top of page

Waarom moet je altijd voldoende water drinken?


Water is een levensnoodzakelijke dorstlesser en speelt bij iedereen een belangrijke rol in het dagelijks leven. Maar natuurlijk ook tijdens je dieet. Het is zelfs zo dat er tal van voordelen zijn als je voldoende water drinkt en op dieet bent! Graag som ik ze even voor jou op:

VOORDEEL 1:

Voldoende water drinken geeft je metabolisme een boost. Hou je aan de dagelijkse hoeveelheid water en je zal sneller gewicht verliezen. De dagelijkse hoeveelheid bedraagt 1,5-2l water per dag. Natuurlijk is dit niet altijd even gemakkelijk en zo los je dit het best op:

  • Drink bij iedere maaltijd een groot glas water (zo krijg je toch al een kleine hoeveelheid vocht binnen).

  • Vul tijdig je glas met water en zet het naast je neer (op het werk, thuis,..). Door het in je gezichtsveld te houden, zal je niet vergeten om water te drinken.

  • Neem altijd en overal een fles water mee naartoe! Of koop een drinkbus (groot of klein). Stimuleer jezelf om deze leeg te drinken en dan kom je vanzelf aan 1,5-2l water per dag!

  • Wacht niet tot je echt dorst hebt vooraleer je water gaat drinken.

VOORDEEL 2:

Water bevat geen calorieën en is een ideale dorstlesser. DUS: water is een erg gezonde manier om je lichaam van vocht te voorzien! Je hebt hieruit zelfs verschillende keuzes:

  1. Plat water

  2. Bruisend water

  3. Water met gearomatiseerde smaken (bv: onze Bolero - suikervrije limonade of bruiswater met een smaakje)

  4. Water met vers fruit of groente (bv: limoen of citroen voor FASE 2 en komkommer voor FASE 1)

Dit zijn leuke en lekkere alternatieven indien je niet van het "saaie" plat water houdt. Zo doe je toch nog voldoende vocht binnen en zorg je voor voldoende hydratatie doorheen de dag.

VOORDEEL 3:

Water stilt je hongergevoel. Indien het bekende hongergevoel achter de deur komt piepen, drink dan eerst een extra glas water. Dit zal niet alleen zorgen voor een voldaan gevoel , maar je zal langer kunnen volhouden tot het volgende eetmoment. Indien je niet zo van plat water houdt, kan je bruiswater nemen. Het koolzuurgas in bruiswater zal je maag ook langer vullen.

VOORDEEL 4:

Je krijgt meer energie. Wanneer je onvoldoende water drinkt, krijg je de kans om gedehydrateerd te raken. Dehydratie zorgt voor een lager energiepeil (je bent vaker moe) en je zal je moeilijker kunnen concentreren. Voldoende water drinken is de boodschap dus!

VOORDEEL 5:

Goed voor je nieren. Het is van belang om je nieren gezond te houden! Dit doe je door voldoende water te drinken. Je nieren krijgen dan de kans om het afvalmateriaal af te voeren zodat je lichaam gezond blijft.

Moeite om voldoende water te drinken??? Probeer onze Bolero Flavour sticks:


107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page