W8CONTROL (Iris) Blogt - Op gewicht blijven tijdens de feestdagen: Hoe pak ik dat aan?

December 22, 2016

Hoe overleven we de feestdagen?

 

Woehoew de feestdagen komen eraan en ik heb er alvast zin in…. Jij ook?

Je hoeft tijdens de feestdagen heus niet bang te zijn voor je lijn.. Je mag gerust gewoon mee-eten.

Let enkel op de porties die je eet. Probeer je niet vol te proppen, eet van alles lekker mee maar hou de hoeveelheden in het oog…

 

Het aperitief:

 

Drink een cava’tje of een glaasje witte wijn. Die zoete suikerrijke cocktails zouden toch niet ten goede komen van je appetijt.

 

Eet gerust een aperitiefhapje mee. Gezellige starter zo’n hapje met een drankje maar pas op dat je je buik niet gaat vullen met allerlei hapjes omdat je honger hebt. Denk eraan dat het ganse 3,4 of 5 gangen diner nog moet volgen. 

Ohja… en eet beter geen zoute nootjes of chips bij het aperitief, daar krijg je alleen maar meer dorst van. :-)

 

Moet je zelf voor de hapjes zorgen kies dan niet voor gefrituurde hapjes maar ga voor kleine gerechtjes met vis, groenten of schaaldieren.

Bv: Oesters, gevuld witloofblaadje met garnaaltjes, gebakken scampi, spiesjes met mozzarella en kerstomaatjes, bisque van kreeft,…

 

Het voorgerecht

 

Geniet van je voorgerecht maar probeer zeker niet te veel brood te eten bij het voorgerecht. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat je de rest van de maaltijden moet overslaan omdat je al overvol zit na je eerste gang. En dat zou zoooo jammer zijn!

 

Ben jij gastvrouw en bereid jij het voorgerecht? Ga dan voor iets mager bv; Carpaccio, gegrilde vis met groentjes, vitello tonnato, asperges met ham, kreeft, salade met gerookte vis,…

 

Het hoofdgerecht

 

Na een “proteïnedieet” ben je het niet meer gewoon om veel koolhydraten te eten. Eet daarom tijdens het hoofdgerecht vooral de groenten en het vlees en probeer nog steeds de koolhydraten te beperken.

 

Weet je niet wat klaar te maken? Het is nu wildseizoen, de ideale periode voor een heerlijk stukje wild te serveren met gestoofde of gegrilde wintergroenten. Wild bevat meestal minder vet dus dat is mooi meegenomen. ( Verwijder wel het vel van bijvoorbeeld eend of fazant...)

 

 

Het nagerecht

 

Dit is de enige gang waar je bij MOET zondigen. Alle desserten zijn namelijk suikerrijk en meestal ook vet, maar voor die ene keer zou ik zeggen: GENIET ER VAN! :-)

 

Heb je zelf de eer om het nagerecht te bereiden, dan kan je natuurlijk gaan voor carpaccio van ananas, een fruitsoepje met (suikervrije?) sorbet, fruitsalade,… mmmmh...

 

Smakelijk!

 

 

Ik en mijn gezinnetje wens jullie dan ook allemaal prettige feesten! En tot in het nieuwe jaar, met nog enkele leuke verrassingen op de planning voor een gezonder, sportiever en slanker leven.  Ik kijk er alvast enorm naar uit!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

W8CONTROL TURNHOUT: STEENWEG OP DIEST 66, 2300 TURNHOUT, TEL : 0468 32 83 89

W8CONTROL OUD- TURNHOUT: STEENWEG OP TURNHOUT 68, 2360 OUD-TURNHOUT, TEL : 0470 39 26 52

MAIL: info@w8control.be

IBAN BE 41 0689 0420 3210         BTWNR: BE 0661.609.086        @2018 COPYRIGHT BY W8CONTROL  ®BISQI   DESIGN BY BOOST-IT.BE

EEN VRAAG? 

MAIL ONS