top of page

Sinterklaas: Zie ginds komt de calorieboot weer aan...!


Zie ginds komt de calorieboot weer aan...

Sinterklaas is in het land en dat betekend, snoep, chocolade, marsepein en vooral véél buikpijn 😊haha..

Dat de Sint op 6 december lekkers komt brengen is ons zeker niet ontgaan. De winkelrekken liggen er vol van. En met het excuus dat het voor de kinderen is, laden we lekker onze kar vol met vooral wat wij zelf het lekkerste vinden 😉. En daardoor is een dieetschema volgen in deze periode een regelrechte ramp! Elk jaar opnieuw stelt onze weegschaal ons teleur begin december. " Het moest allemaal maar niet zo lekker zijn"hoor ik velen onder jullie denken.

Maar W8CONTROL zou W8CONTROL niet zijn moesten we geen tips en tricks voor jullie hebben om deze moeilijke periode door te komen…

Tip 1 Weet wat je eet!

Door te beseffen hoeveel kcal dit snoepgoed juist bevat kan je misschien beter en kleiner portioneren. Neem een stukje chocolade en niet het hele figuurtje. Neem een blokje marsepein en niet het hele pak. Neem een handje pepernoten en niet de hele of halve zak.

Hieronder sommen we de verschillende kcal even op.

Eén kleine chocoladefiguur melk 65gr à 365 kcal

Eén grote chocoladefiguur melk 180gr à 1010 kcal

Eén kleine chocoladefiguur puur 65gr à 335 kcal

Eén grote chocoladefiguur puur 180 kcal à 927 kcal

Eén kleine chocoladefiguur wit 65gr à 360 kcal

Eén grote chocoladefiguur wei 180gr à 996 kcal

Marsepeinen figuurtje van 25 gr –> 140 kcal

Lotus speculoos 100gr à 484 kcal

1 klein gekleurd schuimpje à 15 kcal

1 handje pepernoot à 65 kcal

Tip 2 kcal verbranden

Wie veel kcal eet moet veel kcal verbranden.

Deze dingen kan je na het eten van bovenstaande calorïen doen..

*Je pakje opendoen ( als je braaf bent geweest ) … bij 1 uur pakjes openen verbrand je ongeveer 65kcal = 1 handje pepernoten. Laat die pakjes maar komen!!! 😉

*Wandelen.. Nadat de pakjes open zijn ga je gezellig met het gezin een 5-tal km wandelen. Dit is een wandeling van een uurtje en je verbrandt er 273 kcal mee = 2 marsepeinen figuurtjes.

*Fietsen! Neem de fiets ipv de auto om naar het volgende Sint feestje te vertrekken. 37 minuten fietsen = 360 kcal = 1 klein chocolade mannetje!

*Opruimen. Nadat alle pakjes uitgepakt zijn moet er natuurlijk opgeruimd worden. 1 uurtje (stofzuigen, opruimen, afwassen,..) = ongeveer 300kcal

Je ziet het nogmaals…voor wat hoort wat…. Wie gewicht wil verliezen de week van 6 december blijft best van het snoepgoed zoveel mogelijk af.

Een mandarijntje kan ook smaken en levert slechts 27kcal per stuk. Moest je toch willen snoepen neem dan slechts een kleine portie en vergeet er dan zeker niet van te GENIETEN!. Voor iedereen wensen wij de komende gezellige periode een zeer fijn samenzijn met familie en vrienden! Geniet van pakjesavond!!!

PS: Wil je toch graag iets meer snoepen, doe dan beroep op onze suikervrije chocolades of koekjes.


292 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page