top of page

Bundel feestrecepten 2020

Een leuk cadeautje voor jou van ons W8control Team.

Een 23 pagina tellende receptenbundel, het ene wat feestelijker als het andere, maar zelfs fase 1 receptjes zitten ertussen om jullie genoeg inspiratie te geven.


Wil jij voortaan onze PDF krijgen inclusief foto's van de gerechten, schrijf je dan in via onze homepage onderaan, en dan krijg je onze nieuwtjes altijd als eerste toegestuurd.





Fase1 a is natuurlijk een zeer strikte fase waar niet zo veel mogelijk is. Maar vanaf de fases daarna zijn er meer en meer lekkere mogelijkheden.


We hebben er tevens op gelet dat alle recepten makkelijk zijn en voor iedereen haalbaar, zonder dat je 3 winkelkarren vol producten nodig hebt of uren staat te kokerellen.


Stel zelf je menuutje samen met zaken die je lekker vindt. Je kan ook gewoon allemaal kleine hapjes maken van de gerechten en zo een tapastafel maken, dat is ook altijd leuk, maar hou je algemene hoeveelheden in de gaten.


Sommige gerechten, met name natuurlijk ook de dessertjes zijn niet wat je alle dagen na je maaltijd best neemt, maar het zijn nu immers feestdagen en probeer dus gezond en zonder schuldgevoel met deze receptjes te genieten. Er komen nog genoeg dagen in 2021 om terug jouw voedingsplan wat strikter te gaan volgen.


Je mag elk gerecht verrijken met groenten uit jouw fase of vervangen. Je kan ook elk gerecht echt feestelijk maken door verse zwarte truffel of een paar druppeltjes truffelolie te gebruiken. Bij de visgerechten kan er eventueel een koffielepeltje kaviaar gebruikt worden. Als het iets meer mag zijn tijdens de feestdagen is dit overheerlijk.


Probeer tussen de effectieve feestdagen eventueel terug wat strikter te zijn en wees matig met alcohol en drink goed je glaasjes water tijdens deze gezellige periode.


Maar vooral, geniet!


Fijne feestdagen en een heel voorspoedig en gezond 2021.


Team W8CONTROL & Team TuniQ

Iris, Koen, Lotte, Leen, Anne, Jynthe, Karen, Glenn, Robin, Nathalie & Tijab.


Receptenbundel W8CONTROL DEC2020(3)
.pdf
Download PDF • 7.09MB

GEZONDE HAPJES


ZALMROLLETJES ( vanaf fase 1b)


INGREDIËNTEN


4 sneden gerookte zalm

Philadelphia light met tuinkruiden /boursin light met kruiden

BEREIDING


Neem 40 cm huishoudfolie en leg de gerookte zalm erop in een vorm van een vierkant.

Smeer er light kaas op en rol de zalm toe tot een lange worst.

Wikkel dit in folie en bewaar het in de koelkast.

Voor te serveren snij je dit in kleine rolletjes.

WITLOOFBLAADJE MET GARNAALSLA (vanaf fase 1b)


INGREDIËNTEN


6 grote blaadjes rauw witloof

100 g grijze garnalen

1 tomaat (ontvelt en in blokjes)

1 el Rabeko 0% mayo

1 el Rabeko 0% ketchup

1 el bieslook (versnipperd)

BEREIDING


Meng alle ingrediënten voor de garnaalsla en voeg daarna 1 el in een blaadje witloof



MELOEN MET HAM (vanaf fase 2)


INGREDIËNTEN


Meloen

30g Rucola

6 sneden Italiaanse Ham

Olijfolie

Peper

BEREIDING


Haal de schil van de meloen en haal de zaadjes eruit.

Vervolgens snij je de meloen in kleine blokjes.

Snij de rucola fijn.

Snij de sneden ham doormidden en rijg elk stuk op een prikker.

Vul de glaasjes met een laagje meloen en rucola.

Werk af met olijfolie en peper.

Steek de ham prikker erin en serveer.


MINI-PIZZAATJES VAN COURGETTE (vanaf fase 1b)


INGREDIËNTEN

· 1 courgette

· 140 gram tomatenpuree

· 2 tenen knoflook

· 200 gram geraspte light kaas (20+ / 30+)

· 3 zakjes (3 x 30 gram) High Protein Chorizo schijfjes (te koop bij W8CONTROL)

· 1 eetlepel olijfolie

· Peper

· 1 eetlepel gedroogde oregano

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C.


Schep de inhoud van het blikje tomatenpuree in een pannetje en plaats dit op een laag vuur.

Pers de tenen knoflook boven het pannetje uit en voeg de olijfolie toe. Roer dit door elkaar.

Breng de saus op smaak met wat peper.


Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 cm dikte.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de plakken courgette hierop.

Besmeer de plakken met de tomatensaus.

Beleg ze met een plakje chorizo en bestrooi met de geraspte kaas.


Plaats de ovenplaat in de oven voor 15 minuten.

Bestrooi de minipizza’s met oregano zodra ze klaar zijn.


VOORGERECHTEN


OESTERS (vanaf fase 1b)


INGREDIËNTEN


Zak crushed ijs

Oesters

Citroen

Zwarte peper

BEREIDING


Maak de oesters open. Dit doe je bij de dikke kant van de oesters waar de sluitspier zit.

Zodra je deze doorsnijdt, kun je gemakkelijk de schelpen van elkaar scheiden door er met het mes tussen te gaan. Of vraag aan je vishandelaar om deze voor jouw reeds te openen.


Verdeel het ijs over een grote schaal, snijd de citroen in grote partjes en dresseer het erbij. Verdeel de oesters over de schaal en strooi er wat verse peper over.


GARNALEN MET GEBAKKEN OESTERZWAMMEN EN WITLOOF (vanaf fase 1b)


INGREDIËNTEN


250G oesterzwammen

Olijfolie

2stronkjes witloof

100g garnalen


BEREIDING


Snijd de oesterzwammen in reepjes en bak ze gaar in een pan met olijfolie.

Snijd intussen het witloof in reepjes. (doe het bittere harde harde gedeelte eruit)


Voeg het witloof bij de paddenstoelen en kruid af met peper en zout.

En maak een torentje en werk af vanboven met de garnalen.



GEVULDE ROSBIEF ROLLETJES ( vanaf fase 1b)


INGREDIËNTEN


6 plakjes rosbief

2 handjes veldsla

½ el kappertjes

½ pijnboompitjes (eventueel geroosterd)

1 kleine tomaat

1 el balsamico

1 el parmezaan snippers

Zout en peper

BEREIDING


Verdeel de helft veldsla over een leuk bord. Bewaar de andere helft voor de vulling.

Snij de tomaat in dunne reepjes en verwijder de natte zaadjes.

Leg een pakje rosbief op een snijplank bestrooi het met wat peper en zout.

Beleg het een klein beetje met veldsla en leg hier wat tomatenreepjes op.

Bestrooi het wat met kappertjes en pijnboompitten en rol de rosbief op tot een rolletje.

En leg dit op het gedresseerde bord.

Bestrooi deze rolletjes met wat parmezaan snippers en eventueel extra kappertjes en pijnboompitten.

Druppel er als laatste de balsamico erover.



(Als je het citroensap weglaat kan het vanaf fase 1b)


OF als WARM GERECHT MET GEPOCHEERDE KREEFT

Als je kiest voor de kreeft dan vraag je een gepocheerde kreeft bij je visboer en laat die in 2 snijden.

INGREDIËNTEN


200g zeekraal

Zout

6 verse sint-jakobsvruchten of 1 halve kleine kreeft + bouillonketeltje VIS of groenten

4 koffielepels olijfolie

Enkele druppels limoensap

Zwarte peper uit de molen

Fleur de sel (of grof zeezout)

Verse zwarte Truffel (facultatief) en truffelolie

BEREIDING


Blancheer de zeekraal in licht gezouten water en laat uitlekken.

Snij de sint-jakobsvruchten met een scherp mes in flinterdunne plakjes.

Leg wat zeekraal in het midden van een bord en schik er de plakjes sint-jakobsvruchten rond.

Meng de olijfolie met enkele druppels limoensap en strijk dit mengsel over de

sint-jakobsvruchten. Kruid af met peper uit de molen en fleur de sel.


-> Kies je voor de kreeft:


Maak een bouillon met bouillonketeltje in een pot die groot genoeg is om de kreeften heel kort in op te warmen e zorg dat deze goed afsmaakt. Breng de bouillon aan de kook en laat de kreeften hier Maximum 2 minuten in opwarmen zodat ze warm tot lauw zijn.


Je kan er dan ook gewoon een bouillonvissoepje van maken met wat fijne groentjes in die je graag lust. Dat kan evengoed een heel lekker feestelijk gerechtje zijn.


Hoofdgerechten:

FRITATTA (vanaf fase 2)


INGREDIËNTEN


· 4 eitjes

· 6 eetlepels 0% Griekse yoghurt

· Groentjes naar keuze, bijvoorbeeld: 4 wortelen, groene asperges, 2 handjes spinazie, 2 sjalotten, enkele snoeptomaatjes

· Snuifje peper en zout

· Kerrie

· Italiaanse kruidenmix

· Enkele blokjes fetakaas

· 1 eetlepel olijfolie



BEREIDING

· Verwarm de oven voor op 200°C.

· Snijd de sjalotten op reepjes.

· Snijd ooi de wortelen in blokjes en stoof deze gaar met de sjalotten in een pannetje met wat peper en zout.

· Voeg nadien de andere groenten toe.

· Kluts de 4 eitjes los en voeg hieraan de yoghurt toe.

· Meng alles goed door elkaar en voeg hieraan wat kerrie en Italiaanse kruiden toe.

· Neem een ovenschaalo en vet deze in met de olijfolie.

· Schep de worteltjes, spinazie en asperges als eerste in de schaal en vervolgens het mengsel van ei en yoghurt.

· Snijd de tomaatjes doormidden en verdeel in de ovenschaal.

· Werk af met wat blokjes fetakaas en Italiaanse kruiden.

· Plaats de schaal nu in de oven gedurende 35 minuten.



POMPOENLASAGNE (vanaf fase 2)


Een beetje creatief zijn in de keuken helpt om van de lekkere klassiekers een gezonde versie te maken.

Bij deze lasagne zijn de pastabladen vervangen door pompoen. Rund of varkensgehakt is vervangen door kippengehakt. En een bechamelsaus wordt gemaakt op basis van bloemkool i.p.v. boter, bloem en melk. Op die manier krijg je naast een lekker ook meteen een voedzaam gerecht waar je lichaam blij van wordt.

INGREDIËNTEN

· 350 gram pompoen lasagnebladen (Albert Heijn)

· 1 courgette, in schijfjes gesneden

· 4 eetlepels amandelschilfers

· 2 eetlepels olijfolie

· 1 ui, fijn gesneden

· 2 teentjes look, fijn gesneden

· 500 gram kippengehakt

· 500 ml passata di pomodoro (of andere tomaten passata)

· 1 blikje (70 gram) tomatenpuree

· 2 eetlepels zongedroogde tomaten

· 1 grote bloemkool

· 1/4de blokje groentebouillon

· Snuif nootmuskaat

· Snuif zout


BEREIDING

· Breng water aan de kook. Kook de bloemkool gaar.

· Stoof de ui en look in olijfolie aan in een grote pan of kom.

· Voeg er het kippengehakt aan toe en bak even aan.

· Voeg er de tomatenpassata, tomatenpuree en zongedroogde tomaten aan toe.

· Zet op een zacht vuurtje en maak ondertussen de bechamelsaus:

o Giet het kookvocht van de bloemkool weg en voeg de gare bloemkoolroosjes toe aan de blender samen met de groentebouillon, nootmuskaat, zout en een scheutje olijfolie.

o Blend tot een gladde massa.

· Neem een ovenschaal en vorm laagjes:

o Bloemkoolsaus

o Pompoen

o Tomatensaus

o Schijfjes courgette

o Pompoen

· Eindig met een laagje bloemkoolsaus en werk af met de amandelschilfers.

· Zet de lasagne voor 30 minuten in de oven.

· Haal uit de oven en laat 5 minuutjes staan om het geheel stevig te laten worden alvorens aan te snijden.

COURGETTI CARBONARA ( vanaf fase 2)


INGREDIËNTEN


V 60g/ M 75g gerookte kip of 100g magere spekreepjes

400 g courgetti

125 ml light room

1 ei

1 teen look

Peper en zout

Verse bascilicum

Handje Parmezaanse kaas

BEREIDING


Haal de courgettes door een spirelli snijder of koop deze zo kant-en klaar in de supermarkt.

Bak de gerookte kip licht krokant in een pan en haal deze er vervolgens uit.

Doe de courgetti in de pan en bak een paar minuten.

Verwijder eventueel het vocht dat vrijkomt.


Meng de light room met het ei, look, peper en zout. Voeg dit mengsel toe aan de courgetti en meng het er doorheen en laat het een beetje opwarmen.

Voeg dan de gerookte kip en de Parmezaanse kaas toe.

Als afwerking voeg je een beetje basilicum toe.


ASPERGES MET GEKOOKT EI EN ZALM (FASE 1b/c)


BEREIDING


· Kook het ei en doe dit daarna in kleine stukjes met een vork.

· Schil de asperges en kook ze gaar. Als ze klaar zijn leg je deze op een bord.

· Daarna leg je de zalm erbij en het ei met als afwerking peterselie. Lekker gemakkelijk!


INGREDIËNTEN (1 PERSOON)


· 300g-400g asperges

· V 75g/ M 1OOg Gerookte zalm

· 1 ei


KIPFILET GEVULD MET SPINAZIE EN MOZZARELLA LIGHT (FASE 1b/c)


INGREDIËNTEN (1 PERSOON)


V 120g / M 150g kipfilet

35g- 40g mozzarella light

1OOg-200g spinazie

Peper

Zout

BEREIDING


Verwarm de oven op 180°

Neem de mozzarella light, de spinazie, peper en zout en maal deze in een cutter of blender tot een smeuïge massa. Heb je dit niet dan kan je ook fijne plakjes mozarella gebruiken om je kipfilets mee te beleggen.

Maak over de lengte van de kipfilets een inkeping en doe het spinaziemengsel erin.

Steek de kipfilets eventueel vast met een prikker zodat deze vast blijft zitten.


Vet de ovenschaal in met olie en leg de kip erin met de dichtgevouwen kant naar onderen. Zet de schaal in de oven en bak de kip ongeveer 25 min gaar.


Je bord kan je verder nog beleggen met extra gestoofde spinazie.


RUNDVLEES MET CURRYTOMATEN ( FASE 1b/c)


INGREDIËNTEN( 1 PERSOON)


V 120g/ 150g rundsvlees

125g snijbonen

1 tl currypoeder

½ ui

1-2 tomaten

1 el peterselie

BEREIDING


Snij de ajuin en tomaten in stukjes.

Was de snijbonen en laat ze goed uitlekken.

Snij het rundvlees in stukken en kruid het af met curry, peper en zout.

Laat het vlees goudbruin worden in hete olie, voeg er de snijbonen en ui eraan toe. Roerbak alles tot het gaar is.

Voeg er de laatste minuten de blokjes tomaat aan toe en werk af met peterselie.


STEAK MET CHAMPIGNONS (FASE 1b/c)


INGREDIËNTEN ( 1 PERSOON)


1 ajuin

200-250 g champignons

V 120 g / M 150 g Biefstuk

Peper

Zout

BEREIDING


Snij de ajuin en de champignons in stukjes

Laat olie in de pan warm worden en schroei de biefstukken aan beide kanten dicht.


Bak ze tot ze gaar zijn zoals je ze wilt hebben.

De baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees.


Voeg kort voor het einde van de baktijd de champignons en de ajuin toe en bak deze even mee. Kruid het vlees pas na het bakken af met peper en zout.


ZALM MET BROCCOLIPUREE (FASE 1 b/c)


INGREDIËNTEN


250 gr Broccoli

150 gr zalm

Peper en zout

Nootmuskaat

BEREIDING


Kook de broccoli beetgaar in een ruime hoeveelheid water.

Verhit ondertussen een pan met olie en bak de zalm.

Giet de broccoli af en pureer het met een staafmixer.

Voeg er gewenste kruiden en olijfolie aan toe.


Dresseer dit op het bord en eet smakelijk!


SLA WRAPS MET KIP EN GROENTEN (FASE 1 b-c)

INGREDIËNTEN


1 krop ijsbergsla

V 120 g/ M 150g kipfilet

1 punt paprika (fase 1 groene paprika/ Fase 2 rode paprika)

½ komkommer

4 tomaten

Rabeko /2BE slim saus (te koop bij W8CONTROL)

Sesamzaadjes

BEREIDING

Snij de kipfilet in kleine blokjes en bak deze in een pan met olie.

Vervolgens snij je al de groentjes.

Daarna neem je een groot blad van de krop sla en gebruik deze als wrap.

Schep daarna de rauwkost en de kipblokjes op het blad van de krop sla.

Als laatste doe je er nog enkele sesamzaadjes erover

Voor de saus neem je de sauzen van RABEKO of 2BE SLIM.



CAESARSALADE (FASE 1b/c -2)


INGREDIËNTEN (1 PERSOON)


V 120g/ M 150g Kipfilet

½ kippenkruiden

½ sesamzaadjes

Mengeling sla

5 kersttomaatjes (fase 2) of 1 tomaat (fase 1)

¼ komkommer

¼ rode ui (ringen)

BEREIDING


Snij de kipfilet in blokjes en besprenkel het met wat olijfolie. Kruid het af met kippenkruiden en strooi er sesamzaadjes over. Bak dit daarna in de pan met wat olijfolie.

Snij de kersttomaatjes in twee.

Neem een rasp en neem de komkommer en de wortelen en rasp de groenten in platte brede stukken voor een mooi effect.

Neem vervolgens een kom en doe de mengeling sla erin, daarna de rest van de groentjes en de kip.

En als slot kan je 2BE slim caesar saus erbij toevoegen (te koop bij W8CONTROL)



KIPPENSATE MET GEROOSTERDE AUBERGINE EN SPINAZIESALADE (FASE 2)


INGREDIËNTEN


V 120g/ M 150g kippensaté

½ aubergine

tl zout


spinaziesalade

50g spinazie in dunne reepjes

¼ rode ui (ringen)

½ sap van citroen

½ handje koriander


Tomatensalsa

1 rijpe tomaat

½ rode ui

¼ chilipeper

¼ peterselie

BEREIDING


Verwarm de oven op 200°. Snij de aubergine in de helft en leg het met het snijvlak op een bakplaat. Besprenkel het met olijfolie en doe er zout over.

Rooster de aubergine voor 20min in een zacht verwarmde oven.


Neem ondertussen de spinazie en uienringen in een kom. Giet er citroensap over. Daarna doe je olie en koriander in de blender en mix dit tot een geheel. Doe dit daarna bij de spinazie en meng dit goed. Breng op smaak met peper en zout.


Voor de tomatensalsa: Snij tomatenblokjes en de rode ui in stukjes. Doe er wat chilipeper bij die fijngehakt is en een beetje peterselie.


VISBROCHETTE MET PAPRIKASAUS (FASE 2)


INGREDIËNTEN


2 rode paprika’s

1 rode ui

1 teentje knoflook

Enkele blaadjes basilicum

1 el provençaalse kruiden

V 150g/ 200g visbrochette

BEREIDING


Verwarm de oven op 200°


Neem de paprika’s en snij deze in kwartjes.

Leg deze stukken op een bakplaat en rooster de paprika’s in een voorverwarmde oven tot ze zwart gebakken zijn.

Haal de paprika’s uit de oven en dek ze gedurende 1O min af met huishoudfolie.


Neem een pan met olijfolie en stoof de ui en de look aan in olijfolie. Hou deze pan opzij voor de vis in te bakken.


Verwijder ondertussen de schil van de paprika en mix in een blender samen met de gestoofde ajuin en look. Voeg een eetlepel olijfolie, basilicum en een scheutje melk toe. Kruid af met peper, zout en Provençaalse kruiden.


Bak nadien de visbrochettes tot ze mooi gaar zijn.

Voeg dit allemaal samen op een bord.

Werk met enkele tomaatjes het bord verder af.



GEGRILDE GAMBA’S (FASE 2)


INGREDIËNTEN (1 PERSOON)


5 grote gamba’s

½ teentje look

2 el olijfolie

Mespuntje cayennepeper

¼ tijmblaadjes

½ courgette

1 rode paprika

BEREIDING


Neem de gamba’s en verwijder het darmkanaal.

Snij de courgette en de paprika in stukken.

Daarna neem je een kom en meng je de knoflook met 1el olijfolie, peper, cayennepeper, zout, tijmblaadjes en de gamba’s.

Zet de grillpan op een middelhoog vuur en verwarm eerst de olijfolie.

Leg er vervolgens met peper bestrooide groenten en bak ze 15 min.

Draai ze regelmatig om.

Haal de groenten uit de grillpan en houd ze warm.

Leg de gamba’s in de grillpan en bak ze aan elke kant 3 min.

Daarna dresseer je de gamba’s en groenten op een bord.


GEVULD VARKENSHAASJE (FASE 2)


BEREIDING


Verwarm de oven op 200°C.

Snij de paprika, wortel en courgette in repen.

Neem daarna het varkenshaasje en snij het varkenshaasje half door en vul het op met de groenten die je net gesneden hebt. Rol dit dicht en bind het vast met keukentouw.


Snij de knolselder in frietjesvorm.

Daarna leg op de bakplaat bakpapier en leg deze frietjes erop. Bestrooi het met peper, zout, chilipoeder en basilicum.

En besprenkel het met een beetje olie.


Zet de knolselderfrietjes en het varkenshaasje 20-25 min in de voorverwarmde oven, tot alles goudbruin is en het vlees gaar is.


Roerbak de rest van de groentjes en serveer alles samen.


INGREDIËNTEN (1 PERSOON)


V 120g/ 150g varkenshaasje

½ wortel

½ courgette

¼ knolselder

¼ tl chilipoeder

1tl gedroogd basilicum



GEZONDE UITSMIJTER (FASE 2-GEZONDE VOEDING)


INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN

½ UI

1 teentje look

1 wortel

150 g Verse spinazie

6 cherrytomaatjes

2 eieren

2 donkere boterhammen per persoon

BEREIDING

Versnipper de ajuin en look.Snij de wortel in blokjes.

Verhit de olie in een pan en bak de ui met de wortel enkele minuten.

Voeg de spinazie toe en bak dit even mee tot dit slinkt.

Halveer de cherrytomaatjes en voeg die mee toe aan de pan met groenten.

Kruid dit af met peper en zout.

Breek de twee eieren (spiegelei) boven de groenten en bak het geheel gaar.


Serveer de uitsmijter op een volkoren boterham. En zo heb je een lekkere lunch.


Pas wel op: In FASE 2 mag je maar maximaal tot 400g groenten per dag eten.


DESSERT


RICOTTATOETJE MET FRUIT (vanaf fase 2)

INGREDIËNTEN

200g ricotta

200g mager yoghurt

2 ei

2thl Zoetstof (ship)

Kruim van Kokos of mandel savoiardo of protobisco

Ananas of Fruit naar keuze


BEREIDING

Scheid het eiwit van het eigeel.

Meng de ricotta, de yoghurt en het eigeel in een grote kom.

Vervolgens doe je er de zoetstof bij. Het eiwit klop je apart tot schuim.

Daarna meng je zachtjes het geklopte eiwit mee in de grote kom.

Snij de ananas in kleine stukjes en verkruimel de savoiardo.

Verdeel de ricotta over kleine schaaltjes en leg er een laagje ananas op en daarna de kruim van savaiardo.


Smakelijk!



AARDBEIENMOUSSE ( vanaf fase 2)


INGREDIËNTEN

250g aardbeien

1 eiwit groot ei

Optie: beetje zoetstof (SHIP te koop bij W8CONTROL)

BEREIDING

Verwijder de kroontjes van de aardbei. Daarna doe je de aardbeien in de blender en maal dit tot een puree.

Daarna voeg het eiwit toe en mix dit door elkaar 2minuten.Voeg daarna wat zoetstof bij (mag/moet niet) en mix dit kort door de mousse. Je mousse is klaar als je kleur lichtroze kleurt en op je lepel blijft zitten.

Verdeel de mousse in glaasjes en garneer het met wat extra aardbei in kleine stukjes gesneden. De mousse wel direct serveren.

Je kan dit ook met een ander fruitsoort doen!


Je kan ook magere yoghurt mixen met ( ontdooid) diepvries rood fruit. Dit is makkelijk in elke supermarkt te verkrijgen.


Als Crumble op beide versies bovenaan kan je een Protobisco Koek verbrokkelen als topping bovenop je toetje ;-). Zo heb je een echt cheesecake gevoel.



ANANAS CARPACCIO MET MUNTSUIKER (vanaf fase 2)

BEREIDING

· Schil de ananas. Snijd dan in flinterdunne plakjes.

· Meng in een kom de zoetstof met de fijngehakte munt.

· Schik de ananas over 4 borden en bestrooi met de munt-suiker.

· Serveer koud.


INGREDIËNTEN

· 1 ananas

· 6 zakjes Ship zoetstof (te koop bij W8CONTROL)

· 2 eetlepels munt, fijngehakt


OPTIE: 1 bolletje Alpro Soya vanille ijs.





SNICKER POWER BALLS ( vanaf fase 2c )


Dit is een praline voor bij de zwarte koffie na de maaltijd. Dus neem je liever geen dessert? Maar wil je toch iets extra tijdens de feestdagen? Dan zijn deze overheerlijk…


Let dus wel op: voor 3 power balls knabbel je al snel 200 kcal weg. Dit komt voornamelijk vanwege de pindakaas. Pindakaas is gemaakt van pinda’s. Pinda’s bevatten heel wat vetten, dit zijn de gezonde vetten. MAAR vet is vet en brengt flink wat calorieën aan. De Power Balls zijn dus wel een gezond dessert vanwege de gezonde vetten, vezels en natuurlijke suikers die je snel energie geven, maar beperk je tot een portie van 3 stuks.


BEREIDING

· Hak de chocolade fijn.

· Voeg alle ingrediënten samen in een grote kom en meng alles onder elkaar tot een grove massa.

· Draai nu kleine bolletjes van het mengsel en leg ze netjes op een bord of schaal.

· Plaats de Snicker Power Balls nu voor 30 minuten in de koelkast.


INGREDIËNTEN (voor 5 porties)

· 50 gram havermout

· 50 gram honing

· 50 gram pindakaas (100% natuurlijke pindakaas)

· Snuifje kaneel

· 20 gram lijnzaad

· 25 gram suikervrije chocolade (puur – te koop bij W8CONTROL)

· Snuifje zeezout



Gezonde en vezelrijke ontbijten die na een feestje en wat minder slaap je erbovenop kunnen helpen. LET OP: dit zijn geen ontbijten geschikt in fase 1. Per uitzondering voor de feestdagen kunnen FASE 2 volgers dit gaan toepassen en uiteraard past dit wel een keertje binnen een fase 3 of gewoon een gezond voedingspatroon.

HAVERMUFFINS MET BANAAN EN APPEL


Bak de muffins op een vrij moment ’s avonds of in het weekend. Nadat de muffins zijn afgekoeld kan je ze in de diepvries bewaren. Om de muffins te maken moet je echt geen chef-kok zijn. De oven voorverwarmen en de blender zijn werk laten doen volstaat om na een half uurtje heerlijk ruikende muffins tevoorschijn te toveren.

1 portie = 2 muffins


INGREDIËNTEN (voor 10 muffins)


· 2 grote bananen

· 2 eieren

· 120 ml magere melk

· 160 gram havermout

· 3 eetlepels honing

· 1 koffielepel bakpoeder

· Snufje zout

· Snufje kaneel

· Olie of vloeibare margarine

· 1/2de appel


BEREIDING


· Verwarm de oven voor op 170°C.

· Mix 1 banaan, de eieren, de melk, havermout, bakpoeder, zout en kaneel in een blender tot een gladde massa.

· Snijd de andere banaan in schijfjes en de appel in kleine stukjes

· Schep de helft van de schijfjes banaan en alle stukjes appel door het beslag.

· Vet een muffin/cakevorm in met de olie of margarine.

· Schep het beslag in de cups tot de voor 3/4de gevuld zijn.

· Werk af met de overgebleven stukjes banaan.

· Zet de muffins voor 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.


BANANEN-BLAUWE BESSEN BROODJE

Dit broodje bevat ongeveer 10 porties/plakjes. Vries eventueel de plakjes in en geniet gedurende de week steeds van deze gezonde snack op school, het werk, onderweg of als snel ontbijt.

BEREIDING


· Verwarm de oven voor op 180°C.

· Voeg de bananen, eieren, bloem, havermout, bakpoeder en honing samen in een kom en mix tot een glad beslag.

· Voeg nu ook de bessen (en de eventueel opties) toe en meng alles samen.

· Giet nu het beslag in een cakevorm en plaats in de oven gedurende 30 minuten.

· Haal de cake uit de oven, laat even afkoelen en smullen maar!!


INGREDIËNTEN


· 3 rijpe bananen

· 3 eieren

· 50 gram bloem/meel

· 75 gram havermout

· 1 koffielepel kaneel

· 1 koffielepel bakpoeder

· 1 eetlepel honing

· 2 handjes blauwe bessen

· Optie om toe te voegen: noten naar keuzen, zaden en pitten of suikervrije chocolade.












110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page