top of page

Gezonde caloriearme suiker...die nog wel 10 maal zo veel kost dan goud.


Kojibiose

Zo noemt de recent ontdekte nieuwe suiker. Dit werd recent ontdekt door wetenschappers van de faculteit Bio ingenieurswetenschappen aan de UGent. Zij hebben een enzym ontwikkeld dat een gezondere soort suiker produceert: kojibiose. Deze suiker bevat zeer weinig calorieën en stimuleert bacterïen in de dikke darm.

Gezonde suiker

Kojibiose is een ideale vervanger voor klassieke zoetstoffen zoals sucrose, stevia, fructose, saccharose, dieetsuikers,etc... Het smaakt zeer zoet maar bevat amper calorieën. De nieuwe suiker is tevens absoluut niet slecht voor de tanden. De suiker werkt als een prebioticum, een voedingsstof die voor een gezondere darmflora zorgt.

Prebiotica worden steeds belangrijker in de preventie van suikerziekte, kanker en ontstekingen zolas de ziekte van Crohn. Tot voor kort waren er weinig prebioticum die zoet smaakte, tot deze ontdekking plaats vond.

In de supermarkt.

De voedingsindustrie toont uiteraard grote interesse hoe kojibiose de reguliere suikers kan vervangen. Momenteel is het goedje echter nog zeer kostbaar en hier moet de industrie uiteraard nog oplossingen voor zoeken. Lovende klanken als de suiker van de toekomst worden uitgesproken... Maar, dan zal men toch een budgetvriendelijke versie moeten kunnen produceren.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page