• W8CONTROL

Bundel feestrecepten 2020

Een leuk cadeautje voor jou van ons W8control Team.

Een 23 pagina tellende receptenbundel, het ene wat feestelijker als het andere, maar zelfs fase 1 receptjes zitten ertussen om jullie genoeg inspiratie te geven.


Wil jij voortaan onze PDF krijgen inclusief foto's van de gerechten, schrijf je dan in via onze homepage onderaan, en dan krijg je onze nieuwtjes altijd als eerste toegestuurd.





Fase1 a is natuurlijk een zeer strikte fase waar niet zo veel mogelijk is. Maar vanaf de fases daarna zijn er meer en meer lekkere mogelijkheden.


We hebben er tevens op gelet dat alle recepten makkelijk zijn en voor iedereen haalbaar, zonder dat je 3 winkelkarren vol producten nodig hebt of uren staat te kokerellen.


Stel zelf je menuutje samen met zaken die je lekker vindt. Je kan ook gewoon allemaal kleine hapjes maken van de gerechten en zo een tapastafel maken, dat is ook altijd leuk, maar hou je algemene hoeveelheden in de gaten.


Sommige gerechten, met name natuurlijk ook de dessertjes zijn niet wat je alle dagen na je maaltijd best neemt, maar het zijn nu immers feestdagen en probeer dus gezond en zonder schuldgevoel met deze receptjes te genieten. Er komen nog genoeg dagen in 2021 om terug jouw voedingsplan wat strikter te gaan volgen.


Je mag elk gerecht verrijken met groenten uit jouw fase of vervangen. Je kan ook elk gerecht echt feestelijk maken door verse zwarte truffel of een paar druppeltjes truffelolie te gebruiken. Bij de visgerechten kan er eventueel een koffielepeltje kaviaar gebruikt worden. Als het iets meer mag zijn tijdens de feestdagen is dit overheerlijk.


Probeer tussen de effectieve feestdagen eventueel terug wat strikter te zijn en wees matig met alcohol en drink goed je glaasjes water tijdens deze gezellige periode.


Maar vooral, geniet!


Fijne feestdagen en een heel voorspoedig en gezond 2021.


Team W8CONTROL & Team TuniQ

Iris, Koen, Lotte, Leen, Anne, Jynthe, Karen, Glenn, Robin, Nathalie & Tijab.


Receptenbundel W8CONTROL DEC2020(3)
.pdf
Download PDF • 7.09MB

GEZONDE HAPJES


ZALMROLLETJES ( vanaf fase 1b)


INGREDIËNTEN


4 sneden gerookte zalm

Philadelphia light met tuinkruiden /boursin light met kruiden

BEREIDING


Neem 40 cm huishoudfolie en leg de gerookte zalm erop in een vorm van een vierkant.

Smeer er light kaas op en rol de zalm toe tot een lange worst.

Wikkel dit in folie en bewaar het in de koelkast.

Voor te serveren snij je dit in kleine rolletjes.

WITLOOFBLAADJE MET GARNAALSLA (vanaf fase 1b)


INGREDIËNTEN


6 grote blaadjes rauw witloof

100 g grijze garnalen

1 tomaat (ontvelt en in blokjes)

1 el Rabeko 0% mayo

1 el Rabeko 0% ketchup

1 el bieslook (versnipperd)

BEREIDING


Meng alle ingrediënten voor de garnaalsla en voeg daarna 1 el in een blaadje witloof



MELOEN MET HAM (vanaf fase 2)


INGREDIËNTEN


Meloen

30g Rucola

6 sneden Italiaanse Ham

Olijfolie

Peper

BEREIDING


Haal de schil van de meloen en haal de zaadjes eruit.

Vervolgens snij je de meloen in kleine blokjes.

Snij de rucola fijn.

Snij de sneden ham doormidden en rijg elk stuk op een prikker.

Vul de glaasjes met een laagje meloen en rucola.

Werk af met olijfolie en peper.

Steek de ham prikker erin en serveer.


MINI-PIZZAATJES VAN COURGETTE (vanaf fase 1b)


INGREDIËNTEN

· 1 courgette

· 140 gram tomatenpuree

· 2 tenen knoflook

· 200 gram geraspte light kaas (20+ / 30+)

· 3 zakjes (3 x 30 gram) High Protein Chorizo schijfjes (te koop bij W8CONTROL)

· 1 eetlepel olijfolie

· Peper

· 1 eetlepel gedroogde oregano

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C.


Schep de inhoud van het blikje tomatenpuree in een pannetje en plaats dit op een laag vuur.

Pers de tenen knoflook boven het pannetje uit en voeg de olijfolie toe. Roer dit door elkaar.

Breng de saus op smaak met wat peper.


Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 cm dikte.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de plakken courgette hierop.

Besmeer de plakken met de tomatensaus.

Beleg ze met een plakje chorizo en bestrooi met de geraspte kaas.


Plaats de ovenplaat in de oven voor 15 minuten.

Bestrooi de minipizza’s met oregano zodra ze klaar zijn.


VOORGERECHTEN


OESTERS (vanaf fase 1b)


INGREDIËNTEN


Zak crushed ijs

Oesters

Citroen

Zwarte peper

BEREIDING


Maak de oesters open. Dit doe je bij de dikke kant van de oesters waar de sluitspier zit.

Zodra je deze doorsnijdt, kun je gemakkelijk de schelpen van elkaar scheiden door er met het mes tussen te gaan. Of vraag aan je vishandelaar om deze voor jouw reeds te openen.


Verdeel het ijs over een grote schaal, snijd de citroen in grote partjes en dresseer het erbij. Verdeel de oesters over de schaal en strooi er wat verse peper over.


GARNALEN MET GEBAKKEN OESTERZWAMMEN EN WITLOOF (vanaf fase 1b)


INGREDIËNTEN


250G oesterzwammen

Olijfolie

2stronkjes witloof

100g garnalen


BEREIDING


Snijd de oesterzwammen in reepjes en bak ze gaar in een pan met olijfolie.

Snijd intussen het witloof in reepjes. (doe het bittere harde harde gedeelte eruit)


Voeg het witloof bij de paddenstoelen en kruid af met peper en zout.

En maak een torentje en werk af vanboven met de garnalen.



GEVULDE ROSBIEF ROLLETJES ( vanaf fase 1b)


INGREDIËNTEN


6 plakjes rosbief

2 handjes veldsla

½ el kappertjes

½ pijnboompitjes (eventueel geroosterd)

1 kleine tomaat

1 el balsamico

1 el parmezaan snippers

Zout en peper

BEREIDING


Verdeel de helft veldsla over een leuk bord. Bewaar de andere helft voor de vulling.

Snij de tomaat in dunne reepjes en verwijder de natte zaadjes.

Leg een pakje rosbief op een snijplank bestrooi het met wat peper en zout.

Beleg het een klein beetje met veldsla en leg hier wat tomatenreepjes op.

Bestrooi het wat met kappertjes en pijnboompitten en rol de rosbief op tot een rolletje.

En leg dit op het gedresseerde bord.

Bestrooi deze rolletjes met wat parmezaan snippers en eventueel extra kappertjes en pijnboompitten.

Druppel er als laatste de balsamico erover.



CARPACCIO VAN SINT-JAKOBSVRUCHTEN (FASE 2 )

(Als je het citroensap weglaat kan het vanaf fase 1b)


OF als WARM GERECHT MET GEPOCHEERDE KREEFT

Als je kiest voor de kreeft dan vraag je een gepocheerde kreeft bij je visboer en laat die in 2 snijden.

INGREDIËNTEN


200g zeekraal

Zout

6 verse sint-jakobsvruchten of 1 halve kleine kreeft + bouillonketeltje VIS of groenten

4 koffielepels olijfolie

Enkele druppels limoensap

Zwarte peper uit de molen

Fleur de sel (of grof zeezout)

Verse zwarte Truffel (facultatief) en truffelolie

BEREIDING


Blancheer de zeekraal in licht gezouten water en laat uitlekken.

Snij de sint-jakobsvruchten met een scherp mes in flinterdunne plakjes.

Leg wat zeekraal in het midden van een bord en schik er de plakjes sint-jakobsvruchten rond.

Meng de olijfolie met enkele druppels limoensap en strijk dit mengsel over de

sint-jakobsvruchten. Kruid af met peper uit de molen en fleur de sel.


-> Kies je voor de kreeft:


Maak een bouillon met bouillonketeltje in een pot die groot genoeg is om de kreeften heel kort in op te warmen e zorg dat deze goed afsmaakt. Breng de bouillon aan de kook en laat de kreeften hier Maximum 2 minuten in opwarmen zodat ze warm tot lauw zijn.


Je kan er dan ook gewoon een bouillonvissoepje van maken met wat fijne groentjes in die je graag lust. Dat kan evengoed een heel lekker feestelijk gerechtje zijn.


Hoofdgerechten:

FRITATTA (vanaf fase 2)