top of page

Lies blogt: Hoe blijf je gemotiveerd tijdens je dieet?


Hoe blijf je gemotiveerd en kan je het dieet toch volhouden? Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Na verloop van tijd wordt de verleiding groter om toch naar "fout" voedsel te grijpen. Opgeven is dan een makkelijke keuze. Vaak hangt het af van een aantal factoren die hiervan de oorzaak zijn. Je zit nog in het vakantiegevoel, het schooljaar is net terug begonnen en de structuur moet terug komen, het is momenteel niet de moment om het te doen,.. Hier moet je alvast even door.

Graag geef ik jullie wat tips mee om jullie hierin vooruit te helpen en toch gemotiveerd te kunnen blijven tijdens je dieetfase.

1. Stel jezelf de vraag: Waarom ben je precies begonnen met dit dieet? En wat was jouw doel hiervoor? Hou dit steeds in het achterhoofd. Zo weet je weer waarom je uiteindelijk begonnen bent en zal je minder snel de moed verliezen. Hou eventueel een dieetdagboek bij. Noteer alles waar je tegenaan loopt en wat je op dat moment voelt. Heb je een positieve week achter de rug? Schrijf dit ook zeker op! Dit zal beter motiveren en het zal je meer vertrouwen geven.

2. Waneer heb je moeilijke momenten? Hierin ben je zeker niet alleen. Iedereen krijgt er wel eens mee te maken. Door goed te weten wat jouw moeilijke momenten zijn, kan je ze proberen te vermijden. Heb je het bijvoorbeeld lastig als je verdrietig bent? Of als je na het avondeten voor de televisie zit? Probeer hier bewust in te worden en zorg tijdens deze momentjes voor een alternatief. Misschien heb je een leuke hobby waar je gelukkig van wordt? Of kan je steun zoeken bij vrienden of vriendinnen? Zo maak je de verleiding alvast wat kleiner.

3. Zoek steun in je omgeving: door steun te zoeken in je omgeving en ze op de hoogte te brengen van jouw dieet, ben je alvast een stap verder. Zo kunnen ze rekening houden met jouw eetpatroon en je eventueel motiveren wanneer het even wat minder gaat. Ook complimentjes zorgen voor wat meer zelfvertrouwen waardoor je het langer gaat volhouden.

4. Zorg voor afwisseling: Afwisseling of variatie werkt echt! Door variatie te brengen in je dieet, zal het ervoor zorgen dat het niet snel een sleur wordt. Ga op zoek naar gezonde, lekkere recepten en probeer ze uit. Heb je toch niet echt een idee? Er bestaan heel wat koolhydraatarme kookboeken waar je al veel ideeën uit kan halen. Zelfs bij W8control hebben we er een aantal in ons gamma. Want niets zo erg als inspiratieloos worden en zo los je dit alvast op!

5. Work hard, play hard: Zorg voor een goede work-life balance! Neem voldoende rust en ontspanning. Weinig slaap heeft helaas een grote invloed op je dieet. Het zorgt er niet alleen voor dat je meer honger hebt, maar het zal ook op je gevoel werken. Voldoende rust is daarom essentieel. Ook is voldoende ontspanning nodig. Je zal merken dat je gelukkiger bent en zo een dipje zal ontwijken.

6. Wees geduldig: Door geduld uit te oefenen en realistisch te blijven zal je het dieet beter kunnen volhouden. Heb je lotgenoten die hetzelfde dieet volgen? Spiegel jezelf hier niet te hard aan. Diëten is voor elke persoon anders en nooit vergelijkbaar! Volg gewoon stap voor stap je eigen proces en je komt er wel. Heb vertrouwen in jezelf.

7. Wees niet te hard voor jezelf: Afvallen gaat soms met vallen en opstaan. Het kan best eens voorvallen dat je hebt gezondigd of dat het eens wat minder gaat. Straf jezelf dan niet door extra weinig te eten of uren in de sportschool door te brengen. Laat deze uitglijder voor wat het is en neem jezelf voor om de volgende dag de draad weer op te pakken. Je zal merken dat je zo meer gemotiveerd blijft. Trouwens: dit kan iedereen wel eens overkomen. dus YES you can! Geloof vooral in jezelf en alles komt goed.

Heb je na deze tips toch nog moeilijkheden om gemotiveerd te blijven? We verwelkomen je dan bij ons in begeleiding. Bij W8CONTROL staan wij met een team van gemotiveerde voedingscoaches klaar om jou hierin vooruit te helpen. Het is zelfs bewezen dat controle en coaching nodig zijn om gemotiveerd te kunnen blijven. Lukt het jou toch op jezelf? Neem dan zekere deze 7 tips mee tijdens je afvalproces.


77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page