top of page

Lies blogt: Koud weer, welke vitamines heb je nu zeker nodig?


We herkennen het allemaal: tijdens de winterperiode kunnen we ons wat minder voelen en dit kan vaak samenhangen met een tekort aan vitamines. We voelen ons sneller moe, hebben minder weerstand,.. Vitamines zijn dan ook onmisbaar voor veel processen in ons lichaam.

Graag leg ik met dit blogbericht even uit welke vitamines er bestaan, uit welke voeding je ze kan halen en wanneer je best supplementen kan bijnemen. Ook tijdens je dieet zijn deze van cruciaal belang.

Vitamine A

Deze vitamine helpt bij het gezond houden van de huid en om scherp te blijven zien. Vitamine A zorgt ook voor een goede werking van het afweersysteem en is ideaal voor de groei van kinderen. Je kan deze halen uit dierlijke producten zoals vlees, vis, zuivelproducten en/of eierdooier. Tip: maak eens een gezond groenteomelet!

Vitamine D

De belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht. Helaas is dit tijdens de winterperiode veel minder. We merken dan ook vaak dat we hier een tekort aan hebben. Vitamine D kan je eveneens halen uit dierlijke producten, waarbij vis eten zelfs heel goed is! Ideaal tijdens je dieet, toch? Je kan het ook oplossen door 15 minuten - 30 minuten buiten een wandeling te gaan maken. Dat zou eveneens voldoende moeten zijn om je vitamine D te kunnen aanvullen.

Vitamine E

Het lichaam kan vitamine E zelf niet aanmaken, maar je hebt het wel nodig. De vitamine speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van spier- en ander weefsel. Je kan dit halen uit plantaardige producten: granen, noten, groenten en fruit. Bijvoorbeeld voor fase 2: granola tijdens je ontbijt, stukje fruit als 10-uurtje,..

Vitamine K

Vitamine K speelt een belangrijke rol in het voorkomen van hart- en vaatziekten en de bouw van de beenderen van ons lichaam. Ideaal voor onze ketosediëters: vitamine K haal je vooral uit groene bladgroentes (spinazie, tuinkers,..) en broccoli!

Vitamine B1

Vitamine B1 zorgt voor de verbranding van koolhydraten uit ons voedsel, om om te zetten naar energie. Het speelt ook een rol bij het functioneren van het hart. Je haalt deze vitamine uit mager varkensvlees of graanproducten.

Vitamine B2

Vitamine B2 is nodig voor de energievoorziening van het lichaam. Het zit vooral in melk, melkproducten, vlees, vleeswaren, groente, fruit, brood en graanproducten. Door al 1 grote lepel gekookte groente (50g) te eten, kan je al vitamine B2 binnenkrijgen. Dit is dus mogelijk tijdens het fase 1- en fase 2-dieet!

Vitamine B3

Vitamine B3 is belangrijk voor het behouden van een gezonde huid. Het komt voor in verschillende voedingsmiddelen: vlees en vis, gevogelte, noten, zaden en graanproducten. Het helpt ook tegen vermoeidheid, ideaal om de wintervermoeidheid tegen te gaan dus!

Vitamine B5

Vitamine B5 draagt bij aan uw fitheid en draagt bij aan je mentale gezondheid. Je kan de vitamine vooral terugvinden in eieren, vlees en vis. Ideaal tijdens een proteïnedieet dus!

Vitamine B6

Vitamine B6 speelt een rol in het spijsverteringsstelsel en is terug te vinden in kip, vis, groene bladgroenten en fruit.

Vitamine B12

Vitamine B12 komt tussen in de vorming van bloedcellen en bepaalde functies in het zenuwstelsel. Je kan het halen uit vlees, vis, eieren en melkproducten. Ben je een veganist? Dan kan je het halen uit verrijkte ontbijtgranen (bv: Special K Volkoren)

Vitamine C Vitamine C vergroot je weerstand, zorgt voor de aanmaak van hormonen en kan je halen uit groenten en fruit!

Ja, ik weet nu wat jullie denken.. Zoveel informatie over vitaminen! Maar toch zijn ze van cruciaal belang. Indien je er echt een tekort aan hebt en het lukt niet met voeding, bestaan er nog verschillende voedingssupplementen die je hierbij kunnen helpen. Zo hebben we er ook verschillende in ons gamma:

1. Nutrivan Multi Totaal 30 caps - € 16,50

Multi Totaal van Nutrivian is een zeer uitgebreid vitaminen- en mineralenpreparaat met toegevoegde kruiden en aminozuren. Multi Totaal bevat een uitgebreid vitamine B-complex waaronder vitamine B2, B3, B5, B6 en B12 die helpen bij vermoeidheid. Ook bevat het vitamine C, vitamine D, zink, koper en selenium die het immuunsysteem ondersteunen. Daarnaast bevat Multi Totaal ook mineralen als calcium en magnesium voor de spieren en botten en selenium voor de haren en nagels. Wij zijn alvast zeer tevreden over deze multivitaminen!

https://www.w8control.be/product-page/nutrivian-multi-totaal-30-caps

2. First Class Nutrition Premium Multivit 60 caps - € 17.90

Premium Multivit is een complete formule met niet minder dan 22 vitamines en mineralen. Het is een vitamine- en mineralencomplex dat je helpt vrije radicalen uit het lichaam te verwijderen.Vitamines zoals Vitamine C helpen je om je immuunsysteem te boosten. Topformule!

https://www.w8control.be/product-page/first-class-nutrition-premium-multivit-60-caps

3. QNT Daily Vitamins 60 caps - €13,00

Daily Vitamins is een mix van vitaminen en mineralen waarvan de concentratie hoger is dan 100% van de voedingswaarde-referenties.

Voorkomt tekortkomingen bij regelmatig gebruik. Ideaal voor de actieve sporter, maar natuurlijk ook voor de diëters onder ons!

Hopelijk heb ik je toch wat meer wegwijs kunnen maken in de wereld van de vitmainen. :-)

Reach your goal with W8control!


68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page