas en een fietszak kan je al heel wat kopen. en hoe vaker je terug de fiets op moet, des te beter eigenlijk ;-).


Oefeningen:


Je kan thuis ook perfect simpele oefeningen doen die geen materiaal vragen, maar werken met je eigen lichaamsgewicht, de zogenaamde bodyweight oefeningen.


Héél simpele zaken zijn bijvoorbeeld:


  • touwtje springen

  • sit - ups

  • arm trainingen met flesjes water in de hand

  • op-en neer door de knieën buigen ( squat)

  • jumping jacks ( springen met benen/armen gelijktijdig open en dicht te zwaaien)

  • planken

  • met 1 been vooruit stappen en door de knie buigen en terug achteruit,...( lunges)

  • de wall sitt: tegen de muur gaan hangen in zithouding....Onze collega's van W8CONTROL BREE hebben ook nog een leuke buikspier workout uitgewerkt die je ook thuis makkelijk kan doen, ieders op zijn eigen tempo. Bij vele buikspieroefeningen gebruik je ook je grote rugspier dus deze oefening vullen perfect je dagelijkse wandeling aan. Je kan elke dag de herhalingen of de duurtijd opschroeven.

(*enkel de laatste oefening heb je een rekker nodig)

Op de instagram account bodyw8fit posten zij op zeer regelmatige basis meer van deze oefeningen, ook voor beginners en geschikt voor jong- en oud.
Kortom, het is zoals zo vaak, jijzelf die het moet doen. Gebruik de Corona periode als iets positiefs! Meer tijd om te bewegen, makkelijker om clean te eten en profiteer van de buitenlucht. De meeste onder ons doen dit gewoon veél te weinig toch?


Maar bovenal, stay healthy!

118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page