top of page

KETO-recept: venkel in de oven met courgette en basilicum


Even geen inspiratie en zit je in fase 1 van ons dieet? Met dit gezond en makkelijk te bereiden recept helpen we jou alvast een handje. Bekijk elke week onze website voor nieuwe en lekkere recepten en geniet met volle teugen van elke maaltijd!

VENKEL IN DE OVEN MET COURGETTE EN BASICILUM

Ingrediënten:

  • Venkel (max 200 gr)

  • Courgette (max 200 gr)

  • Verse basilicum

  • Olijfolie

Hoe te bereiden:

Verwarm de oven voor op 180°C.

  1. Maak de venkel schoon. Dit doe je door de groene stelen eraf te snijden en de venkelknol af te spoelen. Snij hem hierna doormidden, verwijder het harde gedeelte aan de onderkant van de knol en snij hem afhankelijk van je gerecht overdwars in blokjes, reepjes of plakjes.

  2. Leg ze daarna in een ovenschaal en werk af met olijfolie, peper en zout. Verwarm voor 40 minuten.

  3. Snij daarna de courgette in plakjes en leg ze ook bij op de ovenschaal (na 25 minuten). Werk ook af met olijfolie, peper en zout.

  4. Werk af met basilicum.

  5. Serveer.

Vanaf fase 1 B van het W8CONTROL dieet, kan je dit ook combineren met vis (geen gepaneerde)!

Wist je trouwens dat venkel in zekere mate je hongergevoel kan verminderen en zorgt voor een frisse adem? En dat de venkelplant tot 2 meter hoog kan worden?


515 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page