Nood aan inspiratie voor lekkere ontbijtreceptjes? Zin in “eens iets anders”?
Gitte geeft je vijf receptjes die geschikt zijn als ontbijt vanaf fase 2.
Ontbijt-idee 1: Overnight oats
Ingrediënten
- 30 gram havermout
- 100 gram magere yoghurt of 200 ml magere melk
- Eén kleine banaan
- Snuifje kaneel
Tip: Ben je een vrouw? Neem dan in dit receptje 20 gram havermout in plaats van 30 gram en eventueel een halve banaan
Benodigdheden
- Een schone pot met deksel
Werkwijze (de avond van te voren)
- Plet de banaan met een vork.
- Meng de havermout, magere yoghurt/melk en het snuifje kaneel met de geplette banaan onder elkaar.
- Doe het mengsel in een pot.
- Zet de pot (met deksel erop) in de koelkast gedurende 8 uur (bijvoorbeeld de volledige nacht) en je ontbijt staat klaar voor de dag nadien.
Klaar om te ontbijten?
Dit ontbijt wordt pas écht lekker met één van onze zoete zero-kcal sauzen als toppings (caramelsaus/chocoladesaus). Voeg deze vlak voor het serveren toe.
Ontbijt-idee 2: Rijstwafels met avocadospread en ei
Ingrediënten
- 2 rijstwafels (2x10 gram)
- 1/4de avocado
- 1/4de limoen of een scheutje limoensap
- Klein handje (rode) ui
- Snuifje zout
- Snuifje peper
- Eén ei
Werkwijze
- Kook het eitje 10 minuten Laat afkoelen en pel het alvast.
Voor de avocadospread;
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de avocado en verwijder de pit. Haal met een lepel het vruchtvlees eruit.
- Prak 1/4de van de avocado en meng het met de ui.
- Voeg een scheutje limoensap, een snuifje zout en peper bij het mengsel en meng goed.
Rijstwafels;
- Verdeel de avocadospread over de rijstwafels.
- Snijd het hardgekookt ei in schijfjes en verdeel ze over de rijstwafels.
Ontbijt-idee 3: Bananenbrood
Ingrediënten voor één bananenbrood (6 porties)
- 3 eieren
- 3 bananen
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje kaneel
- 150 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de eieren, de bananen, het kaneel en het zout tot een egale massa.
- Voeg de havermout en het bakpoeder toe en mix nog eens tot alles fijn is.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel hierover het beslag.
- Zet het bananenbrood vervolgens 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal het uit de oven en verdeel de cake in 6 plakjes.
Tip: Doe de overige sneetjes bananenbrood in plasticfolie en vries deze in. Zo kan je steeds een sneetje nemen uit de vriezer als ontbijt.
Ontbijt-idee 4: Boekweitpannenkoek
Ingrediënten voor 4 pannenkoeken
- 120 gram boekweitmeel
- 2 eieren
- 400 ml magere melk
- Snuifje zout
- Rabeko Boter Cooking Spray
Werkwijze
- Meng het boekweitmeel met een snuifje zout.
- Voeg hier één voor één de eieren aan toe. Klop met een garde tot het een kleverig beslag wordt.
- Voeg nu rustig aan de melk toe tot het een gelijkmatig beslag wordt zonder stukjes/klontertjes.
- Je beslag is klaar!
Spray de cooking spray in een pan op middelhoog vuur.
Bak van het beslag 4 grote (of 8 kleine) pannekoeken en je ontbijt staat klaar.
Tip: Niet veel tijd ’s ochtends? Je kan dit gerust op je vrije dag of avond van tevoren maken. Tijd bespaard, en lekker en gezond ontbijtje! Win-win!
Ontbijt-idee 5: Mugcake met chocoladesmaak
Niets zo makkelijk en lekker dan een verse cake bakken in een grote moktas in de microgolf oven.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten
- 30 gram havermout
- 1 kleine banaan
- 1 theelepel cacaopoeder
- 1 ei
Tip: Ben je een vrouw? Neem dan in dit receptje 20 gram havermout in plaats van 30 gram.
Werkwijze
- Plet de banaan met een vork.
- Meng het ei en de havermout met de banaan tot een geheel.
- Voeg één theelepel cacaopoeder toe.
- Doe het mengsel in een kommetje en zet het 2 minuten in de magnetron.
- Je kan de mugcake uit het kopje eten of je draait het kopje om op een bord, zodat je een taartje verkrijgt.
- Graag nog een topping? Je kan de zero-kcal chocoladesaus van Rabeko toevoegen.
Comments