Ook Niels Albert kiest voor het proteïnedieet.

March 10, 2016

 

Een ex topsporter aan het woord over zijn strijd tegen de kilo's.  Hij zal een eiwit dieet gaan volgen zoals wij bij W8control ook succesvol toepassen bij onze klanten onder begeleiding. 

 

73 kg woog Niels Albert als veldrijder.Tot in mei 2014 hartritmestoornissen een abrupt einde maakten aan zijn topsportcarrière.In korte tijd schoot zijn gewicht de hoogte in. Minder dan 2 jaar later weegt hij 93 kg, droog aan de haak. "Met dank aan het te goede leven."

"Je kent dat wel: 'Een wijntje? Waarom niet? En twee ook...'. Maar ik voel me de laatste maanden niet meer goed in mijn vel. Ik moet dringend 13 kg 
afvallen." Onder begeleiding van zijn huisarts begint Niels daarom deze week aan zijn dieet. De komende acht weken geeft hij ons een unieke inkijk in zijn gevecht tegen de kilo's.

 

 

"Mijn levensstijl veranderde drastisch: de uitnodigingen voor recepties en etentjes stroomden binnen. Door de opstart van mijn winkel, in combinatie met mijn nieuwe taak als coach van een wielerteam, kende ik zeer onregelmatige werkuren, waardoor ik zelfs geen tijd meer had om nog recreatief te sporten. En was er toch nog tijd over, dan gebruikte ik die wel om een beetje van het leven te genieten. Een wijntje? Waarom niet? En twee ook. Voor ik het wist, sleurde ik 10 kilo extra mee. Het ging van kwaad naar erger. Die 10 werden er zelfs 15. En nog meer..."

"Niet dat mijn vriendin er een drama van maakte, hé. Echt niet. Maar ik voel me de laatste maanden zelf niet meer goed in mijn vel. Wie me langer kent, weet het wel: als topsporter was ik behoorlijk ijdel. Zowel mijn fietsen als mijn kledij moesten tiptop in orde zijn. En die ijdelheid had ik me ook eigen gemaakt buiten de koers. En net die ijdelheid ben ik nu al een hele poos aan het verwaarlozen. En dat voelt allesbehalve comfortabel aan. Eigenlijk zou ik rond de 80 kilo moeten wegen, een 7 tot 8 kilo boven mijn vroegere competitiegewicht."

Ik wil een strak plan dat ik moet aanhouden. Anders lukt het me toch niet, vrees ik. En zomaar wat aanmodderen, daar heb ik geen zin in. Ik heb in elk geval de steun van mijn vriendin Valeska. Zij kan heel creatief koken met groenten. Zij zal met andere woorden een cruciale rol spelen. Ook Valeska zelf wil trouwens wat kilootjes kwijt. Het helpt, als je er niet alleen voorstaat."Zijn vriendin Valeska is zijn 'afslankbuddy'.

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

W8CONTROL TURNHOUT: STEENWEG OP DIEST 66, 2300 TURNHOUT, TEL : 0468 32 83 89

W8CONTROL OUD- TURNHOUT: STEENWEG OP TURNHOUT 68, 2360 OUD-TURNHOUT, TEL : 0470 39 26 52

MAIL: info@w8control.be

IBAN BE 41 0689 0420 3210         BTWNR: BE 0661.609.086        @2018 COPYRIGHT BY W8CONTROL  ®BISQI   DESIGN BY BOOST-IT.BE

EEN VRAAG? 

MAIL ONS