top of page

Gezond boodschappen doen, hoe begin je eraan?


Ik ga geen vervelende lange blog schrijven over hoe je moet winkelen met een boodschappenlijstje en dat een goede voorbereiding belangrijk is. Aan de voorbereiding denken we meestal niet en het boodschappenlijstje vergeten we toch…

Daarom blog ik gewoon vanuit mijn ervaring.

Want vaak wordt er tijdens een gesprek over boodschappen doen en gezond koken gepraat. En blijkbaar is boodschappen doen tijdens een dieet toch niet zo eenvoudig voor iedereen. Vandaar geef ik jullie mijn denkwijze en tips even mee. 😉

Allereerst en heel belangrijk, zeker in het begin!

NEEM JE TIJD!

Klinkt zo belachelijk maar in een supermarkt liggen zoveel handige, lekkere, gezonde voedingsmiddelen waar de helft van de mensen zelfs nog nooit van gehoord heeft of gezien heeft. Echt dat meen ik, neem je tijd om alle gezonde gangen eens door te wandelen. Verplicht jezelf om eens te gaan neuzen tussen de ingrediënten waar je anders voorbij zou lopen. Ik geef gewoon enkele voorbeelden.

*Ga eens kijken bij de kruiden en bouillons, je kan jouw gezond eten zo véél lekkerder maken door er gewoon eens wat extra kruiden aan toe te voegen. Welke? Maakt niet uit! Diegene die JIJ lekker vindt.

Koop gedroogde basilicum, een Italiaanse kruidenmengeling, de nieuwe gietbouillon van Knorr, koriander, tijm, satékruiden, Knorr Aromat. Er is zo veel om je eten mee op smaak te brengen maar neem zeker dus de tijd om deze gang eens rustig te gaan bestuderen.

*Ga met een gerust hart maar eens snuffelen tussen de pakjes gesneden groenten, voorgekookte groenten, kant en klare salades, stoomgroentjes, gerookt vlees,...

Je moet gewoon het assortiment leren kennen en weten wat er is. Want geef toe, we hebben allemaal van die dagen dat we geen tijd hebben om rustig groenten te staan snijden om daarna te koken of te bereiden. Sommige dagen moet het gewoon snel gaan. Omdat we naar de sportschool moeten, de kinderen naar de hobby’s doen, babysitten op de kleinkinderen,… Hey dat is niet erg hoor! Maar op die dagen snel een broodje uithalen of frietjes eten is geen uitvlucht!😉

In de supermarkt zijn er genoeg snelle en gezonde producten die je kan eten of klaarmaken die ook in een wip klaar zijn.

*kijk zeker ook eens bij de afdeling van toasten en crackers. Iets wat wij standaard in huis hebben zijn zweedse broodjes, crackers, toastjes. Handig om te hebben als er een geen vers brood meer is. Maar ook een leuke afwisseling in het dagelijkse eetpatroon. Eet bijvoorbeeld niet standaard elke morgen een boterham. Nee wissel eens af. De ene dag yoghurt met granen, de andere dag toast met kaas en groentjes, de andere dag soep met zweedse broodjes,…

Veel afwisseling maakt het ‘dieet’ minder saai en maakt dat je het gevoel hebt dat je mag kiezen. En toast en crackers blijven lekker lang houdbaar, daarom haal je best wat verschillende in huis.

Volgende tip… KOOP wat gezond is en wat JIJ lekker vindt!

Niet nadenken en gewoon inladen! Alles wat je tegenkomt en wat jij lekker vindt! Snoeptomaatjes, komkommertjes, yoghurt, crackers, rijstwafels, aubergine, selder, wortelen, courgette, appels, mandarijnen, granola, zaden, toastjes, kip, kippewit, steak, vis, garnalen,…

Gewoon alles wat gezond is voor je dieet. Wat je bij hebt en wat je gaat eten maakt niet uit! Als jij het lekker vindt zal het wel samen passen.

Maar zie vooral dat je afwisseling hebt en dat je voor je avondmaal verschillende groenten kan combineren. Eet bijvoorbeeld niet enkel boontjes met vis, nee eet boontjes, worteltjes, ajuin en vis. Als je verschillende groenten combineert heb je veel meer smaken en kleur in je bord.

Wat de rest betreft… als je veel gezond eten in huis gehaald hebt, heb je ook het gevoel dat je kan kiezen. En kiezen is leuk! Elke dag een appel moeten eten is saai, Maar elke dag kunnen kiezen tussen een appel, kiwi, mango, kerstomaatjes, een fruityoghurtje of een groentesapje is leuk en helemaal niet saai!

En als laatste dè belangrijkste tip 😉

Loop de rekken met koeken, chocolade en chips gewoon voorbij. Waarom jezelf pesten door de verleiding op te zoeken? Gewoon zonder nadenken die rekken overslaan en niks van meebrengen. Nee ook niet voor bezoek, voor de kinderen of voor je man.

Er zullen nog wel genoeg koeken in de kast liggen voor hun en die moeten eerst opgewerkt worden. Is alles op? Koop dan heel bewust wat je gezin eet en zeker niet wat je zelf lekker vindt. Het zijn geen koeken voor jou, want jij bent de gezonde toer opgegaan.

Veel succes en denk aan mij als je volgende keer je boodschappen doet hé! :-x

Grts Iris..

Meer tips en inspiratie nodig? Maak dan een afspraak voor een gesprek bij W8CONTROL en wij helpen je verder op weg!


141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page