Wat heb je nodig?
2 kipfilets
1 bussel jonge wortelen
1 groene chilli peper
Handje vol koriander
1 citroen
150 ml groentebouillon
75 ml magere yoghurt
2 kl korianderpoeder
2 kl komijnpoeder
Olijfolie
Peper en zout
Hoe te bereiden?
Halveer de kipfilets in de lengte. Snipper de chilipeper –zonder de zaadjes – fijn. Rasp de schil van de citroen. Pers het sap en meng dit met 1 el olijfolie, de specerijen en de chiliringen. Bestrijk er de kip mee.
Schraap de wortelen schoon (maar laat er nog een stukje loof aan). Schep ze samen met de bouillon en de citroenrasp in een kookpot en breng aan de kook. Laat 5 minuten afgedekt op een zacht vuur pruttelen. Verwijder het deksel en laat nog 5 minuten koken tot de wortelen zacht zijn.
Verhit olijfolie in een pan en bak de kipfilets goudbruin en gaar. Serveer de wortelen en Griekse yoghurt. Werk af met koriander.
Tip voor degene in fase 3: lekker met couscous!
Wist je trouwens dat er 5000 jaar geleden al wilde wortelen groeiden? En dat die toen niet oranje zagen?