top of page

Bundel Recepten voor Pasen

Onze klanten verwennen en informeren is wat we graag doen. Naar traditie brengen we weer een aantal recepten die geschikt zijn tijdens jouw dieet. Geniet ervan en Fijn Pasen voor jou en jouw gezin. De recepten met foto's kunnen jullie nog steeds opvragen via e-mail.

Schrijf jezelf in op onze mailing en dan ontvang je voortaan steeds de volledige info in PDF met alle bijhorende fotos.





VOORGERECHT FASE 1 B : Spinaziesoep


Ingrediënten (voor 2 personen):

1 Knorr groentebouillonketeltje

200 gram diepgevroren spinazie of 300g verse

2 takjes tijm

2 blaadjes laurier

Peterseliestengels

Peper, zout

Eén pakje eiwitrijke soepstengels Grissino (verkrijgbaar bij W8CONTROL)




Bereidingswijze:

Plaats een soepketel op matig vuur. Voeg 1L water toe en het bouillonketeltje. Verwarm.

Voeg nadien de diepgevroren spinazie of verse spinazie toe.

Bind de takjes tijm, blaadjes laurier en peterseliestengels samen tot een kruidentuiltje. Laat dit mee garen.

Zet een deksel op de pot en laat de soep minstens 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.

Na de 30 minuten haal je het kruidentuiltje uit de soep. Mix de soep goed door.

Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveer over 2 soeptassen. Werk eventueel af met eiwitrijke soepstengels (Grissino).


VOORGERECHT FASE 2


VOORGERECHT: Romige witloofsoep


Ingrediënten (voor 2 personen):

300 gram witloof (= seizoensgroente)

1 bosui

500 ml groentebouillon

75 gram champignons

Scheutje lightroom ( max 20 %)

1 ei (optioneel)


Bereidingswijze:

Snijd de witloof en de bosui klein.

Tip: Bewaar wat van de bosui voor de afwerking.

Breng de stukjes witloof en bosui voor 5 minuten aan de kook in de groentebouillon.

Snijd ondertussen de champignons in schijfjes en bak deze gaar. Schep regelmatig om.

Neem de soep van het vuur. Voeg het scheutje lightroom en het ei toe aan de soep en mix alles door. Het ei zorgt voor meer binding aan de soep.

Verdeel de soep over 2 kommen. Werk af met de gebakken champignons en de overgehouden bosui.



HOOFDGERECHT FASE 2: ‘ Healthy Vidé’ van kip met frietjes van knolselder


Ingrediënten voor de frietjes (voor 2 personen):

1/2de knolselder (= seizoensgroente)

Tijm (gedroogd)

Peper, zout

Bakpapier


Ingrediënten voor de videe (voor 2 personen):

Peper, zout

1/2de ui

0,5L water

2 wortelen

1 teentje look

1 blaadje laurier

Olijfolie/cooking spray (verkrijgbaar bij W8CONTROL)

250 gram champignons

250 gram kippenhaasje

1/2de blokje kippenbouillon


Ingrediënten voor de saus van bloemkool (voor 2 personen):

1 kleine bloemkool

100 ml bouillon (dit krijg je na het koken van de kip – zie hierboven)

Snufje nootmuskaat

Zout

1/4de limoen

25 ml ongezoete amandelmelk

Scheutje olijfolie


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225°C.

Schil de (halve) knolselder en snij deze in frietjes.

Doe de knolselder in een pot met water en breng aan de kook. Laat zo’n 10 minuten koken. Giet ze af en dep ze voorzichtig droog.

Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier. Strooi er peper, zout en tijm over.

Bak 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep af en toe eens om.


Schil ondertussen de wortelen. Snijd vervolgens de wortelen, ui en look fijn.

Stoof de ui en look aan in een grote pan (met olijfolie of cooking spray).

Wanneer de ui glazig is, voeg je er de champignons en schijfjes wortel aan toe.

Kruid met peper en zout. Voeg de laurierblaadjes toe en laat nog 15 minuten verder stoven op een laag vuurtje.

Zet een pot water met het kippenbouillonblokje op het vuur.

Snij de kip in stukjes en voeg toe aan het water. Pocheer de kip 5 minuten. Door te pocheren blijft de kip mals.

Schep de kip uit het water en zet deze apart.

Doe de bouillon niet weg, maar hou deze apart voor de bloemkoolsaus.


Breng water aan de kook en voeg er de bloemkool aan toe. Kook deze gaar.

Voeg de gare bloemkoolroosjes, de kippenbouillon, sap van 1/4de limoen, nootmuskaat, zout, 25 ml amandelmelk en olijfolie samen in een blender en blend tot een gladde massa.

Giet de bloemkoolsaus bij de worteltjes en champignons. Voeg er de kippenblokjes aan toe en roer alles om.

Serveer op een bord samen met de frietjes van knolselder. Werk eventueel wat met een salade.




VOORGERECHT: Soep van tuinkers met een zachtgekookt eitje en parmaham ( vanaf Fase 1B)


Ingrediënten (voor 2 personen):

2 plakjes parmaham

2 dl Knorr groentebouillon

Een handvol spinazie

2 handjes waterkers

1 ei

Zwarte peper


Bereidingswijze:


Hak de parmaham fijn.

Doe de parmaham, bouillon, spinazie en waterkers in een grote pan en voeg wat peper toe.

Breng het geheel aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur nadien laag, leg het deksel op de pan en laat de soep ongeveer 30 minuten sudderen.

Leg intussen het ei in een pan koud water. Breng het water aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur daarna laag en laat het ei ongeveer 5 minuten sudderen, tot ze zachtgekookt zijn.

Haal het ei uit het water en laat het even afkoelen.

Pel het ei en snijd doormidden.

Haal de soep van het vuur. Leg het ei in de soep, bestrooi het geheel met water peper en serveer.



HOOFDGERECHT: Biefstuk met tomaten & olijven (vanaf FASE 1B)


Ingrediënten (voor 2 personen):

1 tomaat

10 zwarte olijven zonder pit

1 groene paprika

175 gram champignons

2 eetlepels olijfolie

1/2de eetlepel azijn

2 magere biefstukken, elk ongeveer 120 gram

1 teentje knoflook

1 zakje SHIP zoetstof (verkrijgbaar bij W8CONTROL)

100 gram bloemkoolroosjes

Zwarte peper


Bereidingswijze:

Hak de tomaat in blokjes.

Snijd de olijven en champignons in plakjes.

Maak de paprika schoon en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd deze in blokjes.

Doe de tomaten, olijven, paprika en champignons in een pan met antiaanbaklaag op laag vuur (of gebruik cooking spray) en bak ze ongeveer 10 minuten.

Voeg de olie, azijn en wat peper toe.

Voeg de biefstukken toe en bak ze 10 tot 20 minuten, afhankelijk van hoe doorbakken u uw biefstuk wilt.

Doe op het einde de look, de zoetstof en de bloemkool in een andere pan op laag vuur en bak ze 5 tot 10 minuten, tot de bloemkool zacht is. Roer regelmatig.

Serveer de steak en bloemkool met de saus.


HOOFDGERECHT: Kip & champignons in pittige amandel-looksaus (vanaf FASE 1B)


Ingrediënten (voor 2 personen):

200 gram kipfilet, in dunne reepjes

50 gram ui, fijngehakt

30 gram amandelen, grof gehakt

175 gram champignons, in plakjes

1 theelepel gehakte dille

Handvol spinazie

Witte peper

200 gram sperziebonen

2B SLIM Garlic Spicy dressing (verkrijgbaar bij W8CONTROL)


Bereidingswijze:

Doe de kip en ui in een koekenpan met antiaanbaklaag of gebruik cooking spray (verkrijgbaar bij W8CONTROL).

Verhit het mengsel ongeveer 3 minuten op laag vuur, tot de kip net bruin begint te worden.

Voeg de amandelen, champignons en dille toe en verhit het geheel 2 minuten. Voeg de spinazie, Garlic Spicy dressing en witte peper toe en roer goed.

Verhit het geheel ongeveer 5 minuten op laag vuur, tot de kip mals en gaar is.

Doe intussen de sperziebonen in een stoompan, leg het deksel op de pan en stoom de bonen 5 minuten tot ze net zacht zijn.

Serveer ze bij de kip.

HOOFDGERECHT FASE 1B: Zalm met aspergetips


Ingrediënten (voor 2 personen):

200 gram groene asperges (= seizoensgroente)

300 gram zalmhaasje

Peper

Olijfolie/cooking spray (verkrijgbaar bij W8CONTROL)

Dille

2B SLIM dressing: Garlic Spicy (verkrijgbaar bij W8CONTROL)




Bereidingswijze:

Blancheer de asperges voor maximaal 3 minuten.

Doe ze in een vergiet en spoel af met koud water.

Snijd de zalm in de lengte in 4 repen en bestrooi ze met peper.

Bak de stukken zalm op middelhoog vuur aan beide kanten kort in de olie of cooking spray. De binnenkant mag nog een beetje rosé zijn (indien gewenst).

Schik de zalm met aspergetips op een bord. Werk af met dille en de zero saus ‘Garlic Spicy’ naar smaak. Serveer meteen.



HOOFDGERECHT: Lamshaas-fetasalade met koriander-yoghurtdressing (vanaf FASE 2A)


Ingrediënten (voor 2 personen):

200 gram lamshaas

2 handjes spinazie

1/2de rode ui, in dunne reepjes

1/2de komkommer, gehakt

1 eetlepel balsamicoazijn

80 gram (light) feta

1 eetlepel pijnboompitten

Zwarte peper

1 eetlepel fijngehakte koriander

2B SLIM Yonnaise (verkrijgbaar bij W8CONTROL)


Bereidingswijze:

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur of gebruik cooking spray (verkrijgbaar bij W8CONTROL).

Snijd de lamshaas in grote stukjes.

Doe de stukjes lamshaas in de pan en bak ze ongeveer 3 minuten.

Doe de spinazie, ui, komkommer en balsamicoazijn in een kom.

Verkruimel de feta erboven en meng goed, tot de salade bedekt is met de azijn.

Open de yonnaise en doe deze in een kommetje. Meng de koriander erdoor.

Leg de stukjes lamshaas op de salade, bestrooi de pijnboompitten erover en voeg wat peper toe.

Sprenkel de dressing erover en serveer.




HOOFGDERECHT : Citroen-kip met warme sperziebonensalade (vanaf FASE 2A)


Ingrediënten (voor 2 personen):

2 kipfilets, elk ongeveer 120 gram

3 teentjes knoflook, geperst

Cooking spray (verkrijgbaar bij W8CONTROL)

2 eetlepels gehakte blaadjes peterselie

Sap van 1/2de citroen

Zwarte peper

3 lente-uitjes, fijngehakt

1/2de eetlepel balsamicoazijn

2 handjes sperziebonen

10 kerstomaten, doormidden gesneden


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Vet de kipfilet in met cooking spray.

Leg 2 stukken aluminiumfolie van 30 x 30 cm op een bakplaat en vouw de randen omhoog, zodat er bakjes ontstaan.

Leg een kipfilet in het midden van elk stuk folie en leg 2 teentjes geperste knoflook en de gehakte peterselie erop. Sprenkel het citroensap erover en voeg wat peper toe.

Vouw de folie losjes over de kip en vouw de randen dicht, zodat er luchtdichte pakketjes ontstaan.

Zet de pakketjes ongeveer 20 minuten in de oven, tot de kip mals en gaar is.

Doe ondertussen de sperziebonen in een stoompan, leg het deksel op de pan en stoom de bonen ongeveer 5 minuten tot ze net zacht zijn.

Maak intussen de salade: doe de lente-uitjes, 1 teentje geperste knoflook en balsamicoazijn in een pan op laag vuur. Verhit het mengsel ongeveer 5 minuten, tot de lente-uitjes zacht zijn.



Roer af en toe om.

Voeg de sperziebonen en doormidden gesneden kerstomaatjes toe en verhit het geheel nog 2 minuten.

Haal de kipfilets uit de folie en leg ze op de salade.

Lepel het vocht erover en serveer!



HOOFGERECHT Vegetarisch: Gevulde paprika’s met tofu (vanaf FASE 2A)


Ingrediënten (voor 2 personen):

2 rode paprika’s

200 gram tofu

1 teentje look

1/4de rode ui

4 champignons

1 theelepel oregano blaadjes

1 eetlepel gezeefde tomaten

1 zakje SHIP zoetstof (verkrijgbaar bij W8CONTROL)

1/2de theelepel paprikapoeder

40 gram geraspte light mozzarella

Zwarte peper

2 handjes gemengde salade


Bereidingswijze:

Snijd de paprika’s doormidden en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit.

Hak de tofu, het teentje look, de rode ui, de champignons en de blaadjes oregano fijn.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Leg de paprika’s in een kom en giet er kokend water overheen. Laat ze ongeveer 4 minuten weken, totdat ze zachter zijn.

Giet ze af en dep droog met keukenpapier.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur (of gebruik cooking spray).

Doe de tofu, ui, champignons, oregano, gezeefde tomaten, de zoetstof en paprikapoeder erin en voeg wat peper toe.

Roer het geheel om en laat 10 minuten sudderen op laag vuur.

Haal nadien het mengsel van het vuur en laat het enkele minuten afkoelen. Roer de mozzarella erdoor en meng het geheel goed.

Leg de paprika’s met de open zijde naar boven op een bakplaat en verdeel het tofumengsel erover.

Zet de paprika’s ongeveer 20 minuten in de oven.

Serveer met de gemengde salade.






TRADITIONELE PAASBRUNCH IDEETJES MET EITJES:

EI IN ADVOCADO (FASE 2/GEZONDE VOEDING)


BEREIDING


Verwarm de oven op 180°. Snij de avocado langs de pit in twee helften. De pit haal je eruit door met

het puntje van het mes de pit eruit te wippen. Het ei past beter als je het gat iets groter maakt.

Leg nu eerst de avocadohelften op een bakplaat met bakpapier.

Nu tik je het eitje open en giet het voorzichtig in het kuiltje.

De bakplaat gaat 15-20 minuten in de oven.

Kruid af met peper, zout en eventuele bascilicumblaadjes. Zo heb je een heerlijke gezonde Lunch. LET OP: Neem een HALVE avocado en vul dit aan met de toegelaten groentjes. Avocado bevat alnog veel (natuurlijk) vet, dus hier willen we overdaad toch vermijden ;-)





INGREDIËNTEN ( 2 personen)


1 avocado

1 kleine ei

Peper en zout


Variatie: kan ook met zalm, leg het plakje in de

uitkeping en daarna het ei)

Variatie: ovenschotel met kersttomaatjes, rode ui



GEZONDE GEVULDE EIEREN MET AVOCADO ( FASE 2/GEZONDE VOEDING)


BEREIDING


Kook 4 tot 6 eieren in 11 min hard. Haal het eigel eruit en doe dit in een kom.

Snij ½ rode ui fijn en voeg het toe aan het eigeel. Voeg tevens 1 uitgeperst

teentje knoflook toe en een handje zeer fijn gesneden peterselie toe.


Voeg tot slot het vruchtvlees van de avocado toe, het sap van 1 limoentje en een snufje zout.

Meng alles grondig tot je een glad mengsel hebt. Ja kan eventueel een keukenmachine gebruiken.

Vul de gehalveerde eitjes met het mengsel en maak het af met een snufje paprikapoeder.

Serveer direct of laat even (extra) koud worden in de koeling.


INGREDIËNTEN


Eieren

Avocado

Teentje Look

Peterselie

Paprikapoeder

Peper en zout

EIEREN MET CHAMPIGNONS (FASE 1)


BEREIDING


Kook de eitjes 11 min hard ( giet daarna het water af en laat ze schrikken in koud water)

Verwijder de schil en halveer de eieren in de lengte zodat je 8 halfjes krijgt en verdeel ze

over 4 borden, zet deze weg voor gebruik.

Snijd de champignons in dunne plakjes.

Snijd de knoflook zeer fijn.

Bak deze in een pan met 2 eetlepels olijfolie de champignons.

Zet het vuur uit en doe de knoflook en 2 eetlepels krulpeterselie bij de champignons en mix alles onder elkaar.

Bak in een andere pan de pijnboompitten tot deze goudbruin zijn.

Snijd de krulpeterselie zeer fijn.

Leg de eieren op een schaal en verdeel de champignons over de halve eieren.

Maak het af met de fijn gesneden peterselie en de gebrande pijnboompitten.

Besprenkel wat olijfolie over en maak het verder af met zwarte peper en droge knoflookschijfjes.


INGREDIËNTEN


4 eieren

40g champingons

2 teentje look

20g pijnboompitten

4 eetlepels krulpeterselie

1 eetlepel gedroogde knoflookschijven

Zwarte peper





Dessertjes:


Dessertjes blijven een moeilijk gegeven wanneer je een koolhydraatarm of eiwitdieet volgt. Maar we begrijpen dat er zin is in een chocolade Paaseitje. Vervang deze goesting in een van onze puddings of onze dessertjes.


Vanaf FASE 2 kan bij de koffie gerust ook een stukje suikervrije chocolade of onze nieuwe ‘Maltesers’ in witte of melkchocolade. Al deze snacks zijn te vinden in onze winkels of online op onze webshop. Of vraag er gerust naar tijdens je afspraak bij je coach of bij je volgende winkelbezoek.




Bij alle gerechten mag je onze Sauzen en dressings gebruiken vanaf onze fase 1!


Rabeko Sauzen:


2BLSIM Sauzen:



Slim Pasta:


( vegetale pasta zonder koolhydraten):


Wil jij meer recepten en inspiratie?


Volg ons op Instagram! Meer dan 400 voorbeelden hebben we al gepost.

Sluit je aan op onze besloten groep : ‘W8CONTROL, RECEPTEN & TRICKS ‘ op Facebook.




Veel succes, smakelijk eten en nogmaals fijne Paasdagen gewenst!



164 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page