Wat heb je nodig?
200 g varkensfilet in fijne plakjes gesneden (natuur of gepekeld, niet gemarineerd)
1 koffielepeltje gedroogde tijm.
2 eieren
600 g fijne groene boontjes, schoongemaakt
2 witte uien, in halve ringen gesneden
Cookingspray koolzaadolie of 1,5 el olijfolie
2 eetlepels rode wijnazijn
peper van de molen, snuifje zout.
1 eetlepel olijfolie
RECEPT
Kook de eieren hard. Laat ze afkoelen en pel ze af. Snij deze in 4 Blancheer de boontjes in kokend water in 4 à 5 minuten en verfris ze in ijswater om de groene kleur te bewaren. Meng de uiringen met de boontjes en eieren, de azijn en de olijfolie en breng op smaak met peper van de molen. Laat alles 10 à 15 minuten trekken. Kruid de plakjes varkensfilet met peper van de molen, bestrooi ze met gedroogde tijm en bak ze kort in een hete pan of grill ingespoten met cooking spray of olijfolie. Meng de plakjes varkensfilet met de salade en serveer.
Wist je trouwens dat groene boontjes vol met vitamine A en B zitten? En dat deze zorgen voor meer energie?
PS: De cookingspray kan je hier vinden in onze webshop bij 'dieetsupplementen'.
Comments