• W8CONTROL

Leen Blogt: 12 makkelijke recepten vanaf Fase 1




Onderin kan je 12 makkelijke receptjes vinden die echt iedereen kan klaarmaken. Indien je wil kan je ook de PDF bundel gratis downloaden met de foto's van elk gerechtje erbij.


Veel succes!


Receptenbundel W8CONTROL OKT2020
.pdf
Download PDF • 1.76MB


KABELJAUWHAASJE MET RATATOUILLE (FASE 1-2)

BEREIDING

Ratatouille:

Snij de courgette, paprika, ajuin in kleine blokjes en de tomaten in vier stukken.

Stoof de ajuin in olie, dan voeg je de paprika, courgette, aubergine toe. Daarna de Tomaten in vier stukken en het bouillonketeltje. Dit laat je 20-30 min stoven…

De kabeljauw bak je in olie en kruid je af met wat peper en zout.

INGREDIENTEN

Kabeljauwhaasje V 150 g/ M 200 g

1 ajuin

2 tomaten

1 Courgette

1 aubergine

1 rode paprika (groene paprika in FASE 1)

Groenten bouillonketeltje

WOK MET KIP EN GROENTEN (FASE 1-2)

BEREIDING:

Als voorbereiding snij je de ajuin, de groene paprika en de paksoi in kleine stukjes.

Snij de kipfilet in blokjes en kruid deze af naar smaak. De kipblokjes wok je in Olie. Als die klaar zijn neem je ze er eventjes uit….

Om te beginnen stoven we de ajuin in olie, vervolgens doe je de paprika en de paksoi erbij. Als laatste voegen we de sojascheuten en de broccolirijst aan toe.

Om het gerecht op smaak te brengen voegen we een bouillonketeltje toe.

INGREDIENTEN

Kipfilet V 120 g/ 150 g

1 ajuin

Sojascheuten

Broccolirijst

1 paksoi

1 groene paprika

Tip

Je kan er eventueel de currysaus van RABEKO (te koop bij W8CONTROL) bij doen.

Of de SLIM PASTA (te koop bij W8CONTROL)

ASPERGES MET GEKOOKT EI EN ZALM (FASE 1)

BEREIDING

( in de winter kan je groene asperges nemen of prei indien je Fase 2 volgt)

Kook het ei en doe dit daarna in kleine stukjes met een vork.

Schil de asperges en kook ze gaar. Als ze klaar zijn leg je deze op een bord.

Daarna leg je de zalm erbij en het ei met als afwerking peterselie. Lekker gemakkelijk

INGREDIËNTEN ( 1 PERSOON)

300g-400g asperges

V 75g/ M 1OOg Gerookte zalm

1 ei


CEASARSALADE (FASE 1-2)

BEREIDING

Snij de kipfilet in blokjes en besprenkel het met wat olijfolie. Kruid het af met kippenkruiden en strooi er sesamzaadjes over. Bak dit daarna in de pan met wat olijfolie.

Snij de kersttomaatjes in twee.

Neem een rasp en neem de komkommer en de wortelen en rasp de groenten in platte brede stukken voor een mooi effect.

Neem vervolgens een kom en doe de mengeling sla erin, daarna de rest van de groentjes en de kip.

En als slot kan je 2be slim Caesar saus erbij toevoegen (te koop W8CONTROL)

INGREDIËNTEN (1 PERSOON)

V 120g/ M 150g Kipfilet

½ kippenkruiden

½ sesamzaadjes

Mengeling sla

5 kersttomaatjes (fase 2) of 1 tomaat (fase 1)

¼ komkommer

¼ rode ui (ringen)


GEGRILDE GAMBA’S (FASE 2)

BEREIDING

Neem de gamba’s en verwijder eerst het darmkanaal.`

Snij de courgette en de paprika in stukken.

Daarna neem je een kom en meng je de knoflook met 1el olijfolie, peper, cayennepeper, zout, tijmblaadjes en de gamba’s.

Zet de grillpan op een middelhoog vuur en verwarm eerst de olijfolie, leg er vervolgens met peper bestrooide groenten en bak ze 15 min. Draai ze regelmatig om. Haal de groenten uit de grillpan en houd ze warm.

Leg de gamba’s in de grillpan en bak ze aan elke kant 3 min.

Daarna dresseer je de gamba’s en groenten op een bord.

INGREDIËNTEN (1 PERSOON)

5 grote gamba’s

½ teentje look

2 el olijfolie

Mespuntje cayennepeper

¼ tijmblaadjes

½ courgette

1 rode paprika



GEVULD VARKENSHAASJE (FASE 2)

BEREIDING

Verwarm de oven op 200°

Snij de paprika, wortel en courgette in repen.

Neem daarna het varkenshaasje en snij het varkenshaasje half door en vul het op met de groenten die je net gesneden hebt. Rol dit dicht en bind het vast met keukentouw.

Snij de knolselder in frietjesvorm.

Daarna leg op de bakplaat bakpapier en leg deze frietjes erop. Bestrooi het met peper, zout, chilipoeder en basilicum.

En besprenkel het met een beetje olie.

Zet de knolselderfrietjes en het varkenshaasje 20-25 min in de voorverwarmde oven, tot alles goudbruin is en het vlees gaar is.

Roerbak de rest van de groentjes en serveer alles samen.

INGREDIËNTEN (1 PERSOON)

V 120g/ 150g varkenshaasje

½ wortel

½ courgette

¼ knolselder

¼ tl chilipoeder

1tl gedroogd basilicum



KABELJAUWHAASJE MET RATATOUILLE (FASE 1-2)

BEREIDING

Ratatouille:

Snij de courgette, paprika, ajuin in kleine blokjes en de tomaten in vier stukken.

Stoof de ajuin in olie, dan voeg je de paprika, courgette, aubergine toe. Daarna de Tomaten in vier stukken en het bouillonketeltje. Dit laat je 20-30 min stoven…

De kabeljauw bak je in olie en kruid je af met wat peper en zout.

INGREDIËNTEN

Kabeljauwhaasje V 150 g/ M 200 g

1 ajuin

2 tomaten

1 Courgette

1 aubergine

1 rode paprika (groene paprika in FASE 1)

Groenten bouillonketeltje


KIPFILET GEVULD MET SPINAZIE EN MOZZARELLA LIGHT (FASE 1)

BEREIDING

Verwarm de oven op 180°

Neem de mozzarella light, de spinazie, peper en zout en mix deze tot een smeuïge massa.

Maak over de lengte van de kipfilets een inkeping en doe het spinaziemengsel erin. Steek de kipfilets eventueel vast met een prikker. Zodat deze vast blijft zitten.

Vet de ovenschaal in met olie en leg de kip erin met de dichtgevouwen kant naar onderen. Zet de schaal in de oven en bak de kip ongeveer 25 min gaar.

Je bord kan je verder nog beleggen met extra spinazie als je niet genoeg zou hebben.

INGREDIËNTEN (1 PERSOON)

V 120g / M 150g kipfilet

35g- 40g mozzarella light

1OOg-200g spinazie

Peper

Zout


KIPPENSATE MET GEROOSTERDE AUBERGINE EN SPINAZIESALADE (FASE2)

BEREIDING

Verwarm de oven op 200°.

Snij de aubergine in de helft en leg het met het snijvlak op een bakplaat. Besprenkel het met olijfolie en doe er zout over.

Rooster de aubergine voor 20min in een zacht verwarmde oven.

Neem ondertussen de spinazie en uienringen in een kom giet er citroensap over. Daarna doe je olie en koriander in de blender en mix dit tot een geheel. Doe dit daarna bij de spinazie en meng dit goed. Breng op smaak met peper en zout.

Voor de tomatensalsa Snij tomatenblokjes en de rode ui in stukjes. Doe er wat chilipeper bij die fijngehakt is en een beetje peterselie.

INGREDIËNTEN

V 120g/ M 150g kippensaté

½ aubergine

tl zout

spinaziesalade

50g spinazie in dunne reepjes

¼ rode ui (ringen)

½ sap van citroen

½ handje koriander

Tomatensalsa

1 rijpe tomaat

½ rode ui

¼ chilipeper

¼ peterselie


RUNDVLEES MET CURRY (FASE 1)

BEREIDING

Snij de ajuin en tomaten in stukjes.

Was de snijbonen en laat ze goed uitlekken.

Snij het rundvlees in stukken en kruid het af met curry, peper en zout.

Laat het vlees goudbruin worden in hete olie, voeg er de snijbonen en ui eraan toe. Roerbak alles tot het gaar is.

Voeg er de laatste minuten de blokjes tomaat aan toe en werk af met peterselie.

INGREDIËNTEN( 1 PERSOON)

V 120g/ 150g rundsvlees

125g snijbonen

1 tl currypoeder

½ ui

1-2 tomaten

1 el peterselie


SALADE MET MOZZARELLA LIGHT EN KIP (FASE 1)

BEREIDING

Snij de tomaten in stukjes en verdeel deze samen met de sla over het bord.

Snij de mozzarella light in stukjes en verdeel ze met het kippenwit over de sla en breng het op smaak met olie, peper en zout.

Strooi tot slot zonnebloempitten over de salade en klaar!

INGREDIËNTEN ( 1 PERSOON)

V 120g/ M 150g gerookt kippenwit

75g of meer gemengde sla

2 tomaten

100g Mozzarella light

Peper

Zout

10g pijnboonpitten

STEAK MET CHAMPIGNONS, salade van toegelaten ++ groenten of + groenten (FASE 1)

BEREIDING

Snij de ajuin, lookteentje fijn en de champignons in stukjes

Laat olie in de pan warm worden en schroei de biefstukken aan beide kanten dicht en bak ze tot ze gaar zijn als je ze wilt hebben. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees.

Voeg halfweg de baktijd de champignons, look en de ajuin toe en bak deze even mee. Kruid het vlees pas na het bakken af met peper en zout.

Vul aan met een salade van de onbeperkt toegelaten ++ of + groenten volgens jouw fase.

(vb een salde met spinazie, rucola en komkommer apart met een 2BSLIM dressing of RABEKO dressing uit onze webshop)

INGREDIËNTEN ( 1 PERSOON)

1 ajuin, teentje look

200-250 g champignons

V 120 g / M 150 g Biefstuk

Peper

Zout

Bij alle gerechten mag je de Sauzen en dressings gebruiken vanaf onze fase 1!

Rabeko Sauzen:

https://www.w8control.be/product-page/kopie-van-rabeko-zero-calorie-sauce-425ml-bbq

2BLSIM Sauzen:

https://www.w8control.be/product-page/2b-slim-good-gourmet-250ml

Slim Pasta: ( vegetale pasta zonder koolhydraten):

https://www.w8control.be/product-page/slim-pasta-spaghetti-1%C3%A02-porties

Wil jij meer recepten en inspiratie?

Volg ons op Instagram! Meer dan 400 voorbeelden hebben we al gepost.

Sluit je aan op onze besloten groep : ‘W8CONTROL, RECEPTEN & TRICKS ‘ op Facebook.

#dieet #proteinedieet #Turnhout #Hoogstraten #Bree #dieetwinkel #afslanken #vermageren #ketose #ketosedieet #eiwitdieet #lowcarbdieet #koolhydraatarm #gezonderecepten #gezondkoken #NR1 #w8control

30 keer bekeken

W8CONTROL TURNHOUT: STEENWEG OP DIEST 66, 2300 TURNHOUT, TEL : 0468 32 83 89

W8CONTROL OUD- TURNHOUT: STEENWEG OP TURNHOUT 68, 2360 OUD-TURNHOUT, TEL : 0470 39 26 52

W8CONTROL HOOGSTRATEN, VRIJHEID 121,

2320 HOOGSTRATEN

TEL: 0471 68 55 19

W8CONTROL BREE: OPPITERSTRAAT 17, 3960 BREE

TEL : 0498 38 26 04

MAIL: info@w8control.be

IBAN BE 41 0689 0420 3210         BTWNR: BE 0661.609.086        @2018 COPYRIGHT BY W8CONTROL  ®BISQI   DESIGN BY BOOST-IT.BE

EEN VRAAG? 

MAIL ONS