top of page

Koen blogt : Hoe kan jij ook jouw lichaam veranderen tot een summerbody op een half jaar tijd?


Voor en na foto's, je ziet ze in overvloed op internet, meestal met ongeloofwaardige resultaten. Ik neem jullie vandaag mee in een mijn persoonlijk verhaal , van hoe wij mensen bij W8CONTROL echt helpen en begeleiden.

Ik heb mezelf dus als testpersoon voor onze klanten ingeschakeld. Niets lijkt me beter dan dat qua geloofwaardigheid, zonder enige vorm van manipulatieve commerciële praatjes over wonderschema's en mirakelsupplementen.

Ik was vroeger zelf vaak aanwezig in de fitness en de sportclub maar door een functie als zaakvoerder van mijn andere bedrijf was ik de afgelopen jaren zelf in de wereld van excuses en ontelbare zakenlunches verstrikt geraakt.

Voor W8CONTROL werkte ik steeds aan de zijde van mijn echtgenote Iris Gevers mee op de achtergrond. Sinds de uitbreiding naar onze tweede shop ben ik meer op de voorgrond aangetreden.

Ik vond het dus hoog tijd om de draad terug op te pikken. En als ik ergens voor ga, dan meen ik het! Dat is voor iedereen die aan zijn lichaam wil werken ook een gouden regel, geef niet op, want het is nu eenmaal niet makkelijk. Kan dit zonder inspanningen van jouw kant? Nee natuurlijk niet, we hebben geen wonderpilletje dat je 1 maal per dag moet innemen. Maar, het is absoluut de moeite waard. Start er vandaag zelf ook nog mee onder onze begeleiding zou ik zeggen.

Met dit verhaal wil ik je meenemen in de journey die ik absoluut wou starten. Ik wil als de beste weten wat onze klanten voelen, welke struggles jullie tegen komen, wat werkt wel goed, wat werkt niet, welke producten en voeding eet ik met mijn lichaamsbouw beter wel of niet. Onder strikte begeleiding van onze Sports Nutrition Coach Menno begon ik met mijn goede voornemen van dit jaar : 'Beachbody in de zomer van 2018', dat was mijn doel. Of toch op zen minst in de buurt komen daarvan ;-)

GEWICHT AANKOMEN ( GAINING)

De 1 ste week van januari begon ik volle moed aan mijn voedingsschema. Ik woog 57,4 kg en had een vetpercentage van 13,5 % en een ondermaatse spiermassa. Deze was in de loop der jaren afgebroken door te onregelmatige en foute keuzes van eten ( 's middags en 's avonds op restaurant). Maar 13,5 % vet, das toch niet slecht hoor ik vele onder jullie denken?

Maar mijn normen had ik elders gelegd. Ik wou kost wat kost mijn lichaamsverhoudingen veranderen en terug sportief zijn en er ook zo uit zien. Ik had inderdaad geen overgewicht, hiervoor passen we andere (afslank) diëten toe bij W8CONTROL.

Ik ben eerst gestart met een calorierijker voedingsschema om massa op te bouwen. Deze massa hebben je spieren nodig om te kunnen groeien. Want dat is 1 van de voornaamste peilers bij de start(altijd eigenlijk), je spieren laten groeien. Niet door MC Donalds te eten natuurlijk, maar door de juiste gebalanceerde en bijna altijd suikervrije voeding.

Ik trainde 1 keer per week met de E-fit met onze personal trainer Menno en 2 keer in de fitness. Al snel merkte ik dat ik de eigenschap had om wel massa te maken maar dat de spieropbouw heel traag ging. Ik bleef veel eten maar verhoogde ook na 2 maanden mijn trainingsniveau naar 5 tot 6 keer per week. In het begin vooral gefocust op krachttraining in de gym, en cardio tijdens de e-fitsessies.

Ik bleef dit doen tot bijna einde April, met elke 2 weken een aangepast voedingsschema met de noodzakelijke supplementen waarin de calorieën lichtjes verhoogd werden. Wisselen van voeding is belangrijk voor je lichaam, enkel zo kan je blijven groeien. De progressie in vet, massa en spieren volgden dus ook naar behoren. Vet hoor ik jullie denken? Ja, inderdaad! We kijken er natuurlijk altijd naar dat we low fat blijven qua voedingsschema maar in een zogenaamde 'gain of bulk ' fase is het onvermijdelijk om je vetpercentage niet mee te laten stijgen.

Veel eten en verschillende keren per dag:

Leuk hoor ik velen onder jullie denken! Ook hier heb ik af en toe echt moeite gehad om alles op te krijgen, om geen portie te skippen omdat ik me nog verzadigd voelde. Gelukkig hebben we ook hooggedoseerde producten in de shop die af en toe een grote maaltijd konden vervangen zodat de verplichte calorie inname per dag niet in het gedrang kwam. Ik was mooi gegroeid qua totale massa. Al mijn T-shirts waren opeens slimfit geworden en de broeksriem moest bijna 2 gaatjes verder aangespannen worden in de 'foute' richting.;-)

Einde April woog ik 64,8 kg, had 17,5% vet en een spiertoename van 1,2 kg. We waren op het punt gekomen dat het tijd was voor een flinke ommezwaai. ( op basis van het vetpercentage berekend).

CUTTING ( DROOGTRAINEN)

Vanaf Mei ben ik gestart met een redelijk drastische switch dus om mijn doel te kunnen bereiken. De zogenaamde ' CUT' fase hebben we toen gestart. Met de eerste 2 weken een rustige afbouw in calorieën zijn we redelijk snel overgeschakeld naar een zeer caloriearm dieet. Een groot verschil in porties maar vooral ook in type voeding en supplementen. In deze fase zijn we heel low carb gegaan. Dus weinig koolhydraten, datgene wat de weken vooraf juist in overvloed nodig was om onze spieren te kunnen laten groeien. Ik was zeer blij uiteraard met de spiergroei maar er is een keerzijde aan die medaille. Je kan nooit droogtrainen zonder terug in spiermassa te verliezen.

Ons lichaam gaat in deze fase hoofdzakelijk vet verbranden als je het goed doet maar nooit 100 %. Weet dat spiergroei moeilijk is, het afhankelijk is van je natuurlijke DNA en lichaamsbouw maar dat dat langzaam gaat. Hou dat steeds goed in je achterhoofd en laat je niet misleiden door reclames, patserige foto's en praatjes.

De trainingen werden ook aangepast. Meer herhalingen, iets minder gewicht en meer cardio. Na elke krachttraining 20 minuten intervaltraining bleek voor mijn lichaamsbouw de beste oplossing. In Juli waren de trainingen weer anders, terug wat zwaarder in gewichten, en splittrainingen. Dus niet per dag een spiergroep maar elke dag alle spiergroepen. Hier merkten we snel dat ik duidelijk sneller progressie maakte. In deze laatste periode merkten we dat de aflijning van de spieren duidelijk zichtbaar werden. Het gewicht was uiteraard ook fel gezakt.

Never give up:

Maar ik heb mij van mijn sterkste kant moeten laten zien. Dedication en regelmaat zijn key tijdens deze fase. De low calorie voeding zorgt voor minder energie tijdens de trainingen, het herstel verloopt wat langzamer door het op en neer gaan van je glycogeen enzoverder.

De cheatmeals die je heel af en toe kan veroorloven tijdens je gainfase werden verleden tijd. Ik week geen seconde af van mijn schema. Op verjaardagsfeestjes en familiefeestjes liet ik het frietkraam voor wat het was en nam ik mijn eigen maaltijden mee. Overal en altijd sleurde ik met mijn gevulde tupperware doosjes, shakebeker en supplementen aan mijn zijde. Zelfs recentelijk in Juni tijdens een korte vakantie op Ibiza. I didn't care wat mensen ervan dachten, ik had zo mijn eigen doel. Laat je niet beïnvloeden en wees sterk, je gaat er echt blij om zijn achteraf dat je jouw leven en lichaam hebt kunnen veranderen.

Huidig resultaat:

Tot op de dag van vandaag weeg ik 56 kg, 9,5% vet en 800 g spiermassa meer tov de start van dit traject.

Jullie kunnen op de foto's zelf denk ik duidelijk de verschillen zien.( Zoek de extra tattoo ;-)

Eindelijk eens ongeretoucheerde foto's. Geen bruingemaakt lichaam, niet ingesmeerd met olie, geen valse schaduwen die spieren nadrukkelijk harder aflijnen en geen fotoshop.

Mijn volgende stap is nu deels een herhaling van dit proces, om zo stap voor stap de spiergroei te verhogen. Blijf ons volgen, maak een afspraak, spring binnen voor meer informatie, chat met ons. Wij kunnen jou helpen en coachen, tot snel!

Train Mean & Eat Clean!


130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page