Mosselen in de wok met gegrilde groene paprika’s 4pers (= vanaf fase 1 zonder koolhydraten)
Wat heb je nodig?
1,5 kg mosselen
4 tenen knoflook
4 takjes peterselie
Olijfolie
4 groene paprika’s
Peper en zout
1 chilli peper
3 lente uien
Hoe te bereiden?
Snipper de knoflook en chilipeper fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper.
Snijdt de groene paprika in grove stukken.
Verhit de wokpan. Besprenkel met de olijfolie en strooi er knoflook en de chilipeper over.
Leg de mosselen in de wokpan.
Kruid met peper en zout. Voeg de paprika’s toe
Blus met een borrelglaasje water
Snij de lente-ui in ringetjes en voeg toe.
Hussel door elkaar tot de mosselen geopend zijn.
Wist je trouwens dat een groene paprika eigenlijk een onrijpe vrucht is, die volledig rood kleurt als hij rijp is? En dat het nu eigenlijk mosselseizoen is ipv in de zomer? Mosselen groeien het best in koud water, dat geld dus voor alle maanden met waar een 'r' in voorkomt.
Comments